Protocol interworking

Interworking tussen verschillende technologieën.

In de afgelopen decennia zijn er verschillende signaleringprotocollen en interfaces geïntroduceerd in mobiele netwerken om verschillende connectiviteit, functies en mogelijkheden te bieden voor veel producten van evenveel leveranciers. Hoewel de industrie op weg is naar op Diameter gebaseerde connectiviteit, vereist integratie met bestaande systemen in operator-netwerken typisch interoperabiliteit met niet-Diameter-protocollen zoals RADIUS, HTTP, SOAP, LDAP, ENUM en SS7 enz.

Voor de meeste leveranciers, operators en integrators resulteert het toevoegen van deze interfaces aan hun op Diameter gebaseerde producten meestal in een kostbaar, tijdrovend en resource-consumerend ontwikkelingsproject.

Nadelen van de traditionele upgrade-aanpak

Het tot stand brengen van interoperabiliteit door systemen te upgraden of nieuwe protocolstacks te integreren, vereist vaak aanzienlijke productwijzigingen evenals expertise en middelen die slechts beperkt beschikbaar zijn in de meeste organisaties. En, nog belangrijker, deze interface-aanpassingen leiden hen af van hun kerntaken. En dit is niet waar het stopt. Zodra de nieuwe interface is ontwikkeld, is de flexibiliteit om verschillende toepassingen, releases en (leveranciersspecifieke) varianten te ondersteunen over het algemeen zeer beperkt, wat leidt tot extra ontwikkelings- en aanpassingswerkzaamheden.

Multi-protocol interworking

De Nomios Nederland Diameter Mediation biedt gebruikers een flexibele en geïntegreerde reeks routerings- en servicecreatiecapaciteiten die werken op 3GPP-gebaseerde netwerken (2G, 3G, LTE, IMS) en niet-3GPP-netwerken (Wi-Fi, kabel, DSL, FTTH, Fixed), zonder de behoefte aan scripting of ontwikkeling. De ingebouwde interworking-functie van Nomios Nederland Diameter Mediation maakt verbindingen met en vanaf vrijwel elke netwerk- of IT-interface mogelijk. Nomios Nederland beschikt over een uitgebreide reeks logische vertaal-, conversie- en servicefuncties voor een breed scala aan protocollen, zoals Diameter, RADIUS, HTTP, SOAP, REST, XML, JSON, LDAP, SS7 (MAP / CAP / INAP), ENUM, TCP / IP, UDP en SCTP. Dankzij de modulaire architectuur van Nomios Nederland Diameter Mediation biedt het een ongeëvenaarde flexibiliteit om nieuwe / andere interfaces in een kort tijdsbestek toe te voegen.

Voorbeeld use cases

De beschikbaarheid en flexibiliteit van protocollen en functies aan boord verhindert hoge aanpassingskosten of upgrades in verband met (verouderde) systemen die nodig zijn om te passen in gerichte op LTE / diameter gebaseerde architecturen. Enkele voorbeelden van cases voor samenwerking tussen Nomios Nederland:

 • SS7 - Diameter: 3G - 4G-samenwerking voor authenticatie in roaming-scenario's;
 • RADIUS - Diameter: integratie Wi-Fi / Fixed in Mobile core voor beleid en opladen (AAA / WAG / BRAS verbinden met OCS en PCRF);
 • RADIUS - SS7: Wi-Fi-naar-cellulaire authenticatie (verbinden van AAA / WAG / BRAS met HLR / HSS);
 • Netwerk - IT-integratie: voor database-interactie, zoeken naar abonnees, roamingsturing, verouderde facturatie-integratie, enz. (LDAP, SOAP, XML / HTTP, REST ...);
 • INAP - ENUM: voor Look-ups van nummeroverdraagbaarheid, routing, bemiddeling, caching.

Voordelen

Het gebruik van Nomios Nederland voor protocolinterworking heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele upgrade- en ontwikkelingsbenaderingen:

 • Kortere time-to-market voor nieuwe, innovatieve use-cases. Geavanceerde gebruikscasussen mogelijk maken over de grenzen van leveranciers en technologie;
 • Geen of minimale software-ontwikkeling en vereiste expertise: connectiviteit operationeel in een kwestie van uren of dagen, in plaats van weken of maanden;
 • Lagere kosten door het vermijden van dure interfacegerelateerde CR's op bestaande producten;
 • Uitgebreide economische levensduur van systemen, Nomios Nederland voegt vereiste connectiviteitsfunctionaliteit toe;
 • Onafhankelijke oplossing, vermindert de afhankelijkheid van een bepaalde productverkoper en hun R & D-beschikbaarheid ("vendor lock-in");
 • Ingebouwde flexibiliteit om snel interfaces aan te passen en aan te passen aan specifieke klantomgevingen, en om servicelogica, bemiddeling en andere interfaces en functies toe te voegen.
Maak verbinding

Onze 5G & mobile experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw security- en netwerkuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of engineer beard wearing poloPortrait of engineer beard wearing polo
Artikelen

Laatste nieuws en blog