Mobile security

Een hoog beveiligingsniveau behouden met 5G-connectiviteit.

Placeholder for Japanese man laughing with phoneJapanese man laughing with phone

Bouw een veilig en toekomstbestendig 5G-netwerk.

In mobiele telecommunicatie worden verschillende protocollen (SS7, Diameter, HTTP / 2) gebruikt in alle mobiele technologieën. De eerste commerciële mobiele technologie, een 2G mobiel netwerk, had een SS7-protocol nodig voor de signalering. Oorspronkelijk werd geen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van SS7. Pas in 2014 werden beveiligingsgaten in SS7 ontdekt en aangetoond door beveiligingsonderzoekers op de Chaos Communication-conferentie in Hamburg. Sindsdien is er meer aandacht gekomen voor de behoefte aan beveiliging in een mobiel kerndomein. Het heeft geleid tot de introductie van de SS7 Firewall voor 2G / 3G en Diameter Firewall voor LTE. Nu 5G eraan komt, wordt het belang van een effectieve beveiliging in de mobiele kern nog dringender, omdat 2G-, 3G- en LTE-connectiviteit dominante mobiele technologieën blijven voor elke mobiele operator.

Nooit eerder waren mobiele netwerken zo kwetsbaar voor aanvallen vanuit de verbonden wereld. Het is duidelijk dat de telecomsector opnieuw moet nadenken over hoe met deze nieuwe bedreigingen om te gaan. Mobiele netwerktechnologieën en de protocollen die deze ondersteunen, evolueren snel en ook criminelen zoeken naar manieren om ze te exploiteren. Bovendien is ons dagelijks leven tegenwoordig afhankelijk van betrouwbare (mobiele) connectiviteit voor messaging, gezondheidszorg, bankieren, sociale interactie en nog veel meer.

Nomios Nederland is expert in het beveiligen van 2G / 3G-, 4G / LTE-, 5G-netwerken en apparaten. We leveren een beveiligingsoplossing met één engine, die kan beschermen tegen bekende kwetsbaarheden en zich snel kan aanpassen aan nieuw ontdekte beveiligingslekken in verschillende protocollen zoals SS7, Diameter, HTTP / 2, ENUM, ....

Maak verbinding

Onze 5G & mobile experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw security- en netwerkuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of engineer beard wearing poloPortrait of engineer beard wearing polo
Artikelen

Laatste nieuws en blog