Cloud assessments

Wij ontwikkelen de strategie en business case voor jouw cloudmigratie.

Placeholder for Aerial view city streetsAerial view city streets

Bedrijven staan voor grote uitdagingen op het gebied van IT-transformatie. Digitale transformatie op wereldschaal dicteert de manier waarop jouw bedrijf diensten van publieke cloudbedrijven moet omarmen en adopteren. Of het nu SaaS, PaaS of IaaS is dat jouw aandacht trekt, cloud computing is een breed onderwerp dat van invloed is op vrijwel elk aspect van IT. Cloud wordt een vehikel voor veel van wat wordt omschreven als de toekomst van IT - digitaal zakendoen, het Internet of Things (IoT), algoritmisch zakendoen en bimodale IT.

Hoewel de potentiële voordelen van cloud bestaan uit kostenbesparingen (een veel voorkomende mythe is dat cloud computing altijd geld bespaart) en extra mogelijkheden (bijvoorbeeld wendbaarheid, innovatie, bescherming van investeringen en time-to-market), is dat laatste vaak de drijfveer om public cloud te gebruiken.

Maar waar begin je met jouw cloudmigratie-initiatief? Wat zijn de belangrijkste zorgen die moeten worden beantwoord? Wat zullen jouw KPIs en succescijfers zijn? Is er een cloudstrategie? En hoe creëer je een plan en voer je het uit om ervoor te zorgen dat jouw migratie op tijd en binnen het budget blijft en aan jouw verwachtingen voldoet? Effectieve planning is van cruciaal belang en moet beginnen met een grondige beoordeling van jouw huidige infrastructuur door een ervaren expert die inzicht heeft in jouw specifieke doelstellingen.

Cloud assessment

Een checklist en roadmap

Onze cloud assessment is deels checklist en deels stappenplan. De volledige omgeving wordt doorgelicht om je in staat te stellen een efficiënte en effectieve migratie uit te voeren.

Te veel organisaties proberen zo'n cloudmigratie alleen uit te voeren, wat meestal betekent dat ze een toch al overbelaste IT-afdeling vragen om te proberen "het in te passen". Vandaag de dag is de gemiddelde IT-afdeling al verantwoordelijk voor meerdere platforms. Daarom is het simpelweg geen realistische verwachting om te proberen een project zo groot en complex als een enterprise cloud-migratie toe te voegen aan de huidige verantwoordelijkheden van IT-personeel. Het geeft ook een verkeerd signaal af over de omvang en het belang van het project, terwijl het toekomstige problemen onvermijdelijk maakt.

De cloud assessment helpt je om een snellere time to value te bereiken. Vergeet niet dat wanneer je naar een SaaS-model gaat, ROI een heel andere betekenis heeft. Je bent bijvoorbeeld niet langer op zoek naar het terugverdienen van jouw kapitaalinvestering op lange termijn. In plaats daarvan verwacht je direct waarde te halen uit je nieuwe OpEx-uitgaven. Onze cloud assessment helpt je om de migratie zorgvuldig te plannen en een snellere time-to-value te realiseren.

Onze aanpak

Fase 1: Informatie verzamelen

We bespreken en beoordelen jouw bedrijfsdoelstellingen en de bijbehorende cloudstrategie. Dit zal de context bieden voor een daaropvolgende analyse van je huidige workflow management landschap.

Het verzamelen van achtergrondinformatie plus onsite discussies zal niet alleen technische details over jouw bestaande workflow management platform omvatten, maar ook het minimaliseren van risico's en het maximaliseren van resultaten om succesvol te zijn in het nieuwe cloud model. Beoordeel speciale gebieden indien van toepassing;

  • Gegevensverzameling entiteiten
  • Interfaces en integraties
  • Aanpassingen en configuraties
Placeholder for Young engineers whiteboard designYoung engineers whiteboard design

Fase 2: Cloud analyse en documentatie

Wij zullen opties voor het cloudadoptiemodel identificeren en een reeks aanbevelingen ontwikkelen. Deze conceptbevindingen zullen worden beoordeeld met jouw enterprise-architecten team voorafgaand aan de definitieve presentatie. Dit helpt ervoor te zorgen dat de aanbevelingen correct zijn afgestemd op jouw technische en zakelijke doelstellingen.

Placeholder for Project notes tasksProject notes tasks

Fase 3: Voorstel en aanbevelingen

In Fase 3 zal een eindpresentatie op afstand worden gehouden met jou en je team. Dit zal gaan over een cloud-adoptiekader voor jouw organisatie om te migreren naar de cloud.

Placeholder for Young engineer datacenter roomYoung engineer datacenter room

Voordelen van een cloud assessment

Voorkom verrassingen bij cloudadoptie die ernstige gevolgen kunnen hebben voor jouw bedrijfscontinuïteit met de cloud assessment van Nomios Nederland. Hoewel niemand kan zeggen dat hij alles heeft gezien, helpt Nomios Nederland je om potentiële obstakels en uitdagingen te identificeren waarvan je je misschien niet bewust was voor jouw cloudmigratie - voordat ze onbeheersbaar worden. Nomios Nederland levert vaardigheden en gespecialiseerde expertise die nodig is voor de specifieke oplossing die jij of jouw hostingprovider mogelijk niet in huis hebben. Onze teams zijn echt cross-functioneel, met een mix van expertise in project management, technische implementaties, bedrijfsprocessen, industrie-specifieke inzichten, en nog veel meer.

Verkort de time-to-value

Verkort de time-to-value wanneer cloudadoptie verschuift van CapEx-model naar OpEx-kostenmodel. Snelle migratie betekent snelle invoering van opex-gebaseerde kosten.

Relevante cloud expertise

Het assessment service team levert expertise die vaak niet of nog niet in jouw organisatie aanwezig is. Met het beschikbare service team kan je verwachten dat je kwaliteit en vooruitgang geleverd krijgt.

Risico's minimaliseren

Evaluatie van de cloudstrategie minimaliseert risico's en maximaliseert succes.

Cloud adoptie framework

Definieer het kader voor de invoering van de cloud.

Beoordeel workflow management

Beoordeel de huidige workflow management oplossing.
Assessment services

Vraag een assessment aan

Laat ons jouw IT-omgeving of netwerkinfrastructuur beoordelen. Vraag vandaag nog een assessment aan en laat onze experts je verder helpen.

Placeholder for Portrait of guy smiling eyes closedPortrait of guy smiling eyes closed
Artikelen

Laatste nieuws en blog