Case study
Placeholder for Sonneveld Group LogoSonneveld Group Logo

Sonneveld Group beveiligt infrastructuur met managed firewall

Sonneveld Group is een internationale onderneming die innovatieve oplossingen ontwikkelt voor de bakkerijsector en de aanverwante voedingsmiddelenindustrie. Zij bieden technische ondersteuning gericht op het realiseren van ideale proces-, brood- en banketkwaliteit. Sonneveld Group ontwikkelt innovatieve brood- en banketconcepten. Sonneveld Group is een dochteronderneming van Orkla Food Ingredients. Orkla is een toonaangevende leverancier van merkartikelen voor de supermarkt-, out-of-home-, gespecialiseerde detailhandel-, apotheek- en bakkerijsector. De onderneming heeft vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Rusland, China, Scandinavië en Hongarije.

Placeholder for Certificering audit SonneveCertificering audit Sonneve

Cloud security en toegenomen connectiviteit

IT is een belangrijk element in de bedrijfsvoering van Sonneveld. Het productieproces wordt continu gemonitord en de IT-omgeving biedt ondersteuning aan de verkoop- en administratieafdelingen. Door de grote afhankelijkheid van beschikbare connectiviteit en het toenemend gebruik van met name cloud-gebaseerde applicaties, had Sonneveld behoefte aan een uitgebreide analyse van hun IT-beveiliging en netwerkinfrastructuur door middel van een IT Risk Assessment.

"Dankzij de Managed firewall service van Nomios Nederland hoeven we ons geen zorgen meer te maken over alles wat met firewallbeheer te maken heeft. Dit bespaart veel tijd. Met deze kostenefficiënte oplossing versterken we onze IT-beveiliging structureel." - Ismail Yasemin, CIO bij Sonneveld

Firewall management: een zakelijke uitdaging

Tijdens de risk assessment werden de netwerkinfrastructuur, de configuratie en de firewall-software geanalyseerd door cybersecurity specialisten van Nomios Nederland. Een van de bevindingen was dat een upgrade van de firewall-software en -configuratie nodig was. Na het uitvoeren van deze review werd duidelijk dat het onderhouden van de firewall software en het zorgen voor een constante update en optimalisatie van de configuratie een onnodig tijdrovend proces was voor Sonneveld. Met de Managed firewall serviwce van Nomios Nederland is dit probleem opgelost. De security specialisten van Nomios Nederland beheren en monitoren in real-time alle firewall configuratie en activiteiten.

"Nomios Nederland's industrie expertise gaf ons veel vertrouwen tijdens de eerste engagement fase en ze lieten duidelijk hun expertise zien op het gebied van Cyber Security. In een korte tijd wisten we hoe kritieke netwerkelementen beter beveiligd en geoptimaliseerd konden worden. Nomios Nederland is voor Sonneveld dan ook de logische keuze om het beheer van onze firewalls aan toe te vertrouwen." - Ismail Yasemin, CIO bij Sonneveld
Placeholder for Werken bij SonneveldWerken bij Sonneveld

Een extra element van de Nomios Nederland managed firewall-oplossing is de onlangs geïntroduceerde uitgebreide firewall rapportageservice. Dankzij regelmatige rapportering worden extra inzichten verschaft in de activiteiten van de firewall en suggesties gegeven voor remediërende acties. Als gevolg hiervan biedt Nomios Nederland beter inzicht in cyberdreigingen en een overzicht van beveiligingsactiviteiten en wordt het echt een permanente en vertrouwde partner op het gebied van cyberbeveiliging.

Neem contact op met onze experts

Heb je een project dat je wil bespreken?

Wij horen graag meer over jouw security project, uitdagingen op het gebied van IT-infrastructuur of andere vragen. Bel ons op of laat een bericht achter.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of ethnic man looking awayPortrait of ethnic man looking away
Artikelen

Laatste nieuws en blog