Email security

Verdedig je tegen bedreigingen, zorg voor bedrijfscontinuïteit en implementeer e-mailbeleid.

Placeholder for Water dam forrestWater dam forrest

E-mail blijft een van de populairste communicatiemiddelen voor bedrijven van nu. Het eerste dat de meeste medewerkers doen aan het begin van hun werkdag is hun mail checken. Dat doen ze via diverse apparaten en vanaf diverse locaties.

Bij het openen van hun e-mail kunnen gebruikers slachtoffer worden van content en malware die een beroep doet op hun functie en/of hun nieuwsgierigheid wekken. Een van de methodes die aanvallers toepassen in hun poging om netwerken, systemen en data te misbruiken is het zogenaamde ‘spear phishing’, waarbij een gerichte aanval wordt uitgevoerd via e-mail.

In het verleden hebben organisaties al diverse oplossingen toegepast om hun e-mailverkeer te beveiligen, zoals beveiligde e-mailgateways (SEG) in combinatie met bewustzijn creëren en voorlichting geven binnen hun organisatie. De daders van e-mailaanvallen reageerden hierop door hun strategie aan te passen. Tegenwoordig versturen ze bijvoorbeeld een ‘spoof’ e-mail, die verzonden lijkt te zijn door een directielid zoals de CEO of CFO, en waarin wordt verzocht om financiële informatie of om geld over te maken.

We bieden een aantal oplossingen voor e-mailbeveiliging die zijn gebaseerd op technologie van toonaangevende leveranciers op dit gebied. Het doel van deze oplossingen is mensen, data en uiteindelijk het merk beschermen tegen geavanceerde e-mailbedreigingen en compliancerisico's. Doeltreffende e-mailbeveiliging helpt je om effectief gerichte e-mailaanvallen te detecteren en te blokkeren en reageert snel op verdachte aanvallen.

Onze oplossingen houden tot 99% van alle aanvallen via bijlagen tegen. Ze geven je ook de mogelijkheid om grote bestanden veilig te delen en vertrouwelijke data te beschermen wanneer die worden verzonden, opgeslagen en gearchiveerd.

De effectiefste oplossingen bieden granulaire filtering die grote hoeveelheden ‘graymail’ en overige ongewenste e-mail tegenhouden. Dankzij functies gericht op de bedrijfscontinuïteit ondervindt het e-mailverkeer geen hinder, zelfs als je server uitvalt.

Bescherming tegen e-mailfraude

E-mailfraude maakt niet per definitie gebruik van malware, maar probeert de e-mail van een vertrouwde afzender na te bootsen. Deze in geringe hoeveelheden verstuurde en lastig detecteerbare bedreigingen hebben bedrijven wereldwijd al meer dan $ 5,3 miljard gekost en zijn moeilijk te detecteren door oplossingen die zich alleen richten op het identificeren en inperken van malware.

Geavanceerdere oplossingen detecteren en classificeren nep-e-mails via een combinatie van authenticatie (DMARC), vooraf gedefinieerde regels en dynamische classificatie. De toegepaste technologie beoordeelt actief de reputatie van de afzender voor nauwkeurige bescherming zonder extra administratieve overhead. De volgende eigenschappen worden geanalyseerd:

  • Sender-recipient relatie
  • Domain reputatie
  • E-mail headers en envelope attributen
  • E-mail content

Verreikende informatie en zichtbaarheid

Volwassen oplossingen voor e-mailbeveiliging omvatten wereldwijde informatieplatforms voor e-mail, sociale media en mobiele apparaten. Ze verzamelen en analyseren per dag meer dan 100 miljard datapunten, die afkomstig zijn van ruim 100 miljoen mailboxen, 200 miljoen socialmedia-accounts en zeven miljoen mobiele apps. Dat is veel!

De informatie die wordt opgebouwd met behulp van deze data biedt jou de noodzakelijke zichtbaarheid voor het inschatten van de situatie en schaal van een aanval, en de bruikbare inzichten waarmee je je snel en effectief kunt verweren.

E-mailbeveiliging: in de cloud of intern?

Wij bieden oplossingen die zijn gebaseerd op een geavanceerd cloudplatform dat een combinatie biedt van snelheid en innovatie. Het uitrollen, aanpassen en updaten ervan gaat sneller dan bij on-premises systemen. Op die manier blijf je ook de nieuwste bedreigingen altijd een stap voor. Zo heeft een organisatie met 360.000 werknemers kortgeleden deze oplossing geïmplementeerd – binnen slechts 48 uur. Zo nodig zijn ook on-premises oplossingen beschikbaar.

De voordelen

  • Gegarandeerd veilige e-mailcommunicatie
  • Bedrijfscontinuïteit gegarandeerd, ook als je bedrijfsmailsysteem uit de lucht gaat
  • Verhogen van inzicht in e-mailbedreigingen
  • Preventie van e-mailfraude
Maak verbinding

Onze security experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw beveiligingsuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of engineer beard wearing poloPortrait of engineer beard wearing polo
Artikelen

Laatste nieuws en blog