Placeholder for Juniper Networks Partner/ ResellerJuniper Networks Partner/ Reseller
Elite Plus Partner

Junos OS

Geavanceerd end-to-end netwerkbesturingssysteem dat fysieke en virtuele routing-, switching- en beveiligingsoplossingen levert.

Placeholder for Juniper Networks PartnerJuniper Networks Partner

Netwerk automatisering mogelijk maken met Junos OS

Junos OS, innovatief ontworpen voor eenvoud, is het enige besturingssysteem dat Juniper's brede portfolio van fysieke en virtuele netwerk- en beveiligingsproducten aandrijft. Gebouwd voor betrouwbaarheid, veiligheid en flexibiliteit, draait het enkele van 's werelds meest gesofisticeerde netwerk implementaties, wat operatoren een competitief voordeel geeft tegenover diegenen die andere netwerk besturingssystemen gebruiken.

Junos OS automatiseert netwerk operaties met gestroomlijnde precisie, bevordert operationele efficiëntie, en maakt waardevolle tijd en middelen vrij voor top-line groeimogelijkheden.

Junos OS

Products

Junos OS voor de Cloud

Junos OS voor de cloud biedt een flexibel, gedesaggregeerd verbruiksmodel voor netwerk applicaties. Lichtgewicht, feature-packed, standalone Junos OS wordt geleverd in een Docker container die draait op Linux, wat het toelaat om netwerk applicaties te modulariseren en te distribueren over een virtuele omgeving. Zijn open API's laten de integratie van toepassingen van derden toe. Door Junos applicaties te verpakken als een Docker container, kunnen service providers, cloud operators en ondernemingen Junos container applicaties implementeren in server-gebaseerde omgevingen om aan hun unieke vereisten te voldoen.

Junos OS automatisering

Junos OS is ontworpen met automatisering, programmeerbaarheid en DevOps in het achterhoofd. Het biedt rijke API's, een commando bibliotheek, scripting ondersteuning, programmatie, en integratie met populaire automatisatie en orchestratie frameworks. Junos is gebouwd om open te zijn en werkt met industriestandaarden zoals Representational State Transfer (REST) API's, NETCONF, en YANG. Zijn streaming-telemetrie infrastructuur levert toestel, systeem en netwerk data in real time via meerdere data export modellen zoals OpenConfig en gRPC.

Verscheidene mogelijkheden ondersteunen Junos OS automatisering:

  • Streaming Telemetrie en Junos Telemetrie Interface (JTI). JTI voorziet in real-time data toegang via streaming telemetrie. Gebruik makend van een push model benadering, is het efficiënter, uitbreidbaar en schaalbaarder dan het SNMP pull model. JTI-ondersteuning voor industriestandaarden zoals OpenConfig en gRPC vereenvoudigt de integratie met uw operationele omgeving.
  • Open API's. Junos OS REST API interface laat het toe om veilig verbinding te maken met Junos OS toestellen, remote procedure calls uit te voeren, en een REST API Explorer GUI te gebruiken. Bovenop de programmeerbaarheid mogelijk gemaakt door NETCONF en YANG, ondersteunt Junos Path Computation Element Protocol (PCEP) om configuraties van netwerkapparatuur te installeren, manipuleren en verwijderen.
  • Junos Extensie Toolkit (JET). JET voorziet in een moderne, programmatische interface voor het ontwikkelen van applicaties en het vereenvoudigen van de automatisering van operationele, configuratie, en management taken. Het biedt een rijke set van open en aanpasbare API's voor controle, beheer en data platformen.

Open source beheerplatform

Met de snelle opkomst van cloud-toepassingen worden netwerkoperators geconfronteerd met steeds grotere uitdagingen bij het bouwen en beheren van high-performance, hoog beschikbare en veilige netwerken. Meerdere open source initiatieven, zoals SONiC, zijn ontstaan om een uniforme architectuur aan te bieden voor het beheren en controleren van alle hardware elementen in het netwerk.

Native Junos integratie met SONiC en open source management platformen dienen als een concreet bewijs van open programmeerbaarheid, terwijl ze toch de rijke routing en telemetrie innovaties bieden die Juniper te bieden heeft.

Flexibel inzetmodel

Merchant silicon en white boxes op maat gemaakt voor belangrijke functies zoals Network Functions Virtualization (NFV), SD-WAN, en vCPE hebben een uitgebreid ecosysteem van netwerkfuncties. Service providers en ondernemingen kunnen nu enkel de netwerkelementen optimaliseren die hen het best helpen om hun bedrijfs- en operationele doelstellingen te realiseren.

De volledige opsplitsing van het Junos OS biedt de mogelijkheid om Junos OS te draaien op Juniper hardware, hardware van derde partijen en in de cloud. Het laat ook een open ecosysteem van cloud-ready netwerk applicaties toe, wat operatoren de ultieme keuze en flexibiliteit geeft terwijl het snellere innovatie toelaat, onafhankelijk van de onderliggende hardware.

Junos node slicing

Junos OS ondersteunt de convergentie van meerdere gelijktijdige netwerkfuncties op dezelfde fysieke infrastructuur door Junos Node Slicing. Deze mogelijkheid laat service providers toe om hun infrastructuur te optimaliseren en tegelijkertijd gedifferentieerde diensten aan te bieden. Door de netwerksoftware los te koppelen van de onderliggende infrastructuur, versnelt Junos Node Slicing het uitrollen van de service, vermindert het de kapitaaluitgaven en verbetert het de operationele efficiëntie.

Junos OS

Kenmerken en voordelen

icon Eén OS netwerk
Eén OS netwerk
Vermindert de tijd en moeite die nodig zijn voor het plannen, implementeren en beheren van netwerkinfrastructuur.
icon Beveiliging
Beveiliging
Junos OS bevat vele geavanceerde veiligheidseigenschappen die de kwetsbaarheid van het netwerk minimaliseren.
icon Superieure prestaties
Superieure prestaties
Door volledige symmetrische multiprocessing (SMP) te ondersteunen, laat Junos OS toe dat het besturingssysteem alle CPU cores op de routing engine gebruikt.
icon Open en programmeerbare automatisering
Open en programmeerbare automatisering
Maakt een DevOps-aanpak mogelijk die complexe netwerkoperaties vereenvoudigt en de flexibiliteit van services verbetert.
icon Hoge beschikbaarheid
Hoge beschikbaarheid
Maakt van het plaatsen van lijnkaarten en de daaropvolgende netwerk OS upgrade een gebeurtenis die geen invloed heeft op de service.
icon Agile
Agile
De bedrijfsbehoeften zijn altijd in ontwikkeling en weerspiegelen de voortdurend veranderende marktdynamiek.
Maak verbinding

Onze experts staan voor je klaar

Ben je op zoek naar prijsinformatie, technische gegevens, support of een offerte op maat? Ons team van experts in Zoeterwoude staat klaar om je te helpen.

Placeholder for Portrait of nomios employee2Portrait of nomios employee2
Artikelen

Meer updates