MFA

Multi-Factor Authenticatie

Sterke beveiliging voor je data en applicaties – zonder gedoe voor gebruikers.

Placeholder for Aerial view city streetsAerial view city streets
Introductie

Wat is MFA?

Multi-factor authenticatie (MFA) voegt een 'factor' toe aan de authenticatie-keten. Met andere woorden, je hebt meer nodig dan alleen je gebruikersnaam + wachtwoord. Omdat de andere factoren niet in online dumps komen, is het veel moeilijker voor de dader om in je accounts te komen.

  • Iets wat je weet -> bijv. een wachtwoord
  • Iets wat je hebt -> bijv. je telefoon of een token
  • Iets wat je bent -> biometrie; bijv. gezichts-ID en vingerafdrukken
  • Ergens waar de gebruiker is -> geolocatie
Applicatiebeveiliging

Beveilig data en applicaties met MFA

Bijna iedereen moeten talloze wachtwoorden onthouden, waaronder wachtwoorden die we dagelijks gebruiken om veilig toegang te krijgen tot systemen, applicaties en persoonlijke data, maar natuurlijk ook tot bedrijfsapplicaties. Eindgebruikers kiezen vaak de gemakkelijkste weg als het gaat om wachtwoorden: ze hergebruiken de wachtwoorden of slaan ze op in bestanden op een computer of telefoon. Dat is hét ideale scenario voor een gemiddelde hacker.

Veel bedrijven hebben schade opgelopen doordat de beveiliging gekraakt is door niet-gemachtigde gebruikers, die zichzelf toegang wisten te verschaffen tot het netwerk of door een belangrijk toegangsniveau te verkrijgen.

Er is dan ook duidelijk behoefte aan authenticatiemechanismen die geavanceerder zijn dan simpelweg enkel gebruikersnamen en wachtwoorden. Multi-factor authenticatie is de algemene term voor dergelijke mechanismen.

Per definitie vereist multi-factor authenticatie dat een combinatie van deze elementen wordt toegepast. Vragen om twee verschillende wachtwoorden is geen multi-factor authenticatie, terwijl dat wel het geval is als een website een toegangscode verstuurt naar de telefoon van de gebruiker, die hij vervolgens moet invoeren naast zijn normale wachtwoord.

Oplossing

Multi-factor authenticatie

Met de multi-factor authenticatie oplossingen van Nomios Nederland maken organisaties gebruik van geavanceerde beveiligingsmogelijkheden zoals single sign-on. Dit maakt het voor eindgebruikers eenvoudiger en moeilijker voor hackers om systemen of accounts te kraken. Met single sign-on doorloopt de gebruiker een proces met multi-factor authenticatie. Is dit proces eenmaal met succes afgerond, dan is de eindgebruiker geregistreerd via de software voor een eenmalige aanmelding sessie. Zo heeft de gebruiker veilige toegang tot applicaties en data zonder dat de gebruiker elke keer wachtwoorden of data in hoeft voeren en onthouden.

De multi-factor authenticatie oplossingen van Nomios Nederland bieden:

  • Mogelijkheid om netwerkgebruikers op transparante wijze te identificeren en een identity-driven beleid te handhaven
  • Naadloos beveiligde two-factor/OTP-authenticatie in de hele organisatie
  • Beheer van certificaten voor deployment van draadloos bedrijfsnetwerk en VPN
  • Gastenbeheer voor beveiliging van bekabelde en draadloze netwerken
  • Capaciteiten voor eenmalige aanmelding bij zowel interne netwerken als cloudnetwerken

We bieden een aantal alternatieve multi-factor oplossingen gebaseerd op technologie van toonaangevende leveranciers, die ondernemingen helpen bij de integratie van hun bestaande IT- en beveiligingsoplossingen voor een naadloze gebruikerservaring.

De voordelen

Multi-factor authenticatie ondersteunt de implementatie van effectief beveiligingsbeleid en versterkt de beveiliging door ervoor te zorgen dat gevoelige netwerken en data uitsluitend toegankelijk zijn door de juiste persoon op het juiste moment.

Ons ecosysteem

Toonaangevende MFA-technologiepartners

Maak verbinding

Onze security experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw beveiligingsuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of engineer beard wearing poloPortrait of engineer beard wearing polo
Artikelen

Laatste nieuws en blog