3G-4G roaming, MAP-Diameter IWF

Op software gebaseerd, met ondersteuning voor virtualisatie en cloud-implementatie.

Interworking tussen bestaande 2G / 3G-netwerken en nieuwe snelgroeiende 4G / LTE-netwerken krijgt een hoge prioriteit. Serviceproviders willen het mobiele bereik maximaliseren door services tussen LTE en bestaande netwerken mogelijk te maken en naadloze continuïteit van de dienstverlening aan hun abonnees te garanderen. Voor (kleinere) operators en MVNO's is het verwerven van LTE-technologie vaak een grote hindernis. De Interface Gateway van Nomios Nederland biedt een haalbaar alternatief.

Hiermee kan het bestaande 3G-netwerk samenwerken met LTE tegen veel lagere kosten en zonder de noodzaak om netwerkapparatuur te upgraden, waardoor een lang en riskant project niet nodig is. Met de ingebouwde MAP-Diameter Interworking-functie biedt Nomios Nederland operators en leveranciers een essentiële mogelijkheid voor 4G-dataroaming.

Geavanceerde MAP-Diameter-interworking Function

Nomios Nederland biedt een complete interworkingfunctie (IWF) tussen op MAP gebaseerde Gr-, Gf-interfaces en op diameters gebaseerde S6a, S6d, S13, S13a-interfaces, volgens de 3GPP technische specificatie TS 29.305. Nomios Nederland's productieve implementatie van de TS 29.305-interworking-functie biedt directe mogelijkheden voor leveranciers en operators. Use cases zoals 4G / LTE data roaming en Wi-Fi offload worden ingeschakeld door de Nomios Nederland Interface Gateway, omdat het communiceert met de HLR in het SS7-netwerk voor verificatie van abonnees, mobiliteit en profielbeheer. Door de Nomios Nederland Interface Gateway als een 'Diameter front-end' te gebruiken voor een HLR, kunnen operators 4G-dataroaming aanbieden zonder hun HLR naar HSS te upgraden.

Ondersteuning van pre-release 8 HLR

Standaard MAP-diameter IWF-implementaties werken alleen voor recente HLR-releases (3GPP-release 8 en hoger). Dit blokkeert de mogelijkheid om 4G-services aan te bieden voor honderden operators en MVNO's wereldwijd. Nomios Nederland ontwikkelde een speciale 3G-LTE-interworkingfunctie die bestaande HLR's van oudere generatie (pre-release 8) verbindt met 4G / LTE-netwerken. Met deze speciale functie ondersteunt Nomios Nederland het maken van KASME-beveiligingsvectorinformatie, vereist voor connectiviteit met een pre-release 8 HLR. Nu zijn operators en MVNO's bevoegd om de typische lock-in-situatie voor leveranciers te doorbreken die gepaard gaat met upgraden naar nieuwere generaties HLR / HSS-technologie.

Wi-Fi mobiele integratie

In combinatie met de Nomios Nederland RADIUS-module kan dezelfde oplossing ook RADIUS-SS7 / MAP-interworking ondersteunen, vereist voor scenario's voor het overbrengen van Wi-Fi waarbij een RADIUS EAP-SIM-server authenticatieparameters moet verkrijgen van een SS7-gebaseerde HLR of op diameters gebaseerde HSS, voor SIM-gebaseerde authenticatie.

Voordelen

Het gebruik van Nomios Nederland voor MAP-Diameter-interworking heeft veel voordelen:

  • Onmiddellijke beschikbaarheid van complete MAP-diameter-IWF, ter ondersteuning van de 3GPP TS 29.305-specificatie, inclusief een unieke functie voor het maken van KASME-beveiligingsvectorinformatie ("KASME-afleidingsfunctie"), waardoor connectiviteit mogelijk wordt met pre-release 8 HLR's;
  • Bewezen oplossing, getest en ingezet met alle belangrijke HLR-leveranciers;
  • Directe aanpassingen aan elke (eigen) Diameter- of SS7-variant, door ingebouwde flexibiliteit om snel interfaces aan te passen en aan te passen aan specifieke klantomgevingen, nieuwe use-cases en toekomstige systeemupdates. Geen afhankelijkheid van R & D-beschikbaarheid van leveranciers;
  • Toekomstbestendige, uitbreidbare aanpak: nieuwe interfaces (bijv. Verschillende Diameter-applicaties, RADIUS, XML / HTTP, SOAP, REST, LDAP, ENUM, SS7 enz.) En nieuwe functies (bijv. DRA / DEA) kunnen door dezelfde oplossing worden ondersteund zonder de behoefte aan softwareontwikkeling;
  • Interne functie van de Nomios Nederland Interface Gateway, die een unieke combinatie biedt van DRA, DEA en IWF op een enkel platform (geïntegreerde oplossing, door ontwerp);
  • Op software gebaseerde oplossing, draait op standaard hardware, ondersteunt virtualisatie en cloudimplementatie.
Maak verbinding

Onze 5G & mobile experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw security- en netwerkuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of engineer beard wearing poloPortrait of engineer beard wearing polo
Artikelen

Laatste nieuws en blog