XDR

Extended Detection & Response

Samenvoeging van alerts, data analytics en geautomatiseerde threat detectie en response om de beveiliging te vereenvoudigen.

Placeholder for Stairway to nowhereStairway to nowhere
Introductie

Wat is XDR?

Cyberdreigingen ontwikkelen zich snel en breiden zich steeds verder uit. In reactie hierop werken veel organisaties aan de ontwikkeling van hun security-mogelijkheden om unieke, geavanceerde en snelle aanvallen efficiënt en effectief te kunnen detecteren en verhelpen.

De meest gebruikelijke benadering van een securityplatform is een 'gelaagde' benadering, waarbij een organisatie meerdere oplossingen inzet - waaronder endpoint detection and response (EDR), network traffic analytics (NTA) en security information and event management (SIEM) - om verdediging in de diepte te implementeren op een groot aantal verschillende platforms (werkstations, cloud, IoT, mobiel, enzovoort). Hoewel deze aanpak effectief kan zijn voor het detecteren van en reageren op cyberdreigingen, heeft het ook zijn beperkingen.

Extended Detection and Response (XDR) kiest voor een andere benadering. In plaats van een puur reactieve benadering van de security, stelt XDR een organisatie in staat zich proactief te beschermen tegen cyberbedreigingen door eenduidig inzicht te bieden in meerdere aanvalsvectoren.

Geïntegreerde zichtbaarheid

Uniform en geïntegreerd zicht op je data

De meeste organisaties hebben te kampen met een stortvloed aan beveiligingsgegevens. Hoewel het waar is dat je niet kunt beveiligen wat je niet kunt zien, heeft het overweldigd worden door te veel beveiligingswaarschuwingen van lage kwaliteit hetzelfde eindresultaat. In veel gevallen missen security-teams lopende aanvallen omdat de informatie die ze nodig hebben, wordt bedolven onder een enorme hoeveelheid vals-positieve waarschuwingen.

Extended Detection and Respons lost dit probleem op door een verenigd en geïntegreerd overzicht van gegevens en analyses van alle bedrijfsmiddelen van een organisatie te bieden.

Placeholder for Engineer focused behind laptopEngineer focused behind laptop

Unificatie stelt het security-team van een organisatie in staat om gegevens te zien die door alle beveiligingsoplossingen vanaf alle platforms (waaronder endpoints, mobiel, cloudresources, netwerkinfrastructuur, e-mail, enzovoort) in één dashboard zijn verzameld. Integratie stelt analisten in staat te profiteren van inzichten die zijn verkregen uit het samenvoegen van event-informatie van meerdere verschillende oplossingen tot één gecontextualiseerd "incident".

Door beveiliging te vereenvoudigen tot één platform en dashboard, stelt XDR een beveiligingsteam in staat een organisatie effectief te beveiligen tegen cyberaanvallen. Bovendien maakt XDR gebruik van automatisering om de workflows van analisten te vereenvoudigen, een snelle reactie op incidenten mogelijk te maken en de werklast van analisten te verminderen door eenvoudige of repetitieve taken te elimineren.

Onze security engineers en XDR-experts zijn er om je te begeleiden op jouw reis naar XDR. Samen met jou stellen we een team samen en ontwikkelen we een plan om XDR tot een succes te maken. Dankzij onze nauwe relaties met toonaangevende technologieleveranciers zijn wij in staat de beste oplossing te ontwerpen en te bouwen en een XDR-roadmap voor jouw organisatie op te stellen.

Kenmerken en voordelen

Waarom je een XDR-oplossing nodig hebt

XDR is ontworpen om het zicht op de beveiliging van de gehele digitale infrastructuur van een organisatie te vereenvoudigen.

icon Geïntegreerde zichtbaarheid
Geïntegreerde zichtbaarheid
XDR integreert zichtbaarheid van beveiliging in de gehele infrastructuur van een organisatie (netwerk, endpoints, cloudinfrastructuur, mobiel, enzovoort). Hierdoor kunnen beveiligingsanalisten context krijgen over een mogelijk beveiligingsincident zonder dat ze verschillende platforms hoeven te leren en te gebruiken.
icon Centraal management via één scherm
Centraal management via één scherm
Beveiligingsinstellingen kunnen voor het gehele bedrijfsnetwerk vanuit één venster worden geconfigureerd. Dit zorgt ervoor dat consistent beveiligingsbeleid kan worden gehandhaafd ondanks een diverse netwerkinfrastructuur.
icon Snel terugverdienen
Snel terugverdienen
XDR biedt out-of-the-box integraties en vooraf afgestemde detectiemechanismen voor verschillende producten. Dit stelt een organisatie in staat snel waarde te halen uit haar investeringen in beveiliging.
icon Verbeterde productiviteit
Verbeterde productiviteit
Dankzij XDR hoeven beveiligingsanalisten niet langer te schakelen tussen meerdere dashboards en beveiligingsgegevens handmatig samen te voegen. Hierdoor kunnen analisten efficiënter en productiever beveiligingsrisico's opsporen en hierop reageren.
icon Lagere totale eigendomskosten (TCO)
Lagere totale eigendomskosten (TCO)
XDR biedt een volledig geïntegreerd cyberbeveiligingsplatform. Dit vermindert de kosten die gepaard gaan met het configureren en integreren van meerdere puntoplossingen in huis.
icon Ondersteuning van analysten
Ondersteuning van analysten
XDR biedt een gemeenschappelijke beheer- en workflowervaring voor de gehele beveiligingsinfrastructuur van een organisatie. Hierdoor is er minder training nodig en kunnen analisten op een hoger niveau werken dan anders mogelijk zou zijn.
Ons ecosysteem

Toonaangevende partners in XDR

Gerelateerde oplossingen

Afgestemd op jouw behoeften

Onze kracht ligt in onze flexibiliteit en focus op het ontwikkelen van oplossingen op maat voor onze klanten. Ontdek op welke gebieden wij jouw IT-team kunnen ondersteunen.

Maak verbinding

Onze security experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw beveiligingsuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of engineer beard wearing poloPortrait of engineer beard wearing polo
Artikelen

Laatste nieuws en blog