Mobile signaling

Beheer alle mobiele netwerkcommunicatie.

Placeholder for Aerial view ship portAerial view ship port

Bij mobiele telecommunicatie is signalering het gebruik van berichten voor het regelen van de communicatie tussen de verschillende elementen binnen het mobiele netwerk. Dit kan een informatie-uitwisseling zijn met betrekking tot het opzetten en beheren van een telecommunicatie-spraakoproep, sms of datasessie.

Oplossingen

Voor alle beschikbare mobiele technologieën worden verschillende protocollen gebruikt, die specifieke routerings- en beveiligingsmogelijkheden per domein vereisen. Deze worden hieronder vermeld:

  • 2G/3G netwerk: SS7 Signaling MAP/CAP
  • 4G/LTE netwerk: Diameter Signaling
  • 5G netwerk: HTTP/2 Signaling

Het is belangrijk dat binnen elke Mobile Technology berichten naar een juiste bestemming binnen de Home PLMN kunnen worden gerouteerd en voor roaming doeleinden van en naar elke Visited PLMN. Daarnaast zijn de mogelijkheden van Protocol Interworking van vitaal belang om de terugval in technologie van 4G naar 3G te ondersteunen bij verlies van dekking of om een Circuit Switched FallBack (CSFB) te ondersteunen.

Nomios Nederland is toonaangevend expert in intelligente routerings- en interworking-oplossingen voor 2G / 3G-, 4G / LTE-, 5G-, IMS-, vaste, wifi-, IPX- en M2M-netwerken. Wij leveren Single Engine Signaling oplossingen en netwerktoepassingen voor de telecommunicatie-industrie.

Maak verbinding

Onze 5G & mobile experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw security- en netwerkuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of engineer beard wearing poloPortrait of engineer beard wearing polo
Artikelen

Laatste nieuws en blog