Resources

Een overzicht van de definities van security en netwerken, concepten van cyberbeveiliging uitgelicht en meer.

Placeholder for Commercial buildings logisticsCommercial buildings logistics

Wat is PKI en waarom is het belangrijk?

Organisaties verbinden steeds meer IoT-apparaten met hun netwerken. Ontdek hoe public key infrastructure (PKI) je helpt dit op een veilige en beveiligde manier te doen.

Placeholder for Remote browser isolationRemote browser isolation

Wat is Remote Browser Isolation (RBI)

Remote Browser Isolation (RBI) is een cybersecurity-technologie die de beveiliging van je webbrowsen verbetert door de webbrowser te isoleren van je lokale omgeving. Het primaire doel van RBI is om jou en je apparaten te beschermen tegen verschillende webgebaseerde bedreigingen.

Placeholder for Futuristic microchipFuturistic microchip

Wat is Quantum Security?

Quantum security is een zich ontwikkelend vakgebied met het potentieel om cybersecurity te transformeren, maar het is nog niet volledig beschikbaar. De dreiging voor de huidige cryptografische systemen door quantumcomputers is echter al een realiteit.

Placeholder for Engineer focused on taskEngineer focused on task

Wat is business email compromise (BEC)?

Business email compromise (BEC) is een variant van phishing waarbij de inloggegevens van een zakelijk emailaccount worden gestolen.

Placeholder for Female engineer behind screenFemale engineer behind screen

Wat is phishing?

Phishing werkt met websites die lijken op de website van de organisatie die zij nadoen. De cybercriminelen maken deze websites zo goed mogelijk na. De URL van de phishingsite lijkt vaak ook op de echte URL.

Placeholder for Shadow ITShadow IT

Wat is Shadow IT en hoe kan je jezelf ertegen beschermen?

Shadow IT staat voor systemen, apps/toepassingen of cloudservices die door werknemers van een bedrijf worden gebruikt zonder medeweten of toestemming van de IT-afdeling.

Placeholder for Waterways aquaductWaterways aquaduct

Wat is NIS2 en wat betekent het voor jouw organisatie?

Om de cyberveiligheid in Europa te verbeteren, komt de EU met een nieuwe richtlijn: de NIS2. Lees wat deze richtlijn inhoudt en wat hij voor jouw organisatie betekent.

Placeholder for Cybersecurity network security engineerCybersecurity network security engineer

Wat is vulnerability management?

Vulnerability Management is een proactieve strategie om zwakke plekken en kwetsbaarheden in de beveiliging van een organisatie te identificeren, prioriteren en corrigeren.

Placeholder for Cloud architect developer implementing ddos protectionCloud architect developer implementing ddos protection

Wat is Zero Touch Provisioning (ZTP)?

Zero Touch Provisioning (ZTP) installeert of update de software op je nieuwe toestellen zonder dat je iets hoeft te doen.

Placeholder for Security experts van MDR servicesSecurity experts van MDR services

Wat is een NOC?

Een Network Operations Center (NOC) is een gecentraliseerde plaats waar IT teams voortdurend de prestaties en gezondheid van een netwerk kunnen bewaken. Het NOC is de allereerste beschermingslijn tegen netwerkstoringen en -uitval.

Placeholder for Passive optical LANPassive optical LAN

Wat is Passive Optical LAN?

Passive Optical LAN versnelt je lokale netwerk en verlaagt tegelijk de onderhouds- en hardwarekosten.

Placeholder for Office building by nightOffice building by night

Wat is de SOC visibility triad?

De SOC Visibility Triad biedt een meerlaagse en netwerkgerichte beveiligingsaanpak met SIEM, NDR en EDR. Ontdek wat het is en hoe het werkt.

Placeholder for Aerial view new york streetsAerial view new york streets

Wat is DDI?

DDI is een combinatie van DNS, DHCP en IPAM. Het beschrijft de integratie van deze drie kerncomponenten van netwerken in één beheeroplossing.

Placeholder for Security engineer desktopSecurity engineer desktop

Wat is een Security Operations Center?

SOC is de afkorting voor Security Operations Center. Het SOC-beveiligingsteam maakt gebruik van een combinatie van technologische oplossingen en een sterke reeks processen.

Placeholder for Woman in city checking directions mapsWoman in city checking directions maps

Wat is EDR?

Endpoint Detection and Response (EDR) is een geïntegreerde oplossing voor endpoint beveiliging die real-time bewaking en het verzamelen van endpoint gegevens combineert met op rule-based geautomatiseerde respons en analysemogelijkheden.

Placeholder for Cyberdefense security engineersCyberdefense security engineers

Wat is cyberdefense?

Cyberdefense is het vermogen om te voorkomen dat cyberaanvallen een netwerk, computersysteem of apparaat infecteren. Het houdt in dat actief wordt opgetreden en gereageerd op inbraken, terwijl ze tegelijkertijd worden voorkomen.

Placeholder for Managed SOC security engineer - MSSPManaged SOC security engineer - MSSP

Wat is een managed SOC?

Managed SOC, of SOC as a Service, biedt organisaties externe cybersecurity-experts die je cloudomgeving, apparaten, logs en netwerk monitoren op bedreigingen.

Placeholder for Engineer focused behind laptopEngineer focused behind laptop

Wat is Kaseya ransomware?

Op 2 juli 2021 vond een massale supply-chain ransomware-aanval plaats op het softwarebedrijf Kaseya. De groep REvil zat achter deze aanval.