SASE

Secure Access Service Edge

Een evoluerende netwerkarchitectuur vergt een nieuwe aanpak van security.

Placeholder for Aerial view city streetsAerial view city streets

Organisaties zijn in toenemende mate afhankelijk van cloudgebaseerde toepassingen om hun bedrijf te runnen en gedistribueerde workflows te ondersteunen voor thuiswerkers en mobiele gebruikers. Dit heeft ertoe geleid dat het bedrijfsnetwerk snel is gegroeid voorbij de conventionele netwerk edge, waardoor infrastructuurbeheerders voor de uitdaging staan om een steeds groter aanvalsoppervlak of potentieel doelwit te beveiligen en te beheren.

Hoewel netwerken snel genoeg zijn geëvolueerd om de workflows van deze remote endpoints te ondersteunen, hebben de meeste beveiligingstools geen gelijke tred gehouden, waardoor VPN-only oplossingen verouderd zijn. Willen organisaties concurrerend blijven, dan moeten alle endpoints worden beveiligd en beheerd met hetzelfde beveiligings- en netwerkbeleid als hun on-premise infrastructuur, ongeacht waar ze zich bevinden.

Beveiligingsmodel

Vier hoofdkenmerken van SASE

Volgens Gartner is SASE een service die bestaat uit vier hoofdkenmerken.

icon Identiteit-gedreven
Identiteit-gedreven
Met een "least-privileged"-strategie en een strikt gehandhaafde toegangscontrole kunnen organisaties interacties met middelen controleren op basis van relevante attributen, waaronder toegang tot toepassingen, de identiteit van gebruikers en groepen en de gevoeligheid van de gegevens waartoe toegang wordt verkregen.
icon Cloud-gebaseerde architectuur
Cloud-gebaseerde architectuur
De architectuur van het SASE-model omvat de implementatie van verschillende belangrijke cloudcapaciteiten die zullen zorgen voor een flexibel, holistisch, adaptief, zelf-updaterend platform. Dit zal organisaties een efficiënt en gemakkelijk aanpasbaar platform bieden voor hun zakelijke behoeften, ongeacht waar ze zich bevinden.
icon Ondersteuning voor alle edges
Ondersteuning voor alle edges
SASE creëert één netwerk voor de resources van de hele organisatie - datacenters, bijkantoren, cloudresources, en mobiele en externe gebruikers. SD-WAN-appliances ondersteunen bijvoorbeeld de fysieke edges, terwijl mobiele clients en clientless browsertoegang gebruikers onderweg verbinden.
icon Wereldwijd gedistribueerd
Wereldwijd gedistribueerd
Om wereldwijd en onderweg volledige netwerk- en beveiligingsmogelijkheden te garanderen, moeten SASE-platforms wereldwijd naar organisaties worden gedistribueerd. Dit omvat het leveren van een low-latency service aan enterprise edges.
Voordelen

Voordelen van SASE

Met een SASE-benadering kunnen organisaties veilige toegang toepassen, ongeacht waar hun gebruikers, workloads, apparaten of toepassingen zich bevinden. Dit wordt een cruciaal voordeel naarmate meer gebruikers op afstand gaan werken, SaaS-applicaties snel worden geïmplementeerd en gegevens zich snel verplaatsen tussen datacenters, locaties en hybride- en multi-cloudomgevingen.

Lever een uitgebreide reeks beveiligingsdiensten, van bedreigingspreventie tot NGFW-beleid, aan elke edge en zorg voor zero-trust-netwerktoegang om te weten wie of wat zich op jouw netwerk bevindt en bedrijfsmiddelen zowel binnen als buiten het netwerk te beschermen.

Overwin voor eens en altijd de wildgroei aan puntoplossingen door gebruik te maken van één platformbenadering en de capex- en opex-kosten te verlagen of te elimineren.

Vereenvoudig jouw architectuur door belangrijke netwerk- en beveiligingsfuncties van ongelijksoortige producten te consolideren in één oplossing, die allemaal eenvoudig kunnen worden beheerd vanuit één enkel beheersysteem.

Door gebruik te maken van cloudbeschikbaarheid kunnen jouw teamleden eenvoudig en veilig verbinding maken met internet, toepassingen en bedrijfsresources, waar ze zich ook bevinden.

Placeholder for Female project manager with laptopFemale project manager with laptop
Hoe we helpen

Onze experts helpen je de weg te vinden in het SASE-technologielandschap

Nu beveiliging verschuift naar de cloud, moet de legacy-perimeter transformeren. Met zich uitbreidende locaties, werknemers op afstand en een veelheid aan apps en apparaten moeten leiders op het gebied van beveiliging en risicobeheer beginnen met het opstellen van een migratieplan van de oude perimeter naar een SASE-model.

Onze security engineers en SASE-experts zijn er om je te begeleiden op jouw reis naar de implementatie van het SASE-model. Samen met jou stellen wij een speciaal team samen en ontwikkelen wij een plan om SASE tot een succes te maken. Dankzij onze nauwe relaties met toonaangevende technologieleveranciers zijn wij in staat om de beste oplossing te ontwerpen en te bouwen en een SASE-roadmap voor jouw organisatie op te stellen.

Placeholder for Cooperation two engineersCooperation two engineers
Ons ecosysteem

Toonaangevende partners in SASE

Gerelateerde oplossingen

Afgestemd op jouw behoeften

Onze kracht ligt in onze flexibiliteit en focus op het ontwikkelen van oplossingen op maat voor onze klanten. Ontdek op welke gebieden wij jouw IT-team kunnen ondersteunen.

Maak verbinding

Onze security experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw beveiligingsuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of engineer beard wearing poloPortrait of engineer beard wearing polo