SIEM

Security Information and Event Management

Versnelde detectie en respons in elke IT-infrastructuur, hoe groot of klein ook.

Placeholder for Garvit nama k K0f ic XZHU unsplashGarvit nama k K0f ic XZHU unsplash
Introductie

Security Information and Event Management (SIEM)

In de wereld van vandaag hebben bedrijven te maken met een steeds veranderend landschap van cybersecurity-dreigingen. Van ransomware-aanvallen tot bedreigingen van binnenuit, de complexiteit en omvang van deze uitdagingen kunnen overweldigend zijn. Enter Security Information and Event Management, of SIEM - een essentiële technologie die organisaties in staat stelt om een meer verenigd en alomvattend beeld te krijgen van hun beveiligingslandschap.

SIEM-systemen fungeren als centraal punt voor het verzamelen en analyseren van gegevens uit allerlei bronnen binnen een organisatienetwerk, waaronder servers, firewalls, antivirusprogramma's en andere beveiligingssoftware. Door deze informatie te consolideren, bieden SIEM-oplossingen een realtime analyse van security waarschuwingen en gebeurtenissen, waardoor potentiële securitydreigingen sneller kunnen worden geïdentificeerd, beoordeeld en verholpen.

Waarom Nomios?

Nomios biedt technische ervaring en inzichten uit de industrie die een naadloze integratie en beheer van geavanceerde SIEM oplossingen mogelijk maken. In samenwerking met een divers partnerecosysteem stemmen we innovatieve technologie af op de doelstellingen van de organisatie, verfijnen we de netwerkarchitectuur en versterken we het beveiligingsraamwerk.

We bieden strategisch advies, uitgebreide ondersteuning na de implementatie en bevorderen de kennisoverdracht naar interne IT-teams, zodat zij de vaardigheden hebben om de SIEM-oplossing goed te beheren en aan te passen. Ons onpartijdig en deskundig advies helpt organisaties bij het selecteren van de meest geschikte oplossingen, ongeacht de leverancier, die precies zijn afgestemd op de strategische behoeften en doelstellingen.

Door Nomios te kiezen voor uw SIEM-oplossingen ben je ervan verzekerd dat jouw organisaties deskundig, strategisch en onpartijdig advies krijgt, wat veilige, weloverwogen oplossingen mogelijk maakt om de operationele efficiëntie te verbeteren en de beveiliging van je hele netwerklandschap te versterken.

Kenmerken

Ontketen de kracht van Next-Gen SIEM

SIEM biedt deze mogelijkheden als proactieve en reactieve maatregel om het cybersecurity-raamwerk van een organisatie te versterken. Of je nu een klein bedrijf bent dat klantgegevens veilig wil stellen of een grote onderneming die complexe infrastructuren wil beschermen, een SIEM-systeem kan inzichten en controles van onschatbare waarde bieden om je beveiliging te verbeteren.

Log-aggregatie

Verzamelt en consolideert loggegevens die worden gegenereerd in de gehele technologie-infrastructuur van de organisatie, van hostsystemen en applicaties tot netwerk- en security-apparaten.

Real-time monitoring & dashboard

Analyseert gegevens en activiteiten in realtime om abnormale patronen of tekenen van potentiële dreigingen op te sporen, terwijl het de security-status van het netwerk van een organisatie samenvat en een duidelijk overzicht biedt van belangrijke statistieken en lopende activiteiten.

Alarmering

Stelt systeembeheerders op de hoogte van potentiële security-incidenten door gebeurtenissen te markeren op basis van ernst, frequentie of andere vooraf bepaalde omstandigheden.

Incident response

Automatiseert en helpt bij het aanpakken en oplossen van security-incidenten.

Gebeurtenis correlatie

Verbindt gerelateerde records en identificeert patronen die kunnen duiden op een security-dreiging.

Compliance rapportage

Helpt organisaties zich te houden aan industriële voorschriften door compliancerapporten te genereren, die cruciaal kunnen zijn voor juridische en auditdoeleinden.
Kom in contact

Onze netwerkexperts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw netwerkuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Chris Sell CTAChris Sell CTA
Voordelen

Redenen waarom SIEM te kiezen

De toepassing van SIEM-technologie biedt een groot aantal voordelen, die allemaal bijdragen aan de verbetering van de algehele beveiliging van een organisatie en tegelijkertijd de operationele efficiëntie optimaliseren. Hier volgen enkele van de belangrijkste voordelen.

icon Gecentraliseerde monitoring en analyse
Gecentraliseerde monitoring en analyse
SIEM-oplossingen verzamelen gegevens uit verschillende bronnen in een gecentraliseerd platform. Deze consolidatie biedt een holistisch beeld van het security landschap van een organisatie, waardoor het gemakkelijker wordt om security events en alerts te monitoren, analyseren en er actie op te ondernemen.
icon Real-time waarschuwingen
Real-time waarschuwingen
Snelheid is cruciaal bij het identificeren en beperken van dreigingen. SIEM-oplossingen bewaken security-events in real-time en sturen onmiddellijk waarschuwingen voor verdachte activiteiten. Dit maakt een snelle identificatie en reactie mogelijk, waardoor de potentiële impact van beveiligingsincidenten wordt verkleind.
icon Verbeterde incident detectie en respons
Verbeterde incident detectie en respons
Door events uit verschillende bronnen te correleren en abnormale patronen te identificeren, detecteren SIEM-oplossingen nauwkeuriger complexe dreigingen die individuele beveiligingssystemen misschien over het hoofd zien. Bovendien bevatten veel SIEM-systemen functies voor incidentrespons om te helpen bij herstel.
icon Naleving en controle
Naleving en controle
Voor organisaties die onderworpen zijn aan regelgevende kaders zoals HIPAA, PCI-DSS of GDPR, helpen SIEM-oplossingen bij het handhaven van compliance. Ze verzamelen en bewaren logs op een veilige, gestandaardiseerde manier en genereren gedetailleerde rapporten die van onschatbare waarde zijn tijdens audits.
icon Lagere kosten
Lagere kosten
Hoewel de initiële investering in een SIEM-oplossing aanzienlijk kan zijn, resulteren de voordelen op de lange termijn vaak in kostenbesparingen. Door de detectiemogelijkheden te verbeteren en de responstijden te verkorten, kunnen organisaties dreigingen beperken voordat ze escaleren tot duurdere incidenten zoals datalekken.
icon Operationele efficiëntie
Operationele efficiëntie
Door veel van de tijdrovende taken met betrekking tot beveiligingsmonitoring en compliancerapportage te automatiseren, maakt SIEM waardevolle tijd en middelen vrij. Hierdoor kunnen beveiligingsprofessionals zich richten op meer strategische aspecten van cybersecurity, zoals het verbeteren van de verdediging en het opleiden van personeel.
Ons ecosysteem

Toonaangevende SIEM technologiepartners

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Nu bellen
Placeholder for Parm CTA 2Parm CTA 2