Application security

Web- en applicatiebeveiliging. Geavanceerde bescherming van de belangrijkste apps.

Placeholder for 2022 cybersecurity trends om voor uit te kijken2022 cybersecurity trends om voor uit te kijken

Wat doet applicatiebeveiliging?

De beveiligingsoplossingen van Nomios Nederland houden je apps veilig, zodat je bedrijf uitzonderlijke klantervaringen kan blijven leveren.

Onbeschermde webtoepassingen zijn kwetsbaar voor een aantal cyberaanvallen, zoals de OWASP Top 10, geavanceerde SQL-injecties, schadelijke bronnen en DDoS-aanvallen. Hierdoor worden het gemakkelijke doelwitten voor hackers.

Om toepassingen te beschermen, is een grondige kennis van de toepassing zelf nodig en van de gegevensstroom tussen de gebruiker en de toepassing.

Web Application Firewall (WAF)

Web Application Firewall is een beveiligingsmechanisme dat volledige bescherming biedt voor webtoepassingen in elke organisatie. WAF combineert twee beveiligingsparadigma's voor maximale beveiliging:

Negatieve beveiliging: reactieve, handtekeninggebaseerde beveiliging door het elimineren van alle bekende bedreigingen zolang deze kunnen worden vertaald naar een patroon van verkeer of gebruikersactiviteit. Dit mechanisme is te vergelijken met de reeks mechanismen uit de inbraakdetectieklasse.

Positieve beveiliging: proactieve, beleidsgebaseerde bescherming die gebruikerstransacties beperkt tot alleen die acties die expliciet zijn toegestaan. Het beleid bestaat uit een reeks regels die de syntaxis van webaanvragen of antwoordentiteiten, kardinaliteit en content beperkt. Dit mechanisme betekent dus eigenlijk: wat niet is toegestaan, is verboden.

Web Application Firewalls werken in een modus die schadelijke of verdachte activiteit op een efficiënte manier beperkt. Dit kan betekenen dat een aanvraag wordt geblokkeerd, willekeurige content wordt geretourneerd of de frequentie wordt beperkt of omgeleid.

Bepaalde Web Application Firewalls bieden ook DDoS-preventiemogelijkheden op toepassingsniveau. Ze combineren positieve en negatieve beveiligingsmechanismen voor aanvullende beschikbaarheidscontroles, bijvoorbeeld:

 • logische detectie van DoS-aanvallen (bijvoorbeeld Slowloris);
 • botdetectie;
 • webscrappingdetectie.

Positieve beveiliging is gebaseerd op een degelijk beleid waarvoor technische expertise en de investering van tijd nodig zijn. Web Application Firewalls bieden expertsystemen of wizards die snellere implementatie en fasering van het beleid mogelijk maken. Een dergelijke functionaliteit vermindert de vereisten voor training en maakt een doeltreffendere introductie van dit beveiligingsmechanisme in een organisatie mogelijk.

Web Application Firewalls ondersteunen ook compliancevereisten. Omdat deze oplossing toepassingsstromen inspecteert, biedt deze ook patroondetectie en beleidshandhaving. Dit helpt bij de compliance van wet- en regelgeving, zoals PCI DSS, en ondersteunt SIEM-oplossingen als aanvullende bron van contextuele informatie.

Kortom, in de beveiligingscontext van vandaag is een Web Application Firewall een essentiële beveiligingstechnologie. Een correct toegepaste WAF kan het risico van toepassingsblootstelling minimaliseren en een efficiënt hulpmiddel zijn om de beveiligingsproblemen in toepassingen op te lossen.

ADC

Application Delivery Controller

Application Delivery Controllers zijn een onmisbaar hulpmiddel voor de implementatie van complexe bedrijfsvereisten in de snelle wereld van de informatietechnologie. ADC's zijn afgeleid van de load balancers die een optimaal gebruik van bedrijfscomputers ondersteunden. Tegenwoordig is load balancing slechts een van de functionele vereisten van toepassingslevering. De belangrijkste functies van een ADC-zijn:

 • TLS-offloading met hardwareassistentie;
 • omgekeerde proxy en beleidsgestuurde omleiding van aanvragen;
 • content caching;
 • aanpassing en manipulatie van aanvragen;
 • stateful persistentie van sessies;
 • programmeerbaarheid en uitbreidbaarheid;
 • optimale beschikbaarheid en DDoS-resistentie;
 • verificatie, autorisatie en verantwoordelijkheid;
 • support van wet- en regelgeving en zichtbaarheid.
Voordelen

Belangrijkste voordelen van Application Delivery Controller

 • Maximale bedrijfstijd voor je toepassingen.
 • Controle over de prestaties en beveiliging van toepassingen.
 • Optimale eindgebruikerservaring voor klanten en werknemers.

Nomios heeft vele jaren ervaring en expertise op het gebied van de implementatie van WAF-oplossingen in grote en complexe netwerken. We werken samen met toonaangevende en innovatieve WAF-leveranciers voor het maken van uiterst efficiënte beveiligingsoplossingen voor webtoepassingen.

We hebben gewerkt aan diverse toepassingsleveringsprojecten in complexe zakelijke en dienstverleningsomgevingen. Nomios is gespecialiseerd in programmeerbare toepassingslevering en het bieden van waarde door bekende oplossingen uit te breiden via API's en ontwikkelingsinterfacesk, zoals iRules op F5 Network-apparaten.

Ons ecosysteem

Toonaangevende partners in application security

Maak verbinding

Neem contact op met onze security experts

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw beveiligingsuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of engineer beard wearing poloPortrait of engineer beard wearing polo
Artikelen

Laatste nieuws en blog