Wat is secure cloud connect?

Secure Cloud Connect biedt veilige verbindingen met cloud-gebaseerde IT. Het maakt gebruik van de transporttechnologieën van internet, maar houdt je dataverkeer gescheiden van het openbare internet. Hiermee zorg je ervoor dat de toegang tot je middelen niet alleen wordt bepaald door de authenticatie van de gebruiker, maar ook door de locatie vanaf waar de toegang wordt aangevraagd. Je beschikt over complete controle over het pad en dus over de best mogelijke prestaties en probleemoplossing.

Snelle en veilige toegang tot de publieke cloud met secure cloud connect. Met cloud connect maak je rechtstreeks verbinding met Microsoft, Amazon en Google, zonder de risico's van het publieke internet.

Het gebruik van IT in de cloud neemt steeds meer toe nu de oplossingen voor IaaS, PaaS en SaaS steeds volwassener worden en bedrijven hun IT-infrastructuur flexibeler en kosteneffectiever willen maken. Maar het vernieuwen van je IT-infrastructuur betekent automatisch dat je ook de manier moet veranderen waarop je applicaties en data beveiligt. Secure cloud connect is een oplossing die je kunt inzetten als onderdeel van je overkoepelende cloudbeveiligingsarchitectuur.

Placeholder for Secure cloud connectSecure cloud connect

Toegang tot je applicaties en data

Een van de voornaamste verschillen tussen traditionele datacenters en cloudapplicaties is de manier van toegang daartoe. De traditionele manier is via privé en beheerde verbindingen die end-to-end beveiliging en prestatiemanagement bieden, naast de mogelijkheid om problemen te beheren en op te lossen.

De toegang tot applicaties, data en/of infrastructuren in de cloud verloopt standaard via openbare netwerken. Dit biedt natuurlijk voordelen op het gebied van bereikbaarheid, kosten, mobiliteit van werknemers en flexibiliteit van de business, maar brengt wel beveiligingskwesties met zich mee. Kort gezegd is je complete beveiliging afhankelijk van een gebruikersnaam en wachtwoord die, wanneer ze in de verkeerde handen vallen, iedereen vanaf elke plek toegang geeft tot al je data.

Zoals je kunt zien in het bovenstaande diagram kun je kiezen voor eigen lijnen of VPN-verbindingen. Een eigen verbinding biedt de beste beveiliging en meest betrouwbare prestaties, maar is ook erg duur en inflexibel. Bovendien nemen de kosten exponentieel toe als je verbindingen nodig hebt met meerdere cloudproviders en locaties.

Placeholder for Secure cloud connectSecure cloud connect

In het bovenstaande diagram zie je een architectuur waarin een secure cloud-interconnectiepunt verbindingen biedt tussen bedrijfslocaties en diverse cloudproviders. Je kunt een enkele eigen lijn gebruiken om een bedrijf te verbinden met een cloudprovider via een beheerde cloudverbinding. Mobiele gebruikers kunnen de applicaties bereiken via het dichtstbijzijnde interconnectiepunt. Er kunnen eenvoudig extra beveiligingsfuncties aan het interconnectiepunt worden toegevoegd, zoals authenticatie, inhoudsbeveiliging en bescherming tegen DDoS.

Hoewel je bij sommige providers point-to-point verbindingen kunt maken via MPLS-circuits (zoals ExpressRoute), is dit niet altijd mogelijk of kunnen die niet worden opgeschaald naar het aantal locaties waarvoor je verbindingen moet maken. Daarnaast zijn de kosten voor een dergelijke oplossing vaak zo hoog, dat je de besparing die je had gerealiseerd door je applicaties naar de cloud te verplaatsen, weer ongedaan maakt. Secure cloud connect is geen oplossing voor point-to-point verbindingen. Met secure cloud connect beschik je over de flexibiliteit van een any-to-any verbinding, maar binnen bepaalde grenzen. Jij behoudt de controle.

Kom in contact met onze experts

Ons team staat voor je klaar

Wil je meer weten over dit onderwerp? Laat een bericht of je nummer achter en we bellen je terug. We helpen je graag verder.

Artikelen

Meer updates