Succesverhaal
Placeholder for EqiomEqiom

EQIOM verbindt en beveiligt locaties met geïntegreerde SD-WAN en security oplossing

Placeholder for E BG Betonmischer Frankreich 10E BG Betonmischer Frankreich 10
Cisco

EQIOM, een dochteronderneming van de Ierse CRH-groep (Cement Roadstone Holdings) met 1.500 werknemers, is gespecialiseerd in de productie en distributie van bouwmaterialen (cement, beton, aggregaten) voor de bouw- en de weg- en waterbouwsector. Met fabrieken, steengroeven, platforms en cementfabrieken over heel Frankrijk wordt EQIOM erkend voor de knowhow en betrouwbaarheid van zijn technische, logistieke en commerciële teams.

Uitdagingen:

Toen het contract voor zijn remote MPLS-gebaseerde WAN-netwerken ten einde liep, wendde EQIOM zich tot zijn jarenlange partner Nomios. Samen met de beveiligings- en netwerkexperts van Nomios onderzocht EQIOM de mogelijkheden voor de vernieuwing van zijn privé-lijnen en de voordelen van SD-WAN (Software-Defined Wide-Area Networking).

Placeholder for MaxresdefaultMaxresdefault

Oplossing:

In samenwerking met de telecomoperator Linkt demonstreerde Nomios de toegevoegde waarde van een SD-WAN netwerk aan EQIOM, dat uiteindelijk koos voor de Cisco Meraki SD-WAN oplossing voor de vernieuwing van haar traditionele netwerk. Nomios configureerde een SD-WAN piloot op zes sites, waarbij de operator Linkt deze met gemak uitrolde met behulp van de Cisco Meraki oplossing. Nomios nam ook de taak van SD-WAN ondersteuning en beheer op zich met managed services in samenwerking met EQIOM.

Voordelen:

Overtuigd door de prestaties en de kostenvoordelen, nam EQIOM de controle over zijn remote sites en zijn SLA's terug en nam het afscheid van de operator Orange. Het bedrijf profiteerde van het beheergemak van de cloudgebaseerde console, terwijl het zijn remote sites beveiligde met de geïntegreerde Cisco Umbrella-beveiligingsoplossing, die naadloos samenwerkt met de Cisco Meraki MX-beveiligingsappliances.

Cisco Meraki is een toonaangevende netwerkbeheeroplossing die verschillende apparaten - zoals firewall, switch, Wi-Fi, IP-telefonie en IP-camera - combineert en volledig in de cloud beheert vanuit één enkel dashboard.

Placeholder for B9710518872 Z 1 20161213162044 000 GVI85 JT8 O 2 0B9710518872 Z 1 20161213162044 000 GVI85 JT8 O 2 0

Je netwerk moderniseren is kinderspel met SD-WAN of SD-Branch

Met steeds meer gediversifieerde apparaten, een hausse aan datavolumes en complexe multicloud-omgevingen ondervinden bedrijven problemen bij het exploiteren van hun WAN-netwerken. Dit komt doordat hun privé-infrastructuren - gebaseerd op MPLS-verbindingen - worden beheerd door de operators, die de prijzen en implementatietijden bepalen wanneer een nieuwe remote site wordt opgezet. Om de controle over hun verbindingen terug te krijgen en hun exploitatiekosten te verlagen, wenden zij zich nu tot SD-WAN-oplossingen (Software-Defined Wide-Area Networking). SD-WAN verandert grote netwerken in slimme, met het web verbonden netwerken, waarbij een internetlaag bovenop het private WAN-netwerk wordt gelegd om het gebruik van middelen te optimaliseren en de bandbreedte beter te benutten. Meer specifiek zullen Cisco Meraki MX firewalls standaard internettoegangsopties overbodig maken met IPsec tunnels die de verschillende remote sites rechtstreeks verbinden met de centrale site.

Cisco Meraki biedt ook een SD Branch aanbod, dat eenvoudig te installeren en te onderhouden is, waarbij alle netwerkfuncties (LAN, SD-WAN, Wi-Fi) en beveiliging in één enkel product worden gecombineerd, geschikt voor kleinere kantoornetwerken.

Cisco Meraki: ongeëvenaard beheergemak voor flexibele, veilige en voordelige netwerkarchitecturen

Met Cisco Meraki is netwerkbeheer eenvoudig, geïntegreerd en ultraveilig. Met "zero-touch provisioning" kan een nieuwe site in slechts een paar dagen worden geïmplementeerd met een ongeëvenaard niveau van dienstverlening. Implementatie, beheer en updates worden afgehandeld vanuit de cloudgebaseerde beheerconsole en vereisen geen lokale IT-expertise, waardoor zowel de technische als de menselijke bedrijfskosten worden geoptimaliseerd. De klant heeft de leiding over zijn netwerk en kan een geavanceerd beveiligingsbeleid toepassen dankzij de Cisco Meraki MX-firewall plus integratie met Cisco Umbrella, een innovatieve beveiligingsbarrière die gebruik maakt van de DNS-laag om bedreigingen op alle poorten en alle protocollen te blokkeren - zelfs directe IP-verbindingen. Ten slotte meet Cisco Meraki de end-to-end netwerkprestaties en identificeert de toepassingsstromen (kritisch/zakelijk/recreatief) die prioriteit moeten krijgen, wat een verbeterde gebruikerservaring oplevert.

Over Nomios: Cisco partner

Nomios is sinds 2004 een expert integrator van Cisco oplossingen. Met meer dan twintig gecertificeerde ingenieurs en meer dan 120 bedrijven die geüpgraded zijn met Cisco oplossingen, waarvan 80% IT-beveiligingssystemen, heeft Nomios zich gevestigd als een strategische referentiepartner om haar klanten te helpen bij hun digitale transformatie en de modernisering van hun netwerken.

Cisco Meraki is een aantrekkelijke optie die klanten toelaat om krachtige, veilige SD-WAN of SD Branch oplossingen te implementeren die gemakkelijk te implementeren zijn. Overgaan naar SD-WAN betekent het verlies van de toezichts- en administratiediensten die oorspronkelijk door de operatoren werden geleverd, maar de netwerk- en beveiligingsexperts van Nomios kunnen de SD-WAN-oplossingen van klanten beheren via managed services op een kwaliteitsniveau dat gelijkwaardig is aan dat van de historische WAN-operator. De door Nomios geleverde managed services houden in dat de volledige levenscyclus van de oplossing kan worden beheerd, of het nu gaat om ondersteuning bij de keuze van de technologie, de indienststelling of de exploitatie, enz. en dat de diensten worden gedefinieerd in overeenstemming met de reële bedrijfsbehoeften.

Neem contact op met onze experts

Heb je een project dat je wil bespreken?

Wij horen graag meer over jouw security project, uitdagingen op het gebied van IT-infrastructuur of andere vragen. Bel ons op of laat een bericht achter.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of ethnic man looking awayPortrait of ethnic man looking away
Artikelen

Laatste nieuws en blog