Case study
Placeholder for NEP Broadcasting LogoNEP Broadcasting Logo

Wereldmarktleider op het gebied van broadcasting levert hoogwaardige tv- en videodiensten via IP

NEP is een wereldwijd mediatechnologiebedrijf dat technologie, talent en knowhow levert die zijn klanten in staat stellen 's werelds grootste evenementen te produceren, van de Oscars tot de Olympische Spelen. Tot de klanten van NEP behoren veel van 's werelds belangrijkste televisieomroepen, kabelnetwerken en evenementenproducenten die vragen om oplossingen van hoge kwaliteit, zoals productie op afstand, studioproductie, videoweergave, host-uitzending, postproductie, playout en uplink-communicatie. NEP heeft kantoren over de hele wereld in Australië, België, Canada, Denemarken, Finland, Duitsland, Ierland, Nederland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

NEP Nederland levert een aantal van de meest geavanceerde diensten en oplossingen van de groep, die actief zijn in elke fase van de productiecyclus, van "glas tot glas" (d.w.z. van de cameralens tot het kijkapparaat), en voorziet in opnamefaciliteiten, studio's, een cloud-gebaseerde montageomgeving, live cloud-productiegalerijen, videocompressie en playout-faciliteiten.

Gerbrand de Ridder, hoofd Onderzoek en Ontwikkeling en hoofdsysteemarchitect bij NEP Nederland, legt uit: "De IT-omgeving voor omroepen ontwikkelt zich snel, dus we moeten onze klanten helpen de technologische curve voor te blijven. Met name de kijkers in Nederland verwachten tv van de hoogste kwaliteit, wat betekent dat omroepen en contentmakers toegang moeten hebben tot dezelfde kwaliteit camera's, studio's en productiefaciliteiten als die in de grootste markten, maar met minder productiebudgetten. Wij kunnen hen voorzien van een volledig scala aan beheerde oplossingen, van het vastleggen van video en het beheren van de content tot de distributie ervan, waardoor het voor onze klanten economisch haalbaar wordt om toegang te krijgen tot de beste technologie en content te produceren in de beste kwaliteit."

"We waren op zoek naar een hoog niveau van innovatie, zoals we dat ook in ons eigen bedrijf hebben, en niet alleen voor de huidige generatie technologie, maar ook daarbuiten. Nomios Nederland begreep dit, zette zich ervoor in, en leverde het." - Gerbrand de Ridder, Hoofd R&D en Hoofdsysteem Architect, NEP Nederland
Placeholder for Nep netherlands studioNep netherlands studio

Zakelijke uitdagingen

NEP The Netherlands (NEP) heeft zich ontwikkeld van een omroepbedrijf dat gebruik maakt van IT tot een IT-bedrijf dat expert is op het gebied van omroepen. Het heeft zich niet beperkt tot camera- en montagefuncties, maar is ook actief geworden op het gebied van playout en distributie. NEP beschikte al sinds 2010 over een content delivery network (CDN). Het bedrijf heeft gewerkt aan de uitbreiding en verdere ontwikkeling van zijn CDN-netwerk om de levering van hoogwaardige tv- en VOD-content in Nederland, waaronder het Nederlandse eredivisievoetbal, op te schalen. Bovendien moest NEP binnen zijn tv-productieomgeving een technologieleverancier vinden die zijn systemen kon transformeren van zijn traditionele broadcast SDI-omgeving naar IP, met behoud van de hoogste niveaus van broadcastkwaliteit.

"We hadden technologie nodig die kosteneffectief zou zijn in het gebruik, maar bovenal moesten we voldoen aan de extreme eisen van de uitzendomgeving, die enorme hoeveelheden ongecomprimeerde gegevens moet verwerken met nul tolerantie voor latentie of vertragingen. Overstappen op IP betekende dat we dezelfde categorie apparatuur moesten omarmen die web- en e-mailgegevens levert, maar we moesten in staat zijn om tv te produceren en te leveren zonder enige vertraging of haperingen", aldus De Ridder.
Placeholder for 596e05b2040a255a72bf6c24 Broadcast Production Services Hero Szd 1596e05b2040a255a72bf6c24 Broadcast Production Services Hero Szd 1

Technologische oplossing

NEP koos Nomios Nederland als technologiepartner en realiseerde zich dat het service provider DNA van Nomios Nederland het ideale startpunt was voor de transformatie van een SDI naar een IP-gebaseerde infrastructuur. "Wij zijn zeer selectief in onze partnerschappen", zegt De Ridder. "We waren op zoek naar een hoog niveau van innovatie, zoals we dat ook in ons eigen bedrijf hebben, en niet alleen voor de huidige generatie technologie, maar ook daarna. En we moesten een leverancier vinden die open en toegankelijk was voor de discussies die voor ons van belang zijn. We hebben veel ervaring in de broadcastindustrie, die we konden vertalen naar de functies die we nodig hadden. Nomios Nederland begreep dit, zette zich hiervoor in en leverde het - en voorzag ons van specifieke functies die we nodig hadden, zoals Precision Time Protocol (PTP)-klokken. Ze werkten met ons samen om de meest kosteneffectieve manier te vinden om onze systemen te migreren gedurende de gehele looptijd van het project."

Om zijn CDN te bouwen, gebruikte NEP Juniper Networks T4000 Core Router en T1600 Core Router, elk met 10GbE en 100GbE interfaces, om een optische kern te creëren over zijn eigen glasvezel, verdeeld over drie private datacenters om redundantie te bieden.

De pre- en post-productieomgevingen draaien in een cloudomgeving die is gecreëerd door gebruik te maken van de Juniper Networks QFX5100-lijn van switches. QFX Series Switches zijn high-performance, high-density platforms die zijn ontworpen voor top-of-rack, endof-row, en spine-and-core aggregatie implementaties in moderne datacenters. De productieomgeving moet toepassingen ondersteunen die honderden gigabits aan ongecomprimeerde video verplaatsen. Een eenvoudige studio-opstelling zal bijvoorbeeld 80 Gbps verkeer naar het datacenter sturen, terwijl multi-view monitors 150 Gbps nodig hebben.

Zoals De Ridder uitlegt: "Juniper's portfolio stelde ons in staat om te standaardiseren met één enkele leverancier, van beveiliging tot backbone tot campus, zodat we nu alles kunnen doen met één leverancier en een gemeenschappelijke set van operationele procedures - maar toch volledig open blijven gezien Juniper's langdurige inzet voor API's van derden en gevirtualiseerde netwerkfuncties (VNF's)." "De samenwerking met Nomios Nederland en Juniper heeft ons in staat gesteld om onze business te transformeren van SDI naar IP, wat meer flexibiliteit, snellere levering en lagere kosten voor ons en onze klanten heeft betekend. Nomios Nederland begreep dit al vroeg en werkte met ons samen om dit te bereiken." - Gerbrand de Ridder, Hoofd R&D en Hoofdsysteem Architect, NEP Nederland
Placeholder for 603965fb77575bcf551cbff7 Red Bull2020 World Final603965fb77575bcf551cbff7 Red Bull2020 World Final

Zakelijke resultaten

NEP begon zijn transformatie naar een IP-gebaseerde uitzendomgeving en bouwde 's werelds eerste IP multi-camera productieplatform. Sindsdien heeft het meer dan 750 producties gemaakt en voor miljoenen mensen tv-kijkers in de spits geleverd. Het CDN heeft 700 gigabit aan streamingcapaciteit en levert diensten aan omroepen en contenteigenaren zoals FOX Sports, NPO en RTL Videoland. "Werken met Nomios Nederland stelde ons in staat om onze business te transformeren van SDI naar IP," zegt De Ridder, "wat heeft geleid tot meer flexibiliteit, snellere levering en lagere kosten voor ons en onze klanten. Juniper begreep dit al vroeg en werkte met ons samen om dit te bereiken."

Nederland staat bekend om zijn geavanceerde televisiediensten, gefaciliteerd doordat de meeste huishoudens zeer snelle netwerkverbindingen hebben van 100 Mbps of meer. Het land heeft ook een reputatie voor het creëren van innovatieve TV formats zoals Talpa's The Voice en Endemol's Big Brother show. Dankzij de technologie van Juniper kan NEP deze traditie voortzetten. NEP levert een nieuwe generatie tv-diensten, waaronder VOD-diensten in 4K met ultrahoge definitie, creëert meer interactieve online ervaringen met maximaal negen split-screens en biedt zelfs 360-graden virtual reality-weergave voor een van de reality-tv-shows van zijn klant.

Volgende stappen

NEP is van plan zijn mogelijkheden verder uit te breiden met nog twee studio's, vier extra cloud production galleries, 30 playout kanalen en live 4K over-the-top (OTT) levering vanaf sportlocaties. "TV-technologie-overgangen gaan steeds sneller, dus aanpassingsvermogen is voor ons van cruciaal belang. Binnenkort zullen alle tv- en video broadcast applicaties draaien over standaard open systemen zoals die van Juniper," zegt De Ridder. "We kunnen nu eenvoudig upgraden van HD naar 4K naar 8K, en al deze formaten naast elkaar laten werken, simpelweg door meer capaciteit toe te voegen, of een nieuw compressiealgoritme, in plaats van alles te moeten rippen en vervangen. Dit is het mooie van het leveren van systemen van broadcastkwaliteit via IP."

Neem contact op met onze experts

Heb je een project dat je wil bespreken?

Wij horen graag meer over jouw security project, uitdagingen op het gebied van IT-infrastructuur of andere vragen. Bel ons op of laat een bericht achter.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of ethnic man looking awayPortrait of ethnic man looking away
Artikelen

Laatste nieuws en blog