Palo Alto Networks

Wat zijn de top 5 voordelen van Palo Alto Cortex?

4 min. leestijd
Placeholder for Meadows roadsMeadows roads
Palo Alto Networks

Share

Palo Alto Networks Cortex is een uitgebreid beveiligingsproduct- en dienstenpakket met geavanceerde mogelijkheden voor detectie, onderzoek en respons van bedreigingen. Het Cortex-platform maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) om enorme hoeveelheden data te analyseren en helpt organisaties hun beveiligingsactiviteiten te automatiseren en te stroomlijnen.

Hoe werkt Palo Alto Cortex?

Cortex bestaat uit verschillende onderdelen die samenwerken om meer zichtbaarheid en bescherming te bieden in het netwerk, de endpoints en de cloud van een organisatie:

  • Cortex XDR: Cortex XDR is een extended detection and response (XDR) oplossing die endpoint-, netwerk- en cloudgegevens combineert tot een uniform platform voor detectie, onderzoek en respons van bedreigingen. Het helpt security teams bedreigingen effectiever te identificeren en te herstellen door gegevens uit verschillende bronnen te correleren en geavanceerde analyses toe te passen.
  • Cortex XSOAR: Cortex XSOAR (voorheen Demisto) is een security orchestration, automation, and response (SOAR) platform waarmee organisaties hun incident response processen kunnen automatiseren en stroomlijnen. Door verschillende beveiligingstools te integreren, helpt Cortex XSOAR security teams incidenten efficiënter te beheren, responstijden te verkorten en de algehele beveiligingshouding te verbeteren.
  • Cortex Data Lake: Cortex Data Lake is een cloud-gebaseerde oplossing voor gegevensopslag die grote hoeveelheden beveiligingsgegevens uit verschillende bronnen verzamelt en opslaat, zoals firewalls, endpoints en cloud-omgevingen. Het Data Lake vormt de basis voor de analysemogelijkheden van Cortex, waardoor organisaties beter zicht en inzicht krijgen in hun beveiligingsgegevens.
  • Cortex Xpanse: Cortex Xpanse (voorheen bekend als Expanse) is een oplossing voor het beheer van het aanvalsoppervlak die voortdurend de internetgerichte assets van een organisatie bewaakt om potentiële kwetsbaarheden en risico's te identificeren en te beperken. Het helpt organisaties onbekende, onbeheerde of verkeerd geconfigureerde bedrijfsmiddelen te ontdekken en te beveiligen, waardoor het risico van cyberaanvallen afneemt.
  • Cortex Managed Threat Hunting: Dit is een managed service die wordt geleverd door de deskundige security-analisten van Palo Alto Networks. De service maakt gebruik van het Cortex XDR-platform om proactief op bedreigingen te zoeken en helpt organisaties bij het identificeren van en reageren op geavanceerde aanvallen die de traditionele beveiligingsmaatregelen hebben weten te omzeilen.

Door de integratie van deze componenten biedt het Cortex-platform organisaties een totaalaanpak van beveiliging, waarbij geavanceerde analyses, automatisering en deskundige diensten worden gecombineerd om de mogelijkheden voor het detecteren, onderzoeken en reageren op bedreigingen te verbeteren.

De Palo Alto Cortex-oplossing biedt tal van voordelen voor organisaties die hun beveiligingspositie willen verbeteren.

Top 5 voordelen van Palo Alto Cortex

1. Verbeterde zichtbaarheid en bedreigingsdetectie

Cortex combineert gegevens uit verschillende bronnen, zoals endpoints, netwerken en cloudomgevingen, en biedt zo een uitgebreid overzicht van de beveiligingsomgeving van een organisatie. Door gebruik te maken van op AI en ML gebaseerde analyses kan het platform complexe bedreigingen en afwijkingen detecteren die mogelijk onopgemerkt blijven door traditionele beveiligingstools.

2. Snellere incidentrespons en herstel

Het Cortex XSOAR-onderdeel stroomlijnt het proces van incidentrespons door taken te automatiseren en workflows te orchestreren tussen verschillende beveiligingstools. Dit stelt beveiligingsteams in staat om sneller en efficiënter op bedreigingen te reageren, waardoor het risico op gegevenslekken wordt verminderd en mogelijke schade tot een minimum wordt beperkt.

3. Proactief dreigingsonderzoek

Met Cortex Managed Threat Hunting kunnen organisaties profiteren van de expertise van de beveiligingsanalisten van Palo Alto Networks, die proactief zoeken naar geavanceerde dreigingen die traditionele beveiligingsmaatregelen hebben weten te omzeilen. Deze proactieve aanpak helpt organisaties om opkomende bedreigingen te vermijden en het risico op succesvolle aanvallen tot een minimum te beperken.

4. Beter beheer van het aanvalsoppervlak

Cortex Xpanse bewaakt de internetgerichte assets van een organisatie en identificeert en vermindert mogelijke kwetsbaarheden en risico's. Dit helpt organisaties bij het ontdekken en beveiligen van onbekende, onbeheerde of verkeerd geconfigureerde assets, waardoor de kans kleiner wordt dat cyberaanvallen gebruikmaken van deze zwaktes.

5. Schaalbaar en verenigd beveiligingsplatform

Het Cortex platform biedt een gebundelde oplossing die meerdere beveiligingscomponenten integreert, zoals XDR, SOAR en attack surface management. Deze integratie vereenvoudigt beveiligingsoperaties, waardoor organisaties hun beveiligingsinspanningen effectiever en efficiënter kunnen schalen. Bovendien biedt het Cortex Data Lake een schaalbare, cloud-gebaseerde opslagoplossing voor beveiligingsgegevens, waardoor organisaties grote hoeveelheden gegevens kunnen verwerken zonder dat daarvoor een uitgebreide infrastructuur op locatie nodig is.

Door deze voordelen te bieden, stelt de Palo Alto Cortex-oplossing organisaties in staat hun beveiligingshouding te versterken, bedreigingen effectiever op te sporen en erop te reageren, en proactief potentiële kwetsbaarheden in hun hele digitale ecosysteem te beheren.

Sammenvattend: Een uitgebreid beveiligingsplatform

De Palo Alto Cortex-oplossing is een uitgebreid beveiligingsplatform dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie en machine learning om de detectie van bedreigingen, het onderzoek en de reactiemogelijkheden van een organisatie te verbeteren. Het platform combineert verschillende componenten, waaronder Cortex XDR, Cortex XSOAR, Cortex Data Lake, Cortex Xpanse en Cortex Managed Threat Hunting, tot een verenigde beveiligingsoplossing. Door gegevens uit verschillende bronnen zoals endpoints, netwerken en cloud-omgevingen te integreren, biedt Cortex verbeterde zichtbaarheid en detectie van bedreigingen.

De oplossing stroomlijnt de reactie op incidenten door middel van automatisering en orkestratie en maakt proactieve threat hunting mogelijk met deskundige security-analisten. Bovendien verbetert het het beheer van het aanvalsoppervlak door continu de op internet gerichte assets te controleren op kwetsbaarheden en risico's. Al met al stelt de Palo Alto Cortex-oplossing organisaties in staat hun beveiligingshouding te versterken en potentiële risico's in hun hele digitale ecosysteem effectief te beheren.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man
Artikelen

Meer updates