Podcast

Cybercast: Podcastserie over cybersecurity, networking en AI

6 min. leestijd
Placeholder for PodcastPodcast
Juniper Networks

Share

Over Cybercast

Welkom bij Cybercast, de podcastserie waarin we de wereld van cybersecurity, networking en AI verkennen. In deze serie bespreken we de nieuwste trends, uitdagingen en oplossingen op het gebied van digitale veiligheid en de impact van technologie op onze samenleving.

Of je nu een IT-professional bent, een student die geïnteresseerd is in het veld of gewoon geïnteresseerd bent in hoe technologie ons dagelijks leven beïnvloedt, Cybercast biedt inzichten en informatie die relevant zijn voor iedereen. Dus sluit je aan bij ons terwijl we de complexe wereld van cybersecurity en technologie verkennen. Cybercast is een productie van Nomios en Juniper Networks.

Het eerste seizoen van Cybercast zit erop! Tien afleveringen over diverse onderwerpen zoals gehackt worden, NIS2, machine identity, AI-gestuurde wifi, wachtwoordbeveiliging en meer. Scroll hieronder door de verschillende afleveringen of klik hiernaast direct op de podcast die jij wilt luisteren.

01. Sh*t ik ben gehackt... Wat nu?

In deze aflevering bespreken we een case story van de Gemeente Haarlemmermeer. Zij zijn gehackt door middel van business email compromise (BEC). Een veel voorkomende hackvorm in het bedrijfsleven.

Wat gebeurt er als je als organisatie slachtoffer bent geworden van een cyberaanval? Is er dan bedrijfsgevoelige informatie gestolen? Is het netwerk geïnfecteerd of plat gelegd? Is er malware geïnstalleerd? Of er is een andere vorm van cybercriminaliteit toegepast.

Podcast host Richard Bordes gaat in gesprek over dit onderwerp met Dennis van Dijk (CISO, Gemeente Haarlemmermeer) en Erik Biemans (Head of cybersecurity, Nomios).

02. NIS2 wat moet ik ermee?

In deze aflevering bespreken we een NIS2, de nieuwe cybersecurity richtlijn van de Europese Unie.

Dit is de tweede richtlijn betreffende maatregelen van een hoog maatschappelijk niveau van netwerk- en informatiebeveiliging opgesteld door de EU. In deze podcast gaan we dieper in op de recente ontwikkelingen van NIS2 en cybersecurity.

Podcast host Richard Bordes gaat in gesprek over dit onderwerp met Tim Fleur (General counsel, Nomios Group) en Jan-Willem Sipman (Sales Director, Nomios Nederland).

03. Verbeterde patiëntzorg met AI-gestuurde wifi?

In deze aflevering bespreken we AI gestuurde wifi in de gezondheidszorg.

In de zorg speelt technologie en het verbeteren van de kwaliteit van zorg die aan patiënten wordt geleverd een steeds grotere rol. Wifi is hierbij een belangrijk instrument geworden. Misschien denk je hierbij aan het voorzien van internet toegang en entertainment aan patiënten als zij zich vervelen. Maar het is ook essentieel om vitale medische gegevens te verzamelen en te monitoren.

Ook location-based services (LBS) zijn belangrijk hierbij. Waar staat al mijn apparatuur? En waar zijn mijn medewerkers en patiënten geblevent? Wat als we AI kunnen inzetten om wifi netwerken slimmer en efficiënter te maken?

Podcast host Richard Bordes gaat in gesprek over dit onderwerp met Michiel Rijnsburger (Partner Accountmanager, Juniper Networks) en Arjan Veenboer (Sales Manager Benelux, Juniper Networks).

04. De impact van quantum computing op cybersecurity

In deze aflevering bespreken we de invloed van quantum computing op cybersecurity.

Quantum computing is een opkomende technologie die veel rekenkracht biedt. En heeft de potentie om traditionele vormen van cybersecurity te ondermijnen. Daarom gaan we dieper in op wat quantum computing is. Hoe verschilt het van traditioneel computing en wat zijn de gevolgen voor cybersecurity? We onderzoeken hoe het de huidige beveiligingsmethodes kan bedreigen en welke nieuwe beveiligingsoplossingen nodig zijn. Is quantum security de oplossing?

Podcast host Richard Bordes gaat in gesprek over dit onderwerp met Herbert Westerink (Senior Account Manager, Nomios) en Melchior Aelmans (Chief Architect, Juniper Networks).

05. Machine Identity - Hoe veilig is jouw (I)OT?

In deze aflevering bespreken we machine identity management.

We gaan dieper in op het belang van machine indentity in een wereld waar Internet of Things (IoT) en Operational Technology (OT) steeds meer verbonden en geïntegreerd raken in ons leven en dat van bedrijven. We bespreken hoe machines identiteit verifiëren en welke risico's en bedreigingen hieruit ontstaan. Maar ook hoe het bijdraagt aan veiligere IoT en OT systemen.

Podcast host Richard Bordes gaat in gesprek over dit onderwerp met Sjaak Lemmers (Account Director, Nomios) en Peter Wilbrink (Sales Lead, Venafi).

Placeholder for CybercastCybercast

06. Mist POC, wat is het en waarom heb je het nodig?

In deze aflevering bespreken we Mist POC, wat het is waarom je het nodig hebt.

We hebben het over de ontwikkelingen op gebied van AI gedreven netwerk technologie. En hoe deze manier van werken ons leven gaat veranderen. POC staat voor Proof of Concept.

Podcast host Richard Bordes gaat in gesprek over dit onderwerp Marius Venter (Senior Systems Engineer) en Gaby Kroet (AI Sales Leader) van Juniper Networks.

07. Technologische trends in het hoger onderwijs

In deze aflevering bespreken we technologie en trends in het onderwijs.

De afgelopen jaren heeft technologie een enorme impact gehad op de manier waarop we leren en les geven. We kennen nu de virtuele klaslokalen, online leerplatforms en gamification. Dit leidt tot eindeloze mogelijkheden. Maar welke technologieën zijn nu echt belangrijk voor het onderwijs en hoe kunnen deze worden ingezet om het leren te verbeteren?

Podcast host Richard Bordes gaat in gesprek over dit onderwerp met Jonah Sanderse (Senior Account Executive) en Jerome Wezelburg (Solution Lead) van Nomios.

08. Sustainability in networking and IT

In deze Engelstalige aflevering bespreken we duurzaamheid in netwerken en IT.

Duurzaamheid is een hot topic in onze samenleving. En IT is daarop geen uitzondering. In deze podcast bespreken we wat duurzaamheid in IT inhoudt, welke uitdagingen er zijn en welke kansen we kunnen creëren. Welke invloed heeft het energieverbruik van netwerk- en cyberbeveiligingsapparatuur op het milieu? En welke stappen kunnen organisaties nemen om hun IT-activiteiten duurzamer te maken?

Podcast host Richard Bordes gaat in gesprek over dit onderwerp met Carsten Rossenhövel (Managing Director, EANTC) en Michel Geensen (Customer CTO, Nomios Nederland).

09. Wachtwoorden veilig maken en beheren

In deze aflevering bespreken we wachtwoordbeveiliging.

Het belang van wachtwoordbeheer wordt alsmaar groter in een wereld waar cyberaanvallen steeds meer voorkomen. Maar waarom zijn sterke wachtwoorden zo belangrijk? En hoe krijg je veilige wachtwoorden en hoe kun je deze het beste beheren en opslaan? Ook bespreken we trends en technologieën in wachtwoordbeveiliging.

Podcast host Richard Bordes gaat in gesprek over dit onderwerp met Allan van Leeuwen (SOC teamleider) en Erik Biemans (Hoofd cybersecurity) van Nomios.

10. Waarom is Mist zo succesvol bij Juniper Networks?

In deze aflevering bespreken we Juniper Mist.

In 2019 heeft Juniper Networks het bedrijf Mist Systems overgenomen. Mist is gespecialiseerd in draadloze netwerk oplossingen en kunstmatige intelligentie (AI). De krachtige combinatie van Juniper en Mist heeft geleid tot expertise op het gebied van netwerken en innovatieve technologieën.

Wat betekent deze integratie voor de toekomst van netwerkbeheer en -beveiliging? Wat zijn de voordelen van de samenvoeging? En hoe wordt de integratie aangepakt?

Podcast host Richard Bordes gaat in gesprek over dit onderwerp met Mohamed El Haddouchi (Managing Director bij Nomios) en Steven Blees (Enterprise Sales Director Benelux bij Juniper Networks).

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man
Artikelen

Meer updates