Juniper Networks Mist AI

Mist voegt zich bij Juniper Networks om toepassing ‘AI for IT’ te versnellen

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Vijf jaar geleden had ik het geluk een nieuw bedrijf te lanceren met twee helden uit de networking industrie - Bob Friday en Brett Galloway. Gezamenlijk erkenden wij dat de IT-wereld op een omslagpunt stond waarbij de oude, reactieve manier om services te leveren moest worden vervangen door een nieuw model. Een model dat gebaseerd was op door Kunstmatige Intelligentie-gestuurde automatisering en gebruikers inzichten.

Wireless loopt voorop als het gaat om deze IT-revolutie. Wi-Fi wordt steeds vaker het primaire mechanisme voor toegang bij de meeste bedrijven, alhoewel het moeilijker is dan ooit om WLAN's te bedienen en te beheren, gezien de enorme reeks apparaten, operating systems en applicaties. De beste WLAN-leveranciers hebben te maken met tien jaar oude platforms. Hierdoor is het moeilijk (of zelfs onmogelijk) om de nieuwste cloud-, AI- en draadloze technologieën te leveren en zodoende aan moderne mobiele gebruikers behoeften tegemoet te komen.

We zijn daarom met een schone lei begonnen om het bestaande WiFi ‘establishment’ te verstoren met het eerste, door Kunstmatige Intelligentie aangedreven, wireless LAN. Met baanbrekende functies zoals aanpasbare service levels, dynamic packet capture, virtual Bluetooth LE en een AI-driven netwerk assistent heeft Mist Systems de industrie veroverd. In korte tijd groeide Mist uit tot de geprefereerde WLAN-partij voor een aantal van de beste en meest spraakmakende bedrijven ter wereld. Van top retailers en e-tailers tot en met de meest prestigieuze ziekenhuizen en universiteiten wereldwijd. Het Mist-team is gezegend met zoveel succes en daarvoor ben ik buitengewoon dankbaar.

In 2018 hebben we een strategische beslissing genomen om onze AI-expertise te benutten en uit te breiden naar andere delen van de IT-stack, voor end-to-end zichtbaarheid en geautomatiseerde probleemoplossing. We hebben partnerships opgezet met leiders op het gebied van networking en security, om het Mist Learning WLAN te integreren met hun oplossingen. Een van deze belangrijkste partners was Juniper Networks, met wie wij een gemeenschappelijke visie deelden voor het gebruik van Kunstmatige Intelligentie om de network experience te transformeren. Wat begon met eenvoudige gesprekken omtrent ‘AI for IT’, leidde uiteindelijk tot daadwerkelijke productintegratie met Juniper Networks. Hierdoor konden klanten zoals Dartmouth College de IT-infrastructuren volledig konden transformeren.

Als partners wisten wij allebei dat we iets heel bijzonders te bieden hadden. Hierdoor gingen de gesprekken steeds dieper in op de manier waarop wij in de toekomst nog nauwer konden samenwerken. Hoewel er verschillende opties waren, werd het voor ons duidelijk dat slechts één keuze het meest logische was - en dat was voor Mist om onderdeel te worden van Juniper Networks. Daarom ben ik verheugd om te zeggen dat de twee bedrijven akkoord zijn gegaan met voorwaarden voor een overname.

Omdat dit een grote stap voor Mist was, wil ik persoonlijk uitleggen wat deze verandering betekent voor onze klanten en partners.

Ten eerste zullen de Mist-activiteiten en het merk Mist volledig intact blijven onder de paraplu van Juniper Networks. Beide bedrijven waarderen de Mist-naam als een symbool van Next Generation networking - geboren in de moderne cloud met AI in het hart. In aanvulling hierop zijn de volgende punten van belang:

  • De engineering- en support teams van Mist blijven ongewijzigd, zodat ze de geweldige producten en services kunnen blijven leveren waar klanten van afhankelijk zijn
  • De verkoop en channels worden voortgezet onder leiding van Mist, waarmee verstoring of onderbreking van de go-to-marketing engine wordt voorkomen
  • Het volledige managementteam van Mist is on board, waarmee ervoor gezorgd wordt dat de overgang zo naadloos mogelijk verloopt.

Wat zal er veranderen? Ik ben verheugd om mede te delen dat deze overname onze klanten op verschillende manieren ten goede komt, waaronder:

  • We hebben meer middelen tot onze beschikking. We zullen samenwerken met belangrijke Juniper resources om de Mist-oplossingen te laten groeien en de toepassing van AI-gestuurde netwerken wereldwijd te versnellen.
  • Een volledig wereldwijde voetafdruk. Binnenkort is er wereldwijd goed getraind sales en support personeel, evenals partners. Hierdoor kunnen we efficiënter en sneller voldoen aan de behoeften van grotere implementaties en uitbreiden naar nieuwe markten.
  • Volledig geïntegreerde netwerkoplossing aangedreven door AI. De combinatie van het draadloze LAN van Mist met de beste oplossingen van Juniper voor multi-rate switching, routing en SD-WAN en veiligheid houden in dat klanten nu beschikken over een uitgebreide oplossing voor netwerken en profiteren van AI-gestuurde automatisering en inzicht in het hele netwerk.

Dit zijn spannende tijden voor Mist en Juniper. We delen niet alleen een gemeenschappelijke visie op AI voor IT, maar we nemen gezamenlijk de stappen die nodig zijn om de sector te leiden in deze uiterst belangrijke transitie. Bedankt voor de voortdurende ondersteuning van Mist en we kijken er naar uit om nog grotere mijlpalen met je te delen als onderdeel van de Juniper-familie!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates