SASE Juniper Networks

Maak de SASE ervaring eenvoudiger met Juniper Networks

Samantha Madrid
Placeholder for Samantha MadridSamantha Madrid

Samantha Madrid , Group Vice President, Security Business & Strategy , Juniper Networks

5 min. leestijd
Placeholder for Hetportretbureau LR T1 A5873Hetportretbureau LR T1 A5873
Juniper Networks

Share

Nu netwerken meer gedistribueerd en complex worden, en de IT middelen gelijk blijven of afnemen, moeten netwerk- en beveiligingsteams meer doen zonder dat ze eigenlijk meer hebben.

Secure Access Service Edge (SASE) heeft veel tractie op de markt gekregen omdat het belooft dat edge netwerken en beveiliging zullen samenkomen. Deze combinatie, op zijn beurt, belooft meer schaalbaarheid te bieden en tegelijk de beheerbaarheid te vergemakkelijken. Kortom, met SASE kunnen IT en beveiligingsteams meer doen met minder.

Dit is geweldig als eindresultaat, maar hoe komen beveiligingsteams daar? Stoppen ze met de technologie die ze onlangs hebben ingezet? Beginnen ze opnieuw met het uitbouwen van Zero Trust principes?

Wanneer je met tien verschillende leveranciers praat, krijg je tien verschillende meningen over de juiste manier om een SASE architectuur te bouwen, waarvan er vele geen van de bovenstaande uitdagingen aanpakken. Sommige zijn 100 procent op beveiliging gericht, andere leveren robuuste netwerkmogelijkheden maar missen een geïntegreerd beveiligingsaanbod, waardoor de last van de integratie bij de klant wordt gelegd. Sommige zijn moeilijk in het gebruik omdat ze afzonderlijke beheertools voor SD-WAN en Security Service Edge (SSE) vereisen, of verschillende tools voor on-premises versus cloud-geleverde inzetten. En sommige leveranciers hanteren een "alles-of-niets" aanpak van SASE die van klanten verlangt dat ze bestaande netwerk- en beveiligingsinvesteringen van meerdere best-of-breed leveranciers weggooien en vervangen door een homogene oplossing. Dit voegt niet alleen aanzienlijke kosten toe aan de onboarding - maar gaat ook voorbij aan de vraag hoe organisaties naar een full-stack SASE aanbod kunnen groeien.

Nieuwe Juniper secure edge CASB en DLP mogelijkheden

In juni 2022 kondigde Juniper Networks de toevoeging aan van Cloud Access Security Broker (CASB) en Data Loss Prevention (DLP) aan Juniper Secure Edge, ons cloud-levered beveiligingsaanbod. Secure Edge biedt nu full-stack SSE mogelijkheden, inclusief Firewall-as-a-Service (FwaaS) en Secure Web Gateway (SWG) in een enkele softwarestack, beheerd door Security Director Cloud. Secure Edge helpt web- en applicatietoegang te beschermen en biedt gebruikers een consistent beveiligingsbeleid, waar ze ook zijn - thuis, op kantoor of onderweg.


In combinatie met Secure Edge, Juniper's unieke SD-WAN oplossing aangedreven door Mist AI™, krijgen klanten een veilige en operationeel efficiënte manier om een SASE architectuur in te voeren. Klanten kunnen hun SASE architectuur aan de rand verbinden met hun Zero Trust datacenter architectuur onder dezelfde UI en single-policy raamwerk, waardoor onderbrekingen in de zichtbaarheid en hiaten in de beveiligingshouding worden opgeheven terwijl de belofte van Juniper's Connected Security strategie wordt ingelost.

Door een full-stack SASE oplossing aan te bieden, bouwt Juniper verder aan zijn visie om een naadloze SASE ervaring te leveren, aangedreven door AI, en een geconvergeerde netwerk- en beveiligingsarchitectuur te creëren waar beveiliging wordt uitgebreid tot elk verbindingspunt, waardoor een echt dreigingsbewust netwerk ontstaat.

Juniper komt organisaties tegemoet waar ze zich bevinden op hun SASE reis en helpt hen hun bestaande investeringen te benutten bij de overgang naar een SASE architectuur in een tempo dat voor hun bedrijf het beste is. Daarom pakt Juniper de uitdagingen van klanten frontaal aan met een SASE aanbod dat de klantervaring voorop stelt:

Volledige scala aan beveiligings- en netwerkmogelijkheden

Juniper biedt full-stack SSE mogelijkheden in een enkele softwarestack, allemaal beheerd door dezelfde UI met het single-policy framework. Al deze in de cloud geleverde beveiligingsdiensten zijn dezelfde diensten die geleverd worden door Juniper's fysieke, gevirtualiseerde en gecontaineriseerde firewalls, met dezelfde effectiviteit van de beveiliging die de afgelopen drie jaar over alle beveiligingsimplementaties als beste in de industrie is beoordeeld.

Breid Zero Trust uit naar de cloud

Klanten hoeven niet van nul te beginnen om hun bestaande Zero Trust netwerk uit te breiden naar een cloud-geleverd SASE model. Juniper's 'experience-first networking' mantra is niet zomaar een gezegde. Met ons beveiligingsbeheer portaal, Security Director Cloud, kunnen klanten hybride architecturen beheren met ononderbroken zichtbaarheid van de edge tot het datacenter. Dit betekent ook dat ze gemakkelijker naar een SASE architectuur kunnen migreren met hun bestaande investeringen en de overgang kunnen maken in een tempo dat voor hun bedrijf het beste is.

AI-driven inzichten en acties

Juniper SD-WAN, aangestuurd door Mist AI, combineert unieke Session Smart technologie met toonaangevende AIOps. Juniper SD-WAN zorgt voor de beste prestaties zonder tunnel-overhead (en kosten), terwijl Session Smart technologie AI-driven inzichten biedt voor proactieve afwijkingsdetectie, zelfsturende automatisering en voorspellende probleemoplossing. In een notendop kan het netwerk problemen aan het licht brengen en verzachten voordat gebruikers doorhebben dat er een probleem is.

Leiderschap is niet altijd gemakkelijk

Anderen hebben Juniper bekritiseerd omdat ze "te laat op de markt" komen, wat me altijd aan het lachen maakt omdat ze bij Juniper weten dat de ervaring van de eindgebruiker belangrijk is. Als eerste op de markt komen met een oplossing die verschillende beleidslijnen en beheer vereist voor on-prem vs. cloud opstellingen maakt het leven van klanten alleen maar ingewikkelder, en komt alleen de leverancier ten goede. Daarentegen levert Juniper een volledige SASE oplossing die voortbouwt op het verleden, naar de toekomst leidt, en onderweg de ervaring van klanten vereenvoudigt.

Klanten die een SASE architectuur willen invoeren, willen echte problemen oplossen, en daarom besloot Juniper te beginnen met een van de grootste uitdagingen waar IT en beveiligingsteams voor staan: het beheren en operationaliseren van de netwerk- en beveiligingsstack.

Een naadloze management ervaring stelt klanten in staat hun campus, vestigingen, remote gebruikers en toegang tot bedrijfsapplicaties te verbinden en te beveiligen. Het betekent ook het uitbreiden van Zero Trust principes van de edge tot in het datacenter - elke toepassing, elke gebruiker, elk apparaat, overal, inclusief IoT. Juniper maakt de beste eindgebruikerservaringen in al deze scenario's mogelijk met kosteneffectieve connectiviteit, geautomatiseerde probleemoplossing en ongekend inzicht dat afkomstig is van AIOps.

Daarom geloven wij dat alle technologie-oplossingen in Juniper's SASE aanbod IT en beveiligingsuitdagingen aanpakken, boven en voorbij de verwachtingen van de klant - dit is experience-first networking. Door een full-stack SASE oplossing aan te bieden, gebouwd op experience-first principes, bouwt Juniper verder aan zijn visie om een naadloze SASE ervaring te leveren, aangedreven door AI, en een geconvergeerde netwerk- en beveiligingsarchitectuur te creëren waarin beveiliging wordt uitgebreid tot elk verbindingspunt, waardoor een echt bedreigingsbewust netwerk ontstaat.

Met Juniper hoeven eindgebruikers niet langer genoegen te nemen met al te complexe oplossingen als gevolg van silo management tools en/of onvolledige functies, noch hoeven ze het te stellen met operationeel kostbare oplossingen.

Nomios en Juniper Networks partnerschap

Sinds de start van Nomios in 2004 zijn we een toegewijde Juniper Networks partner. In 2022 introduceerde Juniper een nieuw top partner niveau: Elite Plus. Als hun meest toegewijde partner in Europa kwamen we meteen in aanmerking voor deze status. Juniper onderbouwt onze unieke expertise in netwerken, routing en het beveiligingslandschap, en ons diepgaande begrip van de Juniper Networks portfolio met deze nieuwe partner status.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man