Location based services (LBS)

Diensten mogelijk maken op basis van de geografische locatie van een device.

De Location Based Services-oplossing (LBS) bestaat uit het Gateway Mobile Location Center (GMLC), de Location Retrieval Function (LRF) en de Routing Determination Function (RDF). Deze productized software-oplossing maakt flexibele integratie mogelijk voor Location Clients (LCS), zoals nooddiensten, wetshandhavingsinstanties, wetgevende instanties en zakelijke klanten. Het biedt operators een uniform toegangspunt om locatie-informatie op te halen, op te slaan en te onderhouden, op basis van de cel-ID, GPS-locatie en lokale locatie-informatie verstrekt door de MSC, SGSN, MME of HSS / HLR.

Enkele software oplossing voor GMLC, LRF en RDF

De Location Based Services-oplossing bestaat uit het Gateway Mobile Location Center (GMLC), de Location Retrieval Function (LRF) en de Routing Determination Function (RDF). Het biedt vitale mogelijkheden voor mobiele netwerken om services in te schakelen die de geografische locatie van een apparaat gebruiken. Dit omvat hulpdiensten, routebeschrijving diensten, voertuigregistratie, navigatie, reclame en nog veel meer.

Het GMC (Gateway Mobile Location Center) is een controle plane system dat interfaces biedt met nood- en commerciële LCS-clients en het netwerk van de exploitant, om de locatie van een mobiel apparaat aan te bieden, dat vereist is om Location Based Services (LBS) te ondersteunen. De Location Retrieval Function (LRF) haalt locatiegegevens op voor gebruikers die een noodsessie hebben gestart. De Routing Determination Function (RDF) verschaft het toegewezen uitgaande adres aan de E-CSCF voor het routeren van het noodverzoek naar een Public Safety Answering Point (PSAP).

De LBS-oplossing ondersteunt alle relevante interfaces voor mobile network- en client integration. Voor 2G / 3G worden de op MAP gebaseerde 3GPP Lg- en Lh-interfaces ondersteund. Voor 4G worden de 3GPP-diameters SLg en SLh-interfaces ondersteund. Voor communicatie naar de LoCation-clients wordt de Le-interface met OMA Mobile Location Protocol (MLP) ondersteund. Het OMA MLP-protocol is een op HTTP gebaseerd protocol, waardoor het gemakkelijker wordt geïntegreerd met externe IT-based service clients. De Mi-interface gebruikt het SIP-protocol om de noodoproep naar de toegewezen PSAP te 'sturen'.

Hardware-agnostic oplossing, met ondersteuning voor NFV en SDN

De LBS-oplossing werkt op elke standaard hardware of in een gevirtualiseerde omgeving. Het is vanaf de grond opgebouwd als een 100% pure software-oplossing, die ondersteuning biedt voor virtualisatie en cloudimplementatie (VMWare, KVM, Xen, OpenStack, Amazon, enz.). De LBS-oplossing is niet afhankelijk van gespecialiseerde hardware of bedrijfseigen besturingssystemen.

De Next Generation, software designed LBS-oplossing

Nomios Nederland biedt een unieke oplossing voor het inschakelen van locatiegebaseerde services in het mobiele netwerk. Het biedt een carrier-grade, flexibel device location storage en retrieval function binnen een single software-design:

  • Productoplossing voor GLMC en LRF / RDF op één platform
  • Ondersteuning voor meerdere protocollen, waaronder diameter, SS7, HTTP, SIP
  • Ondersteuning van alle relevante interfaces voor mobile network en client integration
  • Geheel op GUI gebaseerde configuratie, provisioning en beheer - scripting of ontwikkeling is niet nodig
  • Geen afhankelijkheid van dure database technologieën
  • Centraal loggingpunt (EDR-registratie)
  • Carrier grade, zeer schaalbare, hoog beschikbare en geo-redundante oplossing
  • 100% software gebaseerd, draait op standaard of-the-shelf hardware of gevirtualiseerd / hosted
  • 5G Ready: Uitbreidbaar tot het 5G Gateway Mobile Location Center (GMLC TS 29.518)
Maak verbinding

Onze 5G & mobile experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw security- en netwerkuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of engineer beard wearing poloPortrait of engineer beard wearing polo
Artikelen

Laatste nieuws en blog