NVIDIA neemt open networking bedrijf Cumulus Networks over

1 min. leestijd
Cumulus Networks

Share

NVIDIA heeft aangekondigd Cumulus Networks over te nemen. Cumulus Networks ontwikkelt opensource software voor networking apparatuur, waaronder een besturingssysteem voor netwerkswitches.

Door de overname kan NVIDIA producten leveren aan de gehele netwerkmarkt, van 'chips en systemen tot software', aldus Amit Katz, Vice President Ethernet Switch bij Mellanox.

In 2019 nam NVIDIA het netwerkbedrijf Mellanox over. Die overname werd eind april dit jaar afgerond. De Mellanox Spectrum-switches worden momenteel al geleverd met Cumulus Linux.

De combinatie maakt volgens Amit Katz 'het nieuwe tijdperk van het versnelde, software-defined datacenter' mogelijk.

Met Cumulus kan NVIDIA innoveren en optimaliseren over de gehele netwerkstack, inclusief analytics zoals Cumulus NetQ. Het open netwerkplatform is uit te breiden en op te schalen en geeft datacenters op enterprise- en cloudniveau volledige controle over hun activiteiten.

Cumulus ondersteunt meer dan 100 hardwareplatforms met Cumulus Linux, het besturingssysteem voor netwerkswitches. De NVIDIA Mellanox Spectrum-switches worden al geleverd met Cumulus Linux en SONiC, het open source-aanbod dat in de Azure-cloud van Microsoft ontwikkeld is en beheerd wordt door het Open Compute Project.

Eerder dit jaar kondigden Cumulus Networks en Nomios aan de krachten te bundelen. Door gebruik te maken van de open networking software van Cumulus is Infradata nog beter in staat om te blijven innoveren en haar klanten in Europa te ondersteunen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates