Placeholder for Juniper Networks Partner/ ResellerJuniper Networks Partner/ Reseller
Elite Plus Partner

Juniper RAN Intelligent Controller (RIC)

Juniper's RAN Intelligent Controller (RIC) voorziet het radio access netwerk (RAN) van intelligentie, flexibiliteit en ondersteuning voor externe apps, wat kosten verlaagt en voldoet aan O-RAN-specificaties.

Placeholder for Juniper Networks PartnerJuniper Networks Partner

De Juniper RAN Intelligent Controller

De Juniper RAN Intelligent Controller (RIC) geeft het radio access netwerk (RAN) kracht met intelligentie, flexibiliteit en programmeerbaarheid. Het maakt externe apps mogelijk, verbetert de service-ervaring, vermindert infrastructuurkosten en introduceert nieuwe bedrijfsmodellen.

Gebouwd op een cloud-native microservices architectuur, voldoet het Juniper RIC-platform volledig aan O-RAN Alliance specificaties en interfaces. Het omvat de Non-Real-Time (Non-RT) RIC, de Near-Real-Time (Near-RT) RIC, en gespecialiseerde rApps en xApps-toepassingen. Dit open en interoperabele platform interfaceert naadloos met elke O-RAN-compliant Central Unit (O-CU) en Distributed Unit (O-DU).

Bovendien ondersteunt de Juniper RIC een open API en een SDK, wat integratie met externe O-RAN-compliant xApps en rApps vergemakkelijkt. Deze flexibiliteit stelt netwerkoperators in staat te kiezen uit een diverse reeks leveranciers en hun netwerkdiensten dienovereenkomstig aan te passen. Daarnaast bevat het platform geavanceerde AI/ML-ondersteuning, waardoor de mogelijkheden voor intelligent netwerkbeheer en optimalisatie worden verbeterd.

Juniper Anuta

Kenmerken en voordelen

Het Juniper RIC voldoet aan O-RAN-specificaties en interfaces zowel in noordelijke als zuidelijke richting, waardoor naadloze integratie met verschillende oplossingen van Open RAN-ecosysteempartners mogelijk is. Het interfaceert moeiteloos met O-RAN-compliant O-CU/O-DU, ondersteunt externe O-RAN-compliant xApps/rApps en integreert met elke O-RAN-compliant Service Management and Orchestration (SMO) oplossing.

De RIC-architectuur van Juniper biedt flexibele integratiemogelijkheden met externe apps en systemen via een open API en een SDK. Bij het maken van xApps/rApps kunnen ontwikkelaars kiezen voor een op netwerken gebaseerde API, waardoor compileer-tijd afhankelijkheden worden geëlimineerd, of gebruikmaken van de C++ SDK voor naadloze ontwikkeling.

Het RIC-platform van Juniper maakt gebruik van een cloud-native, op microservices gebaseerde, gecontaineriseerde architectuur, wat zorgt voor verbeterde schaalbaarheid en flexibiliteit. Het ondersteunt zowel SaaS als on-premises implementatiemodellen, waardoor er flexibiliteit is in de uitvoering.

Juniper ondersteunt actief en pleit voor Open RAN door deel te nemen aan meerdere branche- en standaardorganisaties. Binnen de O-RAN Alliance draagt Juniper bij aan zeven van de 11 werkgroepen, waaronder voorzitterschap van de Network Slicing Task Group en mede-voorzitterschap van de Use Case Task Group. Bovendien speelt Juniper een cruciale rol als editor en bijdrager aan diverse specificatiedocumenten.

Juniper biedt in samenwerking met zijn partners een scala aan geavanceerde xApps/rApps voor de Juniper RIC. Deze toepassingen omvatten Tenant/Slice Aware Admission Control, RAN Slice SLA Assurance, Energy Efficiency, Traffic Steering, en Self-Organizing Networks (SON) mogelijkheden. Daarnaast is de Juniper RIC compatibel met externe xApps/rApps van gerenommeerde leveranciers zoals Parallel Wireless en AirHop.

Maak verbinding

Onze experts staan voor je klaar

Ben je op zoek naar prijsinformatie, technische gegevens, support of een offerte op maat? Ons team van experts in Zoeterwoude staat klaar om je te helpen.

Placeholder for Portrait of nomios employee2Portrait of nomios employee2
Artikelen

Meer updates