Snellere 5G-transformatie service providers dankzij Juniper Networks

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Juniper Networks introduceert ACX700 Universal Metro Routers voor 5G transformatie

Juniper Networks heeft een belangrijke vernieuwing aangekondigd voor de metro-, edge- en core-oplossingen om de 5G transitie van service providers te versnellen.

De nieuwe oplossingen bestaan onder andere ​​uit een IP-geoptimaliseerde chipset met 400 GbE-density op een 14.4Tb-line card. Ook de nieuwe ACX Access- en aggregatieplatforms, evenals een uitgebreid MX 5G-routerportfolio zijn ontwikkeld, om serviceproviders te helpen een holistische benadering van infrastructuurtransformatie te realiseren.

In combinatie met het Contrail-softwareportfolio van Juniper leveren deze nieuwe verbeteringen een veilige, geautomatiseerde en cloud-gecentreerde architectuur die nieuwe omzetkansen bieden voor service providers.

5G beveiliging vereist holistische benadering van transformatie

5G-netwerken bieden providers de mogelijkheid om inkomsten te verhogen via nieuwe diensten zoals IoT-, AR / VR- connected car toepassingen met 'near-zero' latency. Met deze services is er echter wel sprake van exponentiële groei wat betreft verkeervolumes. Tevens worden prestatie-eisen hoger en ontstaan hierdoor nieuwe uitdagingen op het gebied van 5G Security en operationele complexiteit.

Service providers moet dan ook netwerken transformeren om veilig, geautomatiseerd en cloud-ready te zijn, zodat zij diverse diensten kunnen leveren op een eenvoudige, flexibele en kostenefficiënte manier.

Providers hebben een ​​holistische benadering nodig voor een effectieve transformatie. Hierin moet rekening gehouden worden met de infrastructuur, operations en cloud-native dienstverlening om de economische voordelen te benutten die vereist zijn om succesvol te zijn.

De geïntroduceerde oplossingen van Juniper Networks bieden providers een operationele aanpak voor infrastructuurtransformatie, gebouwd op zeer geavanceerde mogelijkheden voor beveiliging, automatisering en de cloud. Met het Juniper Contrail-softwareportfolio biedt Juniper service providers de mogelijkheid om een transformatie in gang te zetten van het beheer van afzonderlijke apparaten naar het automatiseren van de volledige operationele levenscyclus. Dit kan binnen een enkele geïntegreerde softwaresuite, waardoor het ontwerp, de implementatie en de werking van het netwerk vereenvoudigd worden.

ACX700 Universal Metro Routers en de 'industry-first' 400GbE native MACsec-ondersteuning

Juniper introduceert een uitgebreid Metro Fabric-portfolio. Doel is om een ​​adaptieve, flexibele en veilige netwerkinfrastructuur op te leveren voor eenvoudige creatie en uitrol van nieuwe services.

In 2018 introduceerde Juniper Networks een volledig nieuw routerportfolio die groeiend metro traffic aanpakt. Aanleiding hiervoor is dat deze verkeersvolumes alle andere netwerksegmenten overtreffen vanwege de explosieve stijging van LTE-, IoT- en cloudgebaseerde services. Met de introductie van Juniper Metro Fabric realiseert Juniper een nieuwe aanpak ​​om service providers van een adaptieve, flexibele en veilige netwerkinfrastructuur te voorzien. De ACX Universal Metro Router-portfolio blijft uitbreiden om alle use-cases omtrent access, pre-aggregation en aggregation aan te pakken om te helpen bij de tranistie van 4G LTE naar 5G.

Aankondigingen van Juniper Networks:

  • 1 RU ACX700 Universal Metro Router: Een high-capacity access router met IPsec transport, meer nauwkeurige timing en 5G-tijdperk bandwidth vereisten voor agile service delivery. De 1 RU ACX700 voldoet ook aan de environmental requirements op afgelegen locaties met 24x10 GbE en 4x100GbE port densities in een compacte verharde vorm.
  • 3 RU ACX700 Universal Metro Router: Deze router levert high availability en high-capacity bandbreedte die vereist is voor mission-critical sites die naar verwachting snel opschalen naar hoge snelheden. De 3 RU ACX700 biedt 2,4 Tb total system performance in een temperature-hardened form factor voor zowel pre-aggregation als aggregation.
  • New Edge Innovations: Juniper breidt voordelen van de MX960 / 480/240 uit op het MX Series Fifth Generation (5G) Universal Routing Platform naar de MX2000-serie routers met de introductie van de Penta Silicon powered MPC11E-line card. De nieuwe MPC11E-line card in het MX2000 Series 5G Universal Routing Platform levert een drievoudige toename van de systeemcapaciteit met 4Tb per slot capacity voor edge-platforms met hoge capaciteit.
  • New Core Innovations: Juniper's nieuwe Triton chipset maakt end-to-end veilige connectiviteit op schaal mogelijk, door de industry-first 400 GbE native MACsec-ondersteuning in een netwerkchip te bieden. Triton zal de universele chassis van de PTX10008 en PTX10016 verbeteren naar 100 GbE en 400 GbE density. De nieuwe Juniper Triton chipset levert circa 70 procent power efficiency winst (~ 0.15 watt per gigabit) ten opzichte van de bestaande Junos Express Plus-chipset. Dit leidt tot een toename van 380 procent bandbreedte ten opzichte van de vorige generatie line cards in de PTX10008 en PTX10016.

De verwachte beschikbaarheid van MPC11E line cards voor MX2000 en de Triton 14.4Tb line cards voor de PTX10008 worden verwacht in de tweede helft van 2019. De 1 en 3 RU ACX700 zijn bescikbaar vanaf begin 2020.

  • Als aanvulling op de infrastructuurverbeteringen stelt Juniper's Contrail Service providers in staat om te transformeren van individueel device management naar het automatiseren van de volledige operationele levenscyclus. Het ontwerp, de implementatie en de werking van het netwerk worden hierdoor vereenvoudigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates