Netwerk security

Junipers viervoudig leiderschap in het Gartner Magic Quadrant

3 min. leestijd
Placeholder for Adobe Stock 369977292Adobe Stock 369977292
Juniper Networks

Share

Net zoals Sebastian Vettel de Formule 1-racewereld domineerde door vier opeenvolgende keren het Wereldkampioenschap te winnen van 2010 tot 2013, en Roger Federer heerste over Wimbledon met vier opeenvolgende titels van 2003 tot 2006, is Juniper Networks voor de vierde achtereenvolgende keer erkend als een Leider in de Gartner® Magic Quadrant™ voor Enterprise Wired and Wireless LAN Infrastructure 2024 (gepubliceerd in maart 2024). Dit is meer dan een eenvoudige erkenning; het is een weerspiegeling van Juniper's vastberaden inzet en uitstekende prestaties op technologiegebied.

Uitmuntendheid in visie en uitvoering

In de meest recente beoordeling van het Gartner® Magic Quadrant™ 2024 heeft Juniper niet alleen zijn positie als leider voortgezet, maar zich ook opmerkelijk onderscheiden door voor het derde opeenvolgende jaar zowel in compleetheid van visie als in uitvoeringsvermogen het hoogste en verste te scoren. Deze lof onderstreept de kracht van Juniper in het leveren van AI-gestuurde en cloud-gebaseerde oplossingen, in het bijzonder via het innovatieve Juniper Mist-platform.

Dubbele leiderschapspositie in Wired & Wireless LAN en Indoor Location Services

Om zijn vooraanstaande positie binnen de sector verder te bekrachtigen, is Juniper eveneens erkend als Leider in de Gartner® Magic Quadrant™ 2024 voor Indoor Location Services. Juniper onderscheidt zich als de enige leverancier met een leiderschapspositie in zowel de Wired & Wireless LAN Infrastructure (zie figuur 1) als de Indoor Location Services rapporten van 2024 (zie figuur 2), wat zijn uitgebreide expertise en veelzijdige capaciteiten onderstreept.

Placeholder for Juniper Magic Quadrant 2xJuniper Magic Quadrant 2x
Figuur 1: 2024 Gartner® Magic Quadrant™ for Wired and Wireless LAN Infrastructure 2024 en 2024 Gartner® Magic Quadrant™ for Indoor Location Services 2024. Klik op zoom om de afbeelding te vergroten.

Een geïntegreerde infrastructuuroplossing

Junipers holistische aanpak in het bieden van wired, Wi-Fi, IoT, en Indoor Location Services als één geïntegreerd infrastructuursysteem positioneert het als een voor de hand liggende keuze voor ondernemingen die streven naar een vloeiende oplossing. Dankzij de geavanceerde Mist AI- en cloud-native technologieën van Juniper kunnen bedrijven snel implementeren en moeiteloos gepersonaliseerde Wi-Fi-ervaringen beheren, resulterend in aanzienlijke voordelen voor de klanten.

Prioriteit aan de gebruikerservaring

Junipers AI-Native Networking Platform is met een focus op gebruikerservaring ontwikkeld, bedoeld om de processen van ontwerp, implementatie en probleemoplossing voor zowel Wired als Wireless netwerken te vereenvoudigen. Bovendien beoogt het platform de implementatie van Indoor Location Services te vergemakkelijken en deze cruciaal te maken voor hedendaagse ondernemingen.

Innovatie en partnerschap

De inzet van Juniper voor een microservices-cloudarchitectuur, vooruitstrevende AIOps en een verzekering van de gebruikerservaring wordt weerspiegeld in zijn AI-Native Networking Platform. De innovatieve eigenschappen van dit platform, samen met Junipers gepatenteerde vBLE-technologie voor precieze locatiebepaling, accentueren de voortrekkersrol van het bedrijf en zijn collaboratieve ecosysteem.

Industriële erkenning en de voordelen van een partnerschap met Juniper

De aanhoudende erkenning door Gartner® bevestigt Junipers standvastige betrokkenheid bij innovatie en excellentie in de tech-industrie. Als partner van Juniper bevinden bedrijven zich in een sterke positie om hun klanten geavanceerde oplossingen aan te bieden die zorgen voor betrouwbare, veilige en gepersonaliseerde netwerkervaringen.

Gartner Disclaimers

Gartner Magic Quadrant for Indoor Location Services, Global, Tim Zimmerman, Annette Zimmermann, et al., 28 February 2024.

Gartner Magic Quadrant for Enterprise Wired and Wireless LAN Infrastructure, Tim Zimmerman, Christian Canales, Nauman Raja, Mike Leibovitz, 6 March 2024.

GARTNER is a registered trademark and service mark of Gartner, Inc. and/or its affiliates in the U.S. and internationally, and MAGIC QUADRANT is a registered trademark of Gartner, Inc. and/or its affiliates and are used herein with permission. All rights reserved.

Juniper Networks is recognized as Juniper in the 2024, 2022, and 2021 Gartner® Magic Quadrant™ for Enterprise Wired and Wireless LAN Infrastructure.

This graphic was published by Gartner, Inc. as part of a larger research document and should be evaluated in the context of the entire document.

Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in its research publications, and does not advise technology users to select only those vendors with the highest ratings or other designation. Gartner research publications consist of the opinions of Gartner’s research organization and should not be construed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, expressed or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man
Artikelen

Meer updates