SD-WAN

De 5 beste SDN-oplossingen van 2018

1 min. leestijd
Juniper Networks
Forcepoint
Arista Networks

Share

Terwijl de meeste network engineers en IT-managers zich voorbereiden op de zomervakantie, duiken we in de vijf beste SDN-oplossingen van 2018 tot nu toe. We zijn halverwege het jaar en software staat centraal in networking omdat klanten meer programmeerbare, flexibele en goedkopere netwerkoplossingen eisen.

De toenemende acceptatie van cloudgebaseerde services en het verminderen van de complexiteit van datacenters, stimuleert de vraag naar technologieën zoals softwaregedefinieerd WAN en intent-based networking. Volgens een onderzoeksrapport van Global Market Insights zal de wereldwijde markt voor software-defined netwerkoplossingen en -diensten naar verwachting gemiddeld jaarlijks 54 procent groeien in de komende jaren.

Infradata duikt in vijf van de coolste en meest gewilde software-defined netwerktechnologieën van 2018 op de markt.

Juniper Contrail SD-WAN

Juniper Networks Contrail SD-WAN biedt een multi-cloudoplossing waarmee klanten de WAN-edge kunnen automatiseren tussen virtuele cloud-eindpunten en on-premises firewall- of CPE-platforms. De oplossing gebruikt Juniper's Contrail Service Orchestration voor het ontwerpen, beveiligen, automatiseren en uitvoeren van de gehele levenscyclus van de levensduur van Juniper-netwerkproducten zoals routers, gateways en andere netwerkplatforms.

Juniper heeft onlangs de Contrail SD-WAN-mogelijkheden uitgebreid om ondersteuning te bieden voor fijnmazige Application Quality of Experience (AppQoE), die zichtbaarheid en beheer biedt bij de individuele applicatieprestaties voor meer dan 3.700 apps, waaronder Microsoft Outlook en Skype voor Bedrijven. Klanten kunnen nu de applicatieprestaties van en naar de vestiging afstemmen met behulp van het orchestration-beheerde beleid van Contrail.

Riverbed SteelConnect SD-WAN

Riverbed werd geselecteerd als winnaar voor zijn innovatieve, toonaangevende, softwaregedefinieerde WAN (SD-WAN) en cloudnetwerkproduct, SteelConnect. Met de focus op eenvoud, kracht en wendbaarheid in het cloudtijdperk, is Riverbed een leider in SD-WAN, NFV, hybride netwerken en zichtbaarheid en beveiliging van infrastructuur.

Riverbed SteelConnect is een eenvoudige maar krachtige softwaregedefinieerde WAN-oplossing die Riverbed's application-defined benadering van netwerken biedt voor bedrijven en serviceproviders die naar de cloud gaan. De oplossing biedt op unieke wijze een intelligente, vereenvoudigde aanpak zonder handmatige, foutgevoelige CLI-configuratie voor het ontwerpen, implementeren en beheren van gedistribueerde netwerken voor de huidige cloud-gecentreerde wereld. Met SteelConnect beschikt Riverbed over software gedefinieerde WAN (SD-WAN) mogelijkheden met zijn toonaangevende WAN-optimalisatie, schaalbaarheid en beveiliging op bedrijfsniveau en end-to-end zichtbaarheid voor hybride WAN's, externe W / LAN's en cloudnetwerken.

Forcepoint Secure Enterprise SD-WAN

De netwerk security producten van Forcepoint combineren de nieuwste softwaregedefinieerde wide-area networking (SD-WAN) met de best beoordeelde next generation firewall NGFW-security, die allemaal op bedrijfsniveau worden beheerd vanuit één enkele, op policy gebaseerde console. Het wordt gebruikt door organisaties van elke omvang in retail, horeca en financiële dienstverlening over de hele wereld.

Gedistribueerde organisaties over de hele wereld zijn afhankelijk van Forcepoint om hun externe winkels, filialen en kantoorgebouwen veilig en efficiënt aan te sluiten en te beveiligen. De SD-WAN-technologie van Forcepoint stelt sites in staat om naadloos meerdere verbindingen van verschillende ISP's te gebruiken, elk van die links te beveiligen met de best beoordeelde beveiliging van de industrie en alles samen te beheren vanaf één console.

Arista Networks software gestuurde cloud-netwerken

Opkomende SDN-technologieën vormen een aanvulling op datacenter-switches door netwerkbeleid en -voorziening te automatiseren binnen een breder geïntegreerd ecosysteem van cloudinfrastructuren. Arista definieert de combinatie van SDN-technologieën en het Arista Extensible Operating System (Arista EOS®) als Software Defined Cloud Networking (SDCN).

Arista SDCN combineert de principes die cloud computing tot de onstopbare kracht hebben gemaakt die het is: automatisering, selfservicevoorziening en lineaire schaalvergroting van performance als kostenbesparing. Arista Networks koppelt deze aan de recente trends in Software Driven Cloud Networking: netwerkvirtualisatie, aangepaste programmeerbaarheid, vereenvoudigde architecturen en meer realistische prijspunten.

Deze combinatie creëert een best-in-class software-basis voor het maximaliseren van de waarde van het netwerk voor zowel het datacenter van bedrijven als serviceproviders: een nieuwe architectuur voor de meest bedrijfskritieke locatie binnen de IT-infrastructuur.

Cisco Intent-Based Networking

Cisco heeft in 2018 zwaar geïnvesteerd in haar nieuwe intent-based netwerkplatform. CEO Chuck Robbins heeft onlangs verklaard dat Cisco's intent-based strategie - welke software gebruikt om netwerkbeleid en netwerkbeheer te automatiseren - meer verschuift naar een open, software-defined architectuur.

De netwerkgigant uit Californië maakt DNA Center, het control en management plane voor intent-based networking, een open platform waarmee partners eigen applicaties kunnen ontwikkelen en meer SDN-oplossingen voor klanten kunnen bieden. Cisco lanceerde in 2018 ook twee nieuwe softwaresystemen, Network Assurance Engine en DNA Center Assurance, om de SDN-mogelijkheden van het platform te vergroten.

Laten we nu afwachten wat de tweede helft van 2018 ons zal brengen. Geniet van je zomer!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates