Routing Juniper Networks

Juniper voegt Security Intelligence toe aan MX-serie routers

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Juniper Networks voegt Juniper Security Intelligence toe aan de MX-serie routers. Hierdoor kan beveiliging uitgebreid worden tot de routeringsinfrastructuur, om zodoende connectivity layers om te zetten naar geautomatiseerde defense layers. Dit maakt het voor klanten mogelijk om kwaadaardig verkeer zoals command- en control botnet servers te blokkeren op hardwareniveau, met behulp van threat feeds zoals Juniper Sky ATP, Juniper Threat Labs of aangepaste blacklists voor discovery.

Security Intelligence is beschikbaar in JUNOS versie 19.3 en helpt netwerkoperators om een additioneel beveiligingsniveau te bieden. Het gaat om een 'layered benadering' van beveiliging, waarbij de detectie van dreigingen en policy enforcement in elke beveiligingslaag zijn ingebouwd.

Hoe werkt Security Intelligence (SecIntel) van Juniper Networks?

Security Intelligence (SecIntel) van Juniper Networks levert realtime dreigingsinformatie door automatic en responsive verkeersfiltering in te schakelen. Hoewel SecIntel van oudsher een of meer SRX Series Services Gateways van Juniper Networks nodig heeft, zal de SecIntel-functionaliteit nu beschikbaar worden op MX-serie routers.

Het uitbreiden van SecIntel naar MX-routers biedt een nieuwe laag voor netwerkbeveiliging door command- en controlverkeer te blokkeren dat ontdekt is door Juniper Sky ATP en Juniper Threat Labs of aangepaste blacklists. Connectivity layers worden hierdoor 'automated defense layers'. De router wordt omgezet naar een punt voor information security enforcement voor duizenden klanten. Hierme ondersteunt het internetbeveiliging in zijn geheel per netwerk. Klanten hoeven niet te investeren in extra hardware om te profiteren van de nieuwe SecIntel-mogelijkheden. Er zijn slechts enkele configuratielijnen en een update naar de nieuwste softwareversie nodig. Dit vereenvoudigt op zijn beurt de netwerkintegratie en zorgt voor verlichting van administratieve inspanningen.

Integratie van Juniper Connected Security

SecIntel voor MX routers, 'Juniper Connected Security', beschermt gebruikers, applicaties en infrastructuur door beveiligingsintelligentie en enforcement uit te breiden naar alle verbindingspunten op het netwerk. Klanten realiseren end-to-end zichtbaarheid en veiligheid met behoud van bestaande investeringen. Juniper Connected Security biedt out-of-the-box, geautomatiseerde integratie tussen de eigen producten van Juniper, evenals die van Juniper technologiepartners en zelfs die van Juniper concurrenten. Ondersteuning van klanten om het meeste uit Connected Security te halen gaat echter verder. Door SecIntel-mogelijkheden toe te voegen aan MX-serie routers, biedt Juniper Networks klanten zicht op verkeer direct bij het punt van verbinding.

Het blokkeren van bekende kwaadwillende IP's en URL's op hardware / PFE-niveau met behulp van MX-serie routers vormt dan ook een aanvulling op bestaande mogelijkheden en integratie-mogelijkheden zoals DDoS-bescherming. Delegatie van het blokkeren van bekende command- en control communications naar de MX-serie routers voorkomt potentiële aantasting direct op het networking niveau. Dit maakt ruimte vrij op SRX Firewall Series-apparaten waardoor die zich kunnen focussen op gerichte onbekende dreigingen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates