Placeholder for Tehtris Partner / ResellerTehtris Partner / Reseller
Elite Partner

TEHTRIS SOAR

Security Orchestration, Automation & Response.

Placeholder for Aerial view city streetsAerial view city streets

Wat is SOAR?

Een SOAR-tool (Security Orchestration, Automation and Response) verzamelt informatie over IT-beveiliging, verwerkt deze en stelt geautomatiseerde respons voor die zijn afgestemd op elke situatie. TEHTRIS ziet deze technologie als essentieel voor effectieve cybersecurity. Daarom hebben ze besloten om een SOAR-oplossing te implementeren die zorgt voor snelle en intelligente respons, verbeterde respons en vereenvoudiging van operationele processen.

Vooraf geconfigureerde aanpasbare playbooks

SOAR kan proactieve acties uitvoeren, zoals direct neutraliseren van kwaadaardige objecten, of indirecte en complexe acties, zoals het starten van aanvullend onderzoek. Deze geautomatiseerde acties, ook wel playbooks genoemd, zijn vooraf geconfigureerd met een workflow-engine. Ze stellen je in staat om beter te reageren op beveiligingsgebeurtenissen. Zodra TEHTRIS SOAR is geïnstalleerd, zijn alle playbooks direct beschikbaar en kunnen ze worden aangepast aan de behoeften van jouw infrastructuur.

TEHTRIS

Waarom kiezen voor SOAR?

icon Operationele efficiëntie met snellere MTTR (Mean Time To Respond)
Operationele efficiëntie met snellere MTTR (Mean Time To Respond)
icon Onmiddellijke beschikbaarheid van SOAR dankzij de integratie met het TEHTRIS XDR Platform
Onmiddellijke beschikbaarheid van SOAR dankzij de integratie met het TEHTRIS XDR Platform
icon Zeer slimme en aanpasbare reactieprocedures (playbooks)
Zeer slimme en aanpasbare reactieprocedures (playbooks)

TEHTRIS SOAR, de geavanceerde motor voor cyberanalyse

Automatisering via SOAR is essentieel voor een effectieve en intelligente cybersecuritystrategie. Het biedt bedrijven en organisaties toegang tot tal van voordelen die nodig zijn vanwege de enorme hoeveelheid gegevens die verwerkt moeten worden. Enkele belangrijke voordelen zijn:

  • Snellere reactietijd: Bij beveiligingsincidenten is zowel de nauwkeurigheid als de snelheid van acties van groot belang. Onze SOAR biedt met zijn playbooks en geavanceerde technologische mogelijkheden aanzienlijk snellere centralisatie van gegevens, ondersteuning en respons op cybergebeurtenissen.
  • Verbeterde efficiëntie: SOAR verbetert de operationele efficiëntie van teams door het automatiseren van routinematige beveiligingsprocedures. Hierdoor kunnen teamleden zich richten op gebeurtenissen die daadwerkelijk hun expertise vereisen. Daarnaast vergemakkelijkt SOAR het werk van je Security Operations Center (SOC) door gegevens uit verschillende bronnen samen te voegen en te valideren. Dit stelt beveiligingsanalisten in staat om incidenten in de juiste context te plaatsen en weloverwogen beslissingen te nemen.
  • Betrouwbare en aangepaste operaties: Automatisering elimineert het risico op menselijke fouten, dat altijd aanwezig is, ongeacht het deskundigheidsniveau van je security-team. Bovendien kan het voortdurend zoeken naar sporen leiden tot waarschuwingsmoeheid. TEHTRIS SOAR ondersteunt security-teams, zodat ze ondanks de complexiteit niets over het hoofd zien.

Deze automatisering, gecombineerd met kunstmatige intelligentie, machine learning en actieve verdedigingsmechanismen, stelt TEHTRIS SOAR in staat om te reageren op zelfs de kleinste cybersecuritygebeurtenis, zonder menselijke tussenkomst en 24/7. De respons van de playbooks zijn zorgvuldig afgestemd op de aard van de aanval en worden alleen geactiveerd met een hoog niveau van zekerheid met betrekking tot een inbreuk. Hierbij worden aangepaste maatregelen opgelegd aan de aanvallende tools.

Maak verbinding

Onze experts staan voor je klaar

Ben je op zoek naar prijsinformatie, technische gegevens, support of een offerte op maat? Ons team van experts in Zoeterwoude staat klaar om je te helpen.

Placeholder for Portrait of nomios employee2Portrait of nomios employee2
Artikelen

Meer updates