Juniper Networks

Veilige en geautomatiseerde multicloud voor elke cloud, workload en implementatie

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Volledige Multicloud, één platform. Juniper biedt orkestratie en analyse voor elke cloud, elke workload.

Vandaag onthulden we verbeteringen voor orchestration en geavanceerde analyses van elke cloud en elke workload en over multi-vendor-omgevingen, samen met een pad om bedrijven te helpen om meer bewust een koers uit te zetten naar hun veelzijdige toekomst. Met deze ontwikkelingen is Contrail Enterprise Multicloud een enkel platform voor: Overlay en Underlay Management; heterogene compute-omgevingen, inclusief bare metal-servers, virtuele machines, containers en netwerkapparatuur; private en publieke clouds; orkestratie van netwerk- en beveiligingsbeleid, inclusief microsegmentatie; en geavanceerde analyses.

Dit betekent dat je workloads lokaal en in de cloud kunt beheren. In de openbare cloud kunnen ze worden uitgevoerd op AWS, Azure en GCP. Die workloads kunnen op VM's of containers worden uitgevoerd. En je kunt de overlay beheren samen met de onderlaag die Juniper Networks en andere apparatuur kan overspannen. Je kunt workflows instellen, uitvoeren en alles end-to-end monitoren, ongeacht waar het apparaat of de workload zich bevindt. En de hele infrastructuur is intent-driven vanaf de grond.

Het sleutelwoord in dit alles is EN. Contrail Enterprise Multicloud is een gemeenschappelijk platform voor dit alles. En omdat het allemaal wordt ondersteund, betekent dit dat je specifieke gebruiksgevallen kunt gebruiken naarmate jouw onderneming evolueert. Misschien is het vandaag underlay management in een heterogeen privé datacenter, en wordt het uitgebreid naar een openbare cloud en daarbuiten. Of misschien hebben je DevOps-teams tegenwoordig multicloud-vereisten, zoals beveiliging en segmentatie voor een Kubernetes-omgeving, en het verkrijgen van voordelen in on-premises infrastructuur is toekomstige kostenbesparingen. Flexibiliteit gaat over EN, en dat is waar de robuustheid van Contrail Enterprise Multicloud schittert.

Multicloud vs. meerdere clouds

Waarom is deze breedte nu belangrijk voor IT-leiders? Het onderscheid tussen simpelweg meerdere clouds gebruiken en werken in een multicloud omgeving belicht de uitdagingen van vandaag. Veel bedrijven beginnen hun overstap naar de cloud met de acceptatie van SaaS-aanbiedingen. Het is niet ongebruikelijk om Office365, Salesforce of Workday als eerste babystappen te zien voor de overgang naar de cloud.

Omdat bedrijven verder willen profiteren van de cloud, richten ze hun blik op complexere applicaties. Voor sommigen is verhuizen naar de cloud een oefening in lift-and-shift. Toepassingen worden gehost in AWS, Azure of GCP in plaats van in een privaat datacenter. En terwijl bedrijven de operationele nuances van verschillende clouds verkennen, kunnen ze de voorkeur geven aan een of andere cloud voor specifieke toepassingen, meestal vanwege economische of prestatie-eisen.

Maar de belofte van multicloud gaat niet over het breken van de IT-omgeving in cloud-specifieke delen die infrastructuur en operaties voor begrensde domeinen omvatten. Multicloud gaat over het beheren van resources als één samenhangende infrastructuur, ongeacht of ze zich in een private cloud, public cloud A of public cloud B bevinden.

End-to-end

In februari introduceerde Juniper onze focus om bedrijven te helpen hun weg te vinden naar een veilige en geautomatiseerde multicloud. Ons perspectief houdt vol dat om een ​​volledige multicloud-infrastructuur te beheren, je niet alleen rekening hoeft te houden met het datacenter of de openbare cloud. Om de algehele ervaring te beheersen en ervoor te zorgen dat de beveiliging op uniforme wijze wordt toegepast, betekent dit het beheren van de opritten naar de cloud die bestaan ​​binnen zowel de campus als het filiaal.

In de aankondiging van de uitbreiding van ons portfolio voor connectiviteit in het hele datacenter, public cloud, campus en filiaal, hebben we het begrip multicloud-ready uitgebreid naar de hele onderneming. In wezen bereide we het gesprek voor in de end-to-end aard van wat multicloud zeker zal moeten zijn en introduceren we platforms waarop we de rest van onze multicloud-oplossing kunnen bouwen.

Top-to-Bottom

Hoewel de onderliggende verbindingsstukken op alle plaatsen in het netwerk vereist zijn, is het nodig dat packets kunnen stromen, maar dat is niet voldoende. Om echt in een multicloud-architectuur te werken, heb je meer nodig dan alleen connectiviteit.

Het beheren van een uitgebreide infrastructuur als een samenhangende eenheid vereist end-to-end orkestratie als een middel om beleid te gebruiken om de ervaring te dicteren. Het heeft end-to-end zichtbaarheid nodig als de operaties moeten worden geautomatiseerd. En het vereist end-to-end beveiliging om ervoor te zorgen dat gebruikers, applicaties en gegevens worden beschermd.

Uiteindelijk moet multicloud-ondersteuning meer zijn dan alleen end-to-end - h et moet ook van boven naar beneden gaan. Er is een kleine subset van technologieleveranciers die zowel de breedte als de diepte hebben om een ​​multicloud-oplossing te genereren.

Eenvoud in Multicloud

Als bedrijven de potentie van multicloud willen benutten, moeten ze de dunste naalden inrijgen. Voorwaarts migreren vereist nieuwe technologie, maar als het ten koste gaat van een complexere infrastructuur, zullen de voordelen van de cloud zijn opgeofferd voor de praktische aspecten van operaties.

Fundamenteel gezien moet de overstap naar multicloud zowel betrekking hebben op het mogelijk maken van nieuwe mogelijkheden als het vereenvoudigen van de IT-inspanningen van de onderneming. Bij Juniper hebben we de connectiviteit vereenvoudigd door een gemeenschappelijk platform in Junos te ontwikkelen dat bestaat uit virtuele en fysieke routing- en switchingplatforms die zich uitstrekken over een mix van verkopers- en maatwerksilicium, van x86 tot veelgebruikt silicium tot het hoogst mogelijke silicium dat overal beschikbaar is.

Met de aankondiging van vandaag breiden we het uitgangspunt van een gemeenschappelijk platform uit naar de orkestratie- en zichtbaarheidlagen, waarbij Contrail Enterprise Multicloud wordt gebruikt als een end-to-end multicloud-enabler, geschikt voor het orkestreren en zien van activiteiten in een brede omgeving met meerdere leveranciers. Waar ondernemingen doorgaans hun toevlucht hebben genomen tot twee of meer controllers of beheersystemen om overlay-, underlay- en netwerkapparatuur te beheren, biedt Contrail Enterprise multicloud één oplossing voor zowel monitoring als beheer van multicloud-omgevingen.

Contrail Enterprise Multicloud

In Contrail Enterprise Multicloud hebben we al een van 's werelds meest gebruikte virtuele netwerkcontrollers. We hebben end-to-end beleids- en besturingsmogelijkheden en deep bare metal server- en netwerkapparaat-orkestratie en public cloud-integratie toegevoegd om ondernemingen de alomtegenwoordige automatisering van de multicloud te verlenen voor:

Elke cloud-private cloud-datacenters, public cloud (AWS, Azure, GCP, Oracle enzovoort) en VMware private clouds
Elke workload: bare-metal servers, openbare cloud-instanties, virtuele machines, containers en fysieke netwerkapparaten
Elke deployment: Greenfield of brownfield, single- of multi-vendor

Dit orkestratieplatform ondersteunt de volledige levenscyclus van netwerk- en beveiligingsbeleid en -operaties, van bouwwerken van dag 0 tot upgrades, servicebeheer en verzekering.

Alles draait om het einde

Wanneer ik met bedrijven praat, is dit de realiteit voor de meesten die op weg zijn naar cloud en multicloud: ik geloof dat iedereen enthousiast is over Kubernetes, maar er zijn verschillen ten opzichte van wat ondernemingen hebben ervaren met hun bestaande VM-gebaseerde omgevingen. Ze moeten rekening houden met zaken als automatisering en beveiliging, maar niet ten koste van nog meer complexiteit. In essentie zijn ze op zoek naar cloud-schaa linfrastructuur zonder cloud-schaal investeringen in termen van tijd, mensen en dollars te hoeven doen. En ze kunnen niet wachten om gebruik te maken van automatisering totdat ze overgaan op een modernere containergebaseerde infrastructuur of netwerkoverlay. Ze hebben het nu nodig voor de bare metal servers, switches en routers, zonder de angst te landen op een doodlopende weg die een obstakel vormt voor toekomstige migratie naar moderne container en op microservice gebaseerde architectuur en overlay-netwerken.

Dit is een groot deel van waarom ik bij Juniper ben gekomen. Nu we deze exacte problemen van de kant van de klant hebben weten te beheersen, is het duidelijk dat het oplossen van deze pijnpunten voor bedrijven de sleutel is tot elke massale migratie naar multicloud. In wezen wil ik de infrastructuur leveren die alleen het handjevol hyperscalers zoals Google, Amazon, Microsoft of Facebook kan bouwen, voor alle bedrijven, zonder een ontwikkelings- of operatorteam te hoeven bouwen dat alleen de hyperscalers zich kunnen veroorloven. In Contrail Enterprise Multicloud willen we de eenvoud van onze open platform-engineering brengen met de mogelijkheden van een hyperschaal-infrastructuur.

Framing the Journey

Terwijl IT-teams overwegen hoe ze hun weg naar de cloud zullen vinden, denken we dat de evolutie niet in één stap zal plaatsvinden en dat bedrijven elke upgrade- en vernieuwingsmogelijkheid moeten gebruiken om ervoor te zorgen dat ze multicloud-klaar zijn.

Het pad naar multicloud is meer dan één activiteit. Het vereist de doordachte afstemming van vele beslissingen over meerdere jaren. In sommige opzichten zijn de afzonderlijke componenten, hoewel belangrijk, slechts contextuele enablers van een bredere reis die zoveel meer vereist dan alleen nieuwe producten.

Evolutie omvat natuurlijk wijzigingen in overkoepelende architectuur, de producten en tools die ten grondslag liggen aan die architectuur en de mensen en het proces die het allemaal beheren. Daarom heeft Juniper ook een model onthuld om klanten te begeleiden bij de verschillende stappen die nodig zijn om een ​​multicloud-infrastructuur te realiseren.

Op de hoogste niveaus dient het model als een algemeen kompas, aangezien bedrijven evolueren van overwegend door apparaten aangestuurde IT naar architectuur- en operationele IT, onderweg naar uiteindelijk door bedrijven en klanten geleid. Op bedrijfsniveau is het een handig hulpmiddel om de discussie met individuele teams in te kaderen, zodat ze uiteindelijk convergeren rond een multicloud-infrastructuur.

Maar migraties gaan niet over algemene bewegingen. Ze vereisen specificiteit. Ze moeten gebaseerd zijn op tastbare acties die worden ondersteund door capabele technologie. En dus hebben we modellen ontwikkeld voor elke plaats in het netwerk: datacenter, campus, filiaal en public cloud.

Vandaag heeft Juniper een belangrijke stap gezet in de richting van een veilige en geautomatiseerde multicloud. We zijn heel blij dat we nieuwe producten, diensten en hulpmiddelen introduceren om bedrijven te helpen tijdens deze reis.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates