SSE

Vergelijking van het SSE Magic Quadrant™ 2023 vs 2024

Romain Quinat
Placeholder for Romain QuinatRomain Quinat

Romain Quinat , Marketing manager , Nomios Frankrijk

6 min. leestijd
Placeholder for I Stock 157531192I Stock 157531192
Palo Alto Networks
Fortinet

Share

Het is belangrijk om op te merken dat dit artikel geen analyse van de oplossingen van Nomios is, maar slechts de conclusies van Gartner® weergeeft.

We feliciteren onze partners Palo Alto Networks en Fortinet met hun positionering in het 2024 Magic Quadrant™ voor Security Service Edge (SSE). Hun vermelding in dit rapport toont de kracht van onze strategische partnerschapskeuzes en weerspiegelt onze toewijding aan het leveren van security-oplossingen van hoge kwaliteit aan onze klanten.

Het Magic Quadrant™ SSE van 15 april 2024 analyseert security-oplossingen voor de cloud om inkopers te helpen bij het evalueren van SSE-aanbieders binnen een strategieraamwerk voor Secure Access Service Edge (SASE). Deze partners onderscheiden zich door hun uitvoeringsmogelijkheden en marktvisie.

Placeholder for SSE Magic Quadrant changes 2023 2024SSE Magic Quadrant changes 2023 2024

Samenvatting van Gartner® SSE 2024 MQ

Samenvatting van Gartner® SSE 2024 MQ
De leiders in dit Magic Quadrant™ zijn Palo Alto Networks, Netskope en Zscaler. Elk van hen heeft sterke punten en aandachtspunten.

Vergelijking en ontwikkelingen tussen 2023 en 2024

Belangrijke punten

Als we het Magic Quadrant™ voor 2023 vergelijken met dat van 2024, vallen verschillende ontwikkelingen op:

 • Netskope en Zscaler hebben hun posities als leiders weten te behouden. Netskope geniet de voorkeur van Gartner®, zowel als de meest innovatieve oplossing als vanwege het beste leveringsvermogen.
 • Palo Alto Networks is tussen 2022 en 2023 overgegaan van uitdager naar leider, na overnames en verbeteringen aan zijn producten zoals Prisma Access. Ze blijven zich verbeteren in 2024 door zowel hun vermogen om te innoveren als om te leveren te vergroten om zich bij de topgroep te voegen.
 • In 2023 klom Skyhigh Security in de ranglijst om een visionair te worden in het Magic Quadrant™, dankzij zijn datacentrische benadering van security en brede klantenkring. Het bedrijf viel op door zijn inspanningen om technologieën zoals DLP en RBI te integreren, waardoor het zijn positie tussen de visionairs consolideerde. Gartner® is van mening dat Skyhigh Security zich grotendeels richt op overheidssectoren en financiële diensten en minder aantrekkingskracht heeft op klanten buiten deze gebieden, wat hun afname in leveringsvermogen kan verklaren.
 • Broadcom behield zijn positie onder de nichespelers in 2024, maar zijn gebrek aan algehele integratie en ongelijksoortige consoles zouden zijn vooruitgang kunnen belemmeren.
 • Tot slot maken Fortinet en Versa Networks hun opwachting in het SSE Magic Quadrant™, respectievelijk in de categorieën Challengers en Niche Players.

De Leaders

 • Palo Alto Networks biedt Prisma Access, een robuuste SSE-oplossing, en investeert in overnames zoals Talon Cyber Security om de mogelijkheden te vergroten. Volgens Gartner® vinden sommige klanten het licentiemodel echter complex en de bijbehorende kosten kunnen afschrikkend werken.
 • Netskope heeft een goed inzicht in de SSE-markt. Haar oplossing, Netskope Intelligent Security Service Edge, biedt robuuste controles op gegevensbeveiliging. Volgens Gartner® kan Netskope echter duur zijn in vergelijking met zijn concurrenten en is het traag met het introduceren van bepaalde functies zoals Digital Experience Monitoring (DEM).
 • Zscaler heeft een cloud-native aanpak en een sterke marketingstrategie. Haar oplossing, Zscaler for Users, biedt erkende SSE-functies. Volgens Gartner® hebben klanten echter prestatie- en latentieproblemen gemeld en kan het complexe prijsmodel verwarring scheppen.

Placeholder for Figure 1 Y24 Q2 Magic Quadrant for Security Service Edgetarget 2Figure 1 Y24 Q2 Magic Quadrant for Security Service Edgetarget 2

De Challengers

Fortinet, met zijn FortiSASE-aanbod, is de enige uitdager in deze 2024 editie van het SSE Magic Quadrant™. Zijn gevarieerde klanten in grootte en sector profiteren van een uitgebreide geografische dekking. Fortinet streeft ernaar zijn POP-netwerk uit te breiden, met name met Google Cloud, maar de POP-netwerken van beide merken zijn niet interoperabel. Ondertussen blijft Fortinet werken aan een betere integratie van zijn brede scala aan security-oplossingen.

De Visionaries

Visionairs als Lookout en Skyhigh Security brengen innovatieve ideeën, maar kunnen specifieke beperkingen hebben:

 • Lookout biedt robuuste security-oplossingen voor gegevens, maar heeft minder Points of Presence (POP) dan zijn concurrenten. Het brengt extra kosten in rekening voor bepaalde geavanceerde functies.
 • Skyhigh Security heeft een gegevensgerichte benadering van security en een uitgebreide reeks SSE-functies. Skyhigh heeft echter minder POP's, wat invloed kan hebben op de prestaties en het vermogen om aan de verwachtingen van de klant te voldoen.

Nichespelers

Onder de Nichespelers vinden we bedrijven als Cloudflare, Broadcom, Versa Networks en iboss. Elk van deze bedrijven heeft een sterk aanbod maar vastgestelde beperkingen:

 • Cloudflare is wereldwijd aanwezig en heeft een eenvoudig prijsmodel, maar mist geavanceerde functies zoals content sandboxing.
 • Broadcom heeft een aanzienlijke geografische diversificatie, maar de SSE-oplossing mist uniforme consoles en integratie. Klanten hebben bedenkingen bij de gebruikerservaring.
 • Versa Networks doet zijn intrede in het Quadrant met zijn product Versa Security Service Edge, dat wordt beheerd via één uniforme console. Er is echter een gebrek aan erkenning voor Versa Networks in de SSE-markt bij klanten, en de oplossing is nog steeds bezig met een inhaalslag op het gebied van mogelijkheden zoals endpoint detectie en respons, die meestal al beschikbaar zijn bij concurrenten.
 • iboss biedt een webgerichte SSE-oplossing, maar met beperkingen in API-integratie voor SaaS-applicaties.

Verlaten van het SSE Magic Quadrant™

Twee van onze partners zijn per 15 oktober 2023 uitgesloten van deze ranglijst. De werkelijkheid van oktober is waarschijnlijk anders dan de werkelijkheid van april 2024, maar we hebben vertrouwen in hun vermogen om terug te stuiteren en snel terug te keren in de ranglijst.

Hier zijn de redenen voor hun uitsluiting door Gartner®.

Cisco

"Cisco Systems werd uitgesloten van het Magic Quadrant™ omdat zijn belangrijkste SSE-aanbod, Cisco Secure Access, het vereiste aantal klanten en seats op 15 oktober 2023 niet had bereikt. Het SSE-product van Cisco maakt deel uit van verschillende productlijnen, waaronder Cisco Umbrella, Cisco+ Secure Connect en Duo. In 2022 lanceerde Cisco zijn dienst Cisco+ Secure Connect, die SSE wil consolideren met elementen van Meraki SD-WAN, maar slechts 5.000 gebruikers ondersteunt. Cisco breidde ook zijn mogelijkheden voor data loss prevention (DLP) uit met EDM en voegde de mogelijkheid toe om deze mogelijkheden toe te passen op meerdere kanalen, zoals de cloud access security broker (CASB) en de secure web gateway (SWG). Desondanks voldeed Cisco niet aan de criteria voor opname in het 2024 Magic Quadrant™."

Forcepoint

"Forcepoint werd uitgesloten van het Magic Quadrant™ omdat het niet voldeed aan het criterium voor ondersteuning van mobiele agenten op 15 oktober 2023. Forcepoint biedt SSE-oplossingen aan via het Forcepoint ONE-platform, dat verschillende technologieën combineert, zoals DLP, remote browser isolation (RBI) en firewall-as-a-service (FWaaS). Forcepoint heeft zich ingespannen om zijn SSE-aanbod te stroomlijnen, waaronder het migreren van klanten van zijn traditionele cloud producten naar Forcepoint ONE. Hoewel Forcepoint wereldwijd aanwezig is en een divers klantenbestand heeft, was het gebrek aan ondersteuning voor mobiele agenten de doorslaggevende factor voor zijn uitsluiting uit het 2024 Magic Quadrant™."

Gartner disclaimers

GARTNER is a registered trademark and service mark of Gartner, Inc. and/or its affiliates in the U.S. and internationally, Magic Quadrant is a registered trademark of Gartner, Inc. and/or its affiliates and is used herein with permission. All rights reserved.

Gartner, Magic Quadrant for Security Service Edge, By Charlie Winckless, Thomas Lintemuth, Dale Koeppen, 15 April 2024.

Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in its research publications and does not advise technology users to select only those vendors with the highest ratings or other designation. Gartner research publications consist of the opinions of Gartner's Research & Advisory organization and should not be construed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, expressed or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.

Maak verbinding

Onze experts staan voor je klaar

Ben je op zoek naar prijsinformatie, technische gegevens, support of een offerte op maat? Ons team van experts in Zoeterwoude staat klaar om je te helpen.

Placeholder for Portrait of nomios employee2Portrait of nomios employee2
Artikelen

Meer updates