Succesverhaal
Placeholder for Sint Trudo logoSint Trudo logo

Sint-Trudo Ziekenhuis versterkt cybersecurity met Armis-integratie

Placeholder for Sint Trudo Hospital 03Sint Trudo Hospital 03
Armis

Nu het bedrijfsleven in recordtempo digitaliseert, wordt ook cybersecurity alleen maar belangrijker. En dat geldt niet alleen voor IT-spelers en softwarebedrijven. Zo deed het Sint-Trudo Ziekenhuis beroep op de gespecialiseerde oplossing van Armis, die door cybersecurity & networking-specialist Nomios naadloos werd geïntegreerd.

Ook een ziekenhuis is kwetsbaar voor cyberaanvallen. Elk geconnecteerd toestel kan namelijk een risico vormen, en al helemaal als het om medische toestellen gaat. Dit zijn namelijk ‘black boxes’ waarbij vaak de onderliggende toegepaste technologie niet gekend is en dus een risico kan vormen. Daarom integreerde Nomios voor het Sint-Trudo Ziekenhuis de Armis-oplossing, die het IT-team een volledig en helder overzicht geeft van wat er zich op het netwerk bevindt en welke systemen op welke manier met elkaar communiceren. Hierbij worden de kwetsbaarheden en daaruit voortvloeiende cyberrisico’s helder in kaart gebracht.

Met 310 erkende bedden, een toegewijd team van meer dan 850 medewerkers en 150 ervaren artsen zet het Sint-Trudo Ziekenhuis zich in voor patiëntgerichte, preventieve en kwaliteitsvolle gezondheidszorg. Als moderne zorginstelling maakt het Sint-Trudo Ziekenhuis niet alleen integraal deel uit van het ziekenhuisnetwerk Zuid-West-Limburg, maar werkt het ook samen met verschillende medische centra en partners binnen een omvattend transmuraal zorgkader. Het ziekenhuis richt zich in de eerste plaats op gespecialiseerde eerstelijnszorg en onderscheidt zich daarnaast door expertise in specifieke subspecialisaties.

“Het managementplatform van Armis waakt ook over afwijkingen en performance issues op het netwerk”, vertelt Cédric Lahaye, Account Manager bij Nomios. “Vanaf oktober 2024 zullen (middel)grote bedrijven uit essentiële en belangrijke sectoren moeten voldoen aan de verplichtingen volgende uit de implementatie van nieuwe EU-brede regelgeving inzake cybersecurity (NIS2). Nomios werd als betrouwbare partner de ideale kandidaat om de integratie van Armis uit te voeren. Momenteel analyseren we samen met Peter De Bruyne, IT Director bij Sint-Trudo, vervolgstappen om ook een sterkere EDR-oplossing (endpoint detection and response) te implementeren.”

Placeholder for Sint Trudo Hospital 02Sint Trudo Hospital 02

Big bang

Cybersecurity is een must, maar zijn bedrijven zich wel altijd bewust van de noodzaak ervan? Het is zo dat cybersecurity vaak als een kost gezien wordt, maar wanneer je getroffen wordt door een cyberattack en je bedrijf niet meer kan functioneren, zal dit tot heel andere kosten leiden. Onze rol als trusted advisor is om eerst en vooral te luisteren naar onze klanten en hen te begeleiden door het nodige advies te geven en ze stapsgewijs naar een hoger beveiligingsniveau te sturen voor hun specifieke organisatie. Je kunt niet in één keer, via een big bang, alles integreren en verwachten dat alles beschermd is. Dit moet geleidelijk verlopen, via een duidelijk gedefinieerde security roadmap.

“Sint-Trudo evalueerde verschillende producten, waaruit bleek dat Armis de beste keuze was met meerdere voordelen ten opzichte van de concurrentie, namelijk de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om een uitgebreide dataset uit verschillende bronnen te verzamelen voor alle gedetecteerde apparaten. Hierdoor heeft het Sint-Trudo Ziekenhuis een duidelijk zicht van wat er zich allemaal op hun netwerk bevindt. Daarnaast gaat Armis prioriteit geven aan de risico’s die voor de klant het belangrijkste zijn, waardoor vulnerabilities snel opgelost kunnen worden”, licht Cédric Lahaye toe.

Placeholder for Sint Trudo HospitalSint Trudo Hospital

Iedereen is een target

We associëren cyberaanvallen met IT- en softwarebedrijven, maar ook andere bedrijven kunnen er maar beter beducht voor zijn. “Cybersecurity zit in alle segmenten en alle verticals. We hebben onder meer hogescholen, ziekenhuizen en industriële klanten in ons portfolio”, zegt Charlotte Dhondt, Marketing Manager bij Nomios. “Cybercriminaliteit is ‘big business’ en zelfs de kleinste kwaadwillige aanval kan zware schade toebrengen aan je reputatie en productiviteit. Elke organisatie heeft kwetsbare ‘kroonjuwelen’ die ze wil beschermen. En al zeker bij een kritieke infrastructuur zoals een ziekenhuis, waar persoonlijke data van patiënten zeer privacygevoelig zijn. Het is dan aan ons om daar als partner zo goed mogelijk bij te helpen.”

Neem contact op met onze experts

Heb je een project dat je wil bespreken?

Wij horen graag meer over jouw security project, uitdagingen op het gebied van IT-infrastructuur of andere vragen. Bel ons op of laat een bericht achter.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of ethnic man looking awayPortrait of ethnic man looking away
Artikelen

Laatste nieuws en blog