Placeholder for NokiaNokia
Certified Partner

Nokia PON

Bouw een netwerk dat bedrijfsgerichte bandbreedte levert met een Passive Optical Network (PON).

Placeholder for Nokia partner resellerNokia partner reseller

Vereenvoudig en versnel de evolutie van glasvezelnetwerken met de universele next-generation PON-aanpak

Nokia's universele next-generation PON-aanpak brengt verschillende belangrijke NG-PON-technologieën samen in één oplossing. Hiermee kan je XG-PON1, XGS-PON of TWDM-PON optische netwerkaansluitingen verbinden met behulp van één lijnkaart en een platform dat al op grote schaal wordt ingezet voor GPON. Met die oplossing kan je eenvoudige, flexibele en efficiënte netwerkupgrades uitvoeren naar 10G en hoger.

Placeholder for Close up fibre optic cablesClose up fibre optic cables

Vorm fiber om tot waardegenerator

Bij de ontwikkeling van glasvezelnetwerken gaat het niet alleen om het vergroten van de bandbreedte. Om op de lange termijn te slagen, heb je technologieën nodig waarmee je meer omzet kunt genereren, meer waarde uit het netwerk kunt halen en kosten en risico's kunt verlagen. De aanpak van Nokia voorziet in deze behoefte door je in staat te stellen om:

  • Hergebruik van je bestaande ISAM FX-platform en externe site
  • Te kiezen uit uit 10G-smaken (symmetrisch, asymmetrisch, fixed of 'tunable')
  • Kostenefficiënt te beginnen met XGS-PON vaste optiek
  • Te upgrade tegen een kostprijs en tempo dat werkt voor jouw bedrijf
  • Implementatie te vereenvoudigen en automatiseren, met onderhoud en evolutie dankzij Access Controller

Door hun PON-oplossing van de volgende generatie in te zetten, kunt u nieuwe wegen openen naar efficiëntie, waarde en groei, alleen of in samenwerking met anderen.

Wanneer je jouw netwerk upgradet, moet je voor technologieën kiezen waarmee concurrerende services geleverd kunnen worden en je een goed investeringsrendement kunt genereren. Je moet ook een evenwicht vinden tussen denken op korte en langere termijn. Een verkeerde keuze vandaag kan in de toekomst leiden tot een dure upgrade.

Nokia's universele next-generation PON-oplossing biedt de flexibiliteit om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Je kunt aan de huidige vraag voldoen met XGS-PON-technologie die 10 / 10G- en 10 / 2.5G-bitsnelheden ondersteunt met behulp van kosteneffectieve niet-afstembare optica. Met deze aanpak kan je golflengten toevoegen aan bestaande glasvezel en inkomsten genereren met premium 10G-services.

Vervolgens kan je TWDM-PON introduceren door afstembare optica toe te voegen aan bestaande toegangsknooppunten. Met TWDM-PON kan je de bandbreedte vergroten, activiteiten stroomlijnen en co-investering vergemakkelijken.

Nokia kan je helpen een succesvolle overstap te maken naar de PON. Deze bekroonde FTTH-oplossingen zijn ingezet door meer dan 200 operators. Ze voeden enkele van de grootste en meest geavanceerde glasvezelnetwerken ter wereld. Nokia was één van waren de eersten die 10G-technologieën leverden via glasvezel, koper en kabel, ondersteund door innovaties en expertise van hun Bell Labs-onderzoekers. Nokia is toegewijd om de industrie naar het next-generation PON-tijdperk van de volgende generatie te leiden en je te helpen meer waarde uit jouw glasvezelnetwerk te halen.

Waarom universal next-generation PON?

  • Uitgebreide serviceconvergentie: stop met betalen om voor elke service een apart netwerk te beheren. Met de oplossing van Nokia kan je zakelijke en backhaul-services convergeren naar jouw residentiële netwerk. Je kan elke service ook toewijzen aan een afzonderlijke golflengte en deze in zijn eigen tempo laten evolueren.
  • Eenvoudiger co-investering en ontvlechting: Versnel de implementatie door het risico en de kosten van het uitrollen en exploiteren van een glasvezelnetwerk te delen. Met de universele next-generation PON heeft elke operator zijn eigen golflengte. Dit maakt het een uitstekende oplossing voor joint ventures, overheidsnetwerken en ontvlechtingsscenario's.
  • Wavelength Mobility: Verbeter efficiëntie door wavelength assignments vanuit het centrale kantoor te beheren. Met TWDM-PON kan je eindgebruikers naar verschillende golflengten verplaatsen om de bandbreedte opnieuw in evenwicht te brengen, uitval tijdens upgrades te voorkomen of de energiekosten tijdens daluren te verlagen.
Voordelen

Nokia PON voordelen

icon Schaalbaarder
Schaalbaarder
Speel in op de groeiende vraag naar dynamische diensten met petabit-schaal multilayer switching en networking. De Optical Networking-portfolio maakt gebruik van supercoherente technologie die meer 100G-diensten verpakt in elke transportuitrustingseenheid, golflengte en vezel.
icon Efficiënter
Efficiënter
Maak je netwerk efficiënt door hetzelfde optische transport platform te gebruiken voor elke toepassing, vezeltype, en bereik. De 1830 fotonische serviceswitch voldoet aan al je optische transportbehoeften. Nokia vereenvoudigt ook het optisch netwerken met een uniform beheersysteem en een veerkrachtig, meerlaags besturingsvlak.
icon Flexibeler
Flexibeler
Maak de dienstverlening wendbaarder en minimaliseer de netwerk TCO met een meerlaags netwerk dat de tijd tot inkomsten kan versnellen. De platforms maken gebruik van SDN architecturen om de kracht van het meest flexibele en programmeerbare optische netwerk te benutten. De flexibiliteit van meerlaagse optische netwerken biedt ook een economisch middel om het meeste uit je netwerk te halen voor elke toepassing en elk vezeltype.
Maak verbinding

Onze experts staan voor je klaar

Ben je op zoek naar prijsinformatie, technische gegevens, support of een offerte op maat? Ons team van experts in Zoeterwoude staat klaar om je te helpen.

Placeholder for Portrait of nomios employee2Portrait of nomios employee2
Artikelen

Meer updates