Elite Partner
logo Arista Networks

Arista Networks

Arista Networks is de leider in het bouwen van schaalbare high-performance en ultra-low-latency netwerken voor de datacenter en cloud computing omgevingen van vandaag

Software-driven cloud networking

De wereld verplaatst zich naar de cloud omdat die meer flexibiliteit en rendement biedt. Dit gebeurt in navolging van de grote cloudbedrijven die de afgelopen tien jaar de wereld van applicatielevering op zijn kop hebben gezet. En het wordt allemaal mogelijk gemaakt door de innovaties van Arista. De eisen die worden gesteld aan de netwerkinfrastructuur in datacenters zijn zeer hoog. Dit is het gevolg van de opkomst van nieuwe applicaties zoals social media en big data, nieuwe architecturen zoals servervirtualisatie met hoge dichtheid en IP Storage, en de behoefte aan mobiele toegang tot alle applicaties.

Arista Networks

Oplossingen

Waarom Arista Networks kiezen?

Arista heeft de markt voor high-speed datacenterswitches opgeschud met twee belangrijke innovaties. Hun primaire innovatie was het bouwen van een nieuw en innovatief besturingssysteem voor netwerken, genaamd Arista EOS® (Extensible Operating System). Het bevat meer dan 10 miljoen regels code en tienduizend manjaren aan geavanceerde software-engineering voor gedistribueerde systemen.

Extensible Operation System (EOS)

EOS is open en gebaseerd op standaarden. De moderne architectuur zorgt voor meer betrouwbaarheid en is programmeerbaar op alle systeemniveaus. EOS is een ideaal platform voor het automatiseren van je IT-workflows en de integratie met derden, voor best-of-breed oplossingen in netwerken van meerdere leveranciers. EOS biedt je ook meer zichtbaarheid van onder andere de netwerkprestaties in de loop der tijd, van zowel fysieke als virtuele netwerken. Daarnaast kun je problemen veel sneller isoleren en corrigeren.

Merchant silicon

De andere belangrijke innovatie van Arista is hun gebruik van merchant silicon. De traditionele benadering was altijd gebaseerd op het opzetten van teams van ASIC-engineers, die eigen ASIC's vrijgeven die zijn gekoppeld aan hun eigen software. Daardoor ontstaat de zogeheten vendor lock-in, die leidt tot minder keuzevrijheid voor klanten en hogere kosten. Het wegnemen van deze onderlinge onafhankelijkheden en de daaruit voortvloeiende vendor lock-in is het uitgangspunt voor software-defined networking en de basis voor de Universal Cloud Network-architectuur van Arista.

Arista heeft een benadering gekozen die is gebaseerd op merchant silicon en opensourcesoftware, en dat heeft geleid tot vele innovaties in netwerkapparatuur. Ze hebben zeer geavanceerde platforms ontwikkeld met hogere bandbreedte, hogere dichtheid en lagere kosten. Daarmee hebben ze technologische vooruitgang geboekt die helemaal past binnen de Wet van Moore.

Hun speerpunten zijn non-blocking netwerken, cross-sectional bandbreedte die non-stop beschikbaar is dankzij het gebruik van open en op standaarden gebaseerde netwerkstructuren, en verbeterde dichtheid, energie-efficiëntie en ondersteuning van nieuwe netwerkstandaarden zoals VXLAN. Daarbij is het uitgangspunt dat het niet nodig moet zijn om hele netwerken te vervangen of vast te zitten aan een enkele leverancier.

Merchant silicon heeft dit mogelijk gemaakt. Het resultaat is een betere prijs-prestatieverhouding in een markt die de afgelopen twintig jaar in de greep is geweest van verouderde benaderingen en vendor lock-in. Arista heeft EOS gebouwd zodat we meerdere families merchant silicon kunnen ondersteunen. Dat maakt snelle en brede innovatie mogelijk, en daarmee kunnen onze klanten hun voordeel doen, ongeacht met welk datacenterproduct ze werken.

Placeholder for Stairway to nowhereStairway to nowhere

Onze Arista Networks-experts staan voor je klaar

Nomios is een bekroonde partner van Arista Networks met verschillende geavanceerde specialiteiten. Onder onze medewerkers bevinden zich dan ook meerdere engineers die door Arista zijn gecertificeerd als technisch experts op het gebied van hun oplossingen. Dit betekent dat je kunt rekenen op de technische knowhow en praktische ervaring van Nomios bij het nauwgezet evalueren van de technische vereisten en het ontwerpen, implementeren en beheren van jouw Arista-oplossing.

Maak verbindingOnze experts staan voor je klaar

Ben je op zoek naar prijsinformatie, technische gegevens, support of een offerte op maat? Ons team van experts staat klaar om je te helpen.

Placeholder for Portrait of black woman curly hairPortrait of black woman curly hair

Meer updates