Equipment Identity Register (EIR)

Beheer toegang tot mobiele netwerken.

Door de massale adoptie van smartphones, evenals de stijging van telefoondiefstal en identiteitsfraude, neemt de druk op operators toe om beschermende maatregelen te implementeren. Met de inzet van een Equipment Identity Register (EIR) beschermen exploitanten de netwerken en inkomsten tegen het gebruik van gestolen en niet-geautoriseerde apparaten. Het aantal landen waarin overheden en telecomregelgevers de installatie van een EIR-oplossing eisen neemt snel toe. Naast het voldoen aan deze wettelijke vereisten, biedt een EIR operators de mogelijkheid om extra beveiligingsdiensten aan abonnees te bieden.

Nomios Nederland EIR, de EIR-oplossing van de volgende generatie

Nomios Nederland biedt een Next Generation EIR waarmee een enkel, uniform toegangspunt voor verificatie van mobiele apparatuur in het netwerk mogelijk is. De Nomios Nederland EIR-oplossing voldoet volledig aan de standaarden, is 100 procent door software gedreven en ondersteunt 2G / 3G-, 4G / LTE- en IT-interfaces. Het biedt eveneens een uitgebreide functieset voor de implementatie van service logic, active triggering, rapportage, alarmeren en meer.

Nomios Nederland EIR ondersteunt black-, grey- en whitelists en biedt onbeperkte opties voor extra lijsten (VIP-lijst, uitzonderingenlijst enz.) voor individuele IMEI's en IMEI-reeksen. Het werkt op oudere en IP-netwerken en ondersteunt zowel SS7 / MAP als Diameter IMEI-controles. Op basis van beschikbare IMSI / MSISDN-informatie, kan flexibele service logic worden toegepast voor apparaten om te blokkeren en ontgrendelen op basis van bijvoorbeeld IMEI-IMSI-combinaties. Vervaldatum kan worden toegepast voor elk item in een van de lijsten. Flexibele service logic kan worden toegepast om acties bij verloop te activeren (bijvoorbeeld naar blacklist of whitelist gaan). Er zijn uitgebreide opties voor rapportage en notificatie bij detectie van black en greylist (via SNMP, HTTP, SMS). Dit omvat de locatie van het apparaat (optioneel, op basis van aanvullende HSS / HLR-controle).

Voor de implementatie van landelijke of operator-groep EIR-oplossingen ondersteunt Nomios Nederland EIR een gecentraliseerde EIR-functie voor meerdere operatoren binnen één oplossing, inclusief rapportage per netwerk.

Vanuit het oogpunt van operaties, administratie en beheer (OAM) biedt Nomios Nederland een breed scala aan functies om de EIR-oplossing te beheren. Dit omvat SNMP-interface, logging en tracing, rapportage, dashboards en een centrale provisioning-interface op basis van HTTP (REST, SOAP). Er is een lokale webinterface beschikbaar voor klantenservice en operaties (ondersteuning van IMEI-controle en wijziging van apparaatstatus). De Nomios Nederland EIR ondersteunt ook de beveiligingstoegangscontrole voor externe peers (systemen die IMEI-controles uitvoeren, provisioning systemen, GUI user management), overload controle etc.

3GPP-compliance

De Nomios Nederland EIR-oplossing ondersteunt alle relevante 3GPP-specificaties voor EIR. Dit omvat TS 22.016, TS 29.272, TS 23.401, TS 23.060 en TS 29.002.

Hoge capaciteit, hoge performante oplossing

Met behulp van standaard servers of virtuele machines kan Nomios Nederland EIR 100 miljoen IMEI-records en 10.000 transacties per seconde op één machine ondersteunen. Nomios Nederland EIR ondersteunt schaalvergroting en opschaling, zonder technische beperkingen. Indien gewenst, kunnen de verkeersverwerking en de database op afzonderlijke (virtuele) machines worden geïmplementeerd, zodat onafhankelijke schalen mogelijk wordt.

Voordelen

Nomios Nederland EIR biedt grote verschillen ten opzichte van traditionele EIR-producten:

 • Real-time IMEI-controles mogelijk maken, over lokale en externe gegevensbronnen heen;
 • Enkele, uniforme oplossing voor EIR, die zowel 2G / 3G als 4G / LTE ondersteunt;
 • Werkt over Diameter, SS7 en verschillende andere protocollen;
 • Onafhankelijke, gecentraliseerde oplossing (in tegenstelling tot 'on-board' EIR-functies op HSS, HLR, VLR, STP, SMSC enz.);
 • Ondersteunt ETSI-, 3GPP- en GSMA-standaarden voor EIR;
 • Biedt extra services op basis van IMSI-IMEI-correlatie, leverancierspecifieke AVP's enz .;
 • Configureerbare triggering van alarmen en externe applicaties;
 • Operatorbesturing: eenvoudige aanpassing van query-interfaces, scripting of ontwikkeling is niet nodig;
 • Geen afhankelijkheid van dure databasetechnologieën;
 • Geheel op GUI gebaseerde configuratie en bediening / klantenzorg;
 • Centraal loggingpunt (EDR-registratie);
 • Carrier grade, zeer schaalbare, hoog beschikbare, geo-redundante oplossing;
 • 100% softwarematig, draait op standaard standaard hardware of gevirtualiseerd / gehost.
Maak verbinding

Onze 5G & mobile experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw security- en netwerkuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of engineer beard wearing poloPortrait of engineer beard wearing polo
Artikelen

Laatste nieuws en blog