FWaaS Firewall as a Service

Firewall as a Service (FWaaS) is een cloudsecurity-oplossing die ervoor zorgt dat jouw digitale omgeving veilig blijft via een beheerde firewall die je beschermt tegen digitale bedreigingen.

Placeholder for Firewall as a Service FWaaSFirewall as a Service FWaaS

Bedrijven staan voor steeds geavanceerdere cyberaanvallen die de continuïteit van hun activiteiten bedreigen. De grenzen van bedrijven zijn verlegd en omvatten nu meerdere locaties, on-premise datacenters en privé-, hybride en multi-cloud omgevingen. Medewerkers gebruiken meerdere apparaten, waaronder zowel bedrijfs- als persoonlijke apparaten, en werken vanaf verschillende locaties. Nieuwe regelgeving op het gebied van beveiliging en privacy wordt steeds strikter, waardoor naleving van deze voorschriften en normen een uitdaging vormt.

Veel bedrijven hebben te maken met beperkte resources als het gaat om IT en cybersecurity. Het vinden van gekwalificeerde medewerkers en de tijd om alles op orde en beveiligd te houden wordt een steeds grotere uitdaging. Daarom kiezen bedrijven er steeds vaker voor om een firewall als dienst af te nemen dan dat zij zelf een fysieke firewall moeten aanschaffen, installeren en onderhouden. De Firewall as Service-oplossing is een virtuele firewall die via het internet toegankelijk is. Deze kan geïntegreerd worden met bestaande netwerk- en beveiligingsinfrastructuur en als een aanvulling op andere bedrijfsoplossingen die al zijn geïmplementeerd. Denk hierbij aan endpoint protection, cloud access security broker (CASB), intrusion detection system (IDS) en secure web gateways (SWG).

Firewall as a Service

Zes voordelen van FWaaS

icon Geen investering vooraf
Geen investering vooraf
Er is geen kapitaalinvestering (CapEx) nodig. Zo elimineer je budgetonzekerheid met vaste maandelijkse operationele kosten (OpEx). Dit helpt bij het effectief plannen van je middelen.
icon Schaalbaarheid
Schaalbaarheid
FWaaS kan eenvoudig worden opgeschaald naarmate de behoeften van het bedrijf groeien. Bedrijven hoeven niet te investeren in extra hardware of software om hun beveiligingsinfrastructuur uit te breiden.
icon Flexibiliteit
Flexibiliteit
FWaaS-diensten worden geleverd via een cloudmodel om meer flexibiliteit en maatwerk te bieden dan conventionele firewalls. Ook biedt FWaaS flexibele abonnementsvormen om verschillende verbruiksbehoeften te ondersteunen en snel aan te passen aan veranderende zakelijke behoeften.
icon Beheerde dienstverlening
Beheerde dienstverlening
FWaaS wordt beheerd door de serviceprovider, wat betekent dat bedrijven zich kunnen richten op hun kernactiviteiten zonder zich zorgen te maken over de beveiliging.
icon Geavanceerde beveiligingsfuncties
Geavanceerde beveiligingsfuncties
FWaaS biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals intrusion prevention, threat intelligence en geavanceerde analysefuncties, waarmee bedrijven hun netwerk en gegevens effectief kunnen beschermen tegen verschillende soorten bedreigingen.
icon Toegang vanaf elke locatie
Toegang vanaf elke locatie
FWaaS biedt een cloudgebaseerde oplossing waardoor je overal ter wereld toegang hebt tot jouw firewall. Hierdoor kunnen medewerkers vanaf elke locatie veilig verbinding maken met het bedrijfsnetwerk.

Waarom kiezen voor FWaaS van Nomios?

Onze kracht ligt in onze flexibiliteit en focus op het ontwikkelen van oplossingen op maat voor onze klanten. Je bepaalt zelf gebaseerd op basis van jouw processen en bedrijfsmiddelen hoe en wanneer je de bescherming van FWaaS wilt inzetten. Ook kun je de configuratie van elke oplossing naar eigen inzicht aanpassen.

Daarnaast zijn wij niet afhankelijk van een vaste firewallpartner. We adviseren je merkonafhankelijk en kijken samen welke fiewall-oplossing het beste aansluit bij jouw situatie.

Toonaangevende firewallpartners

Ons multi-partner ecosysteem

Professional services

Onze experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw beveiligingsuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken, of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Dit kan de eerste stap zijn van een mooie samenwerking.

Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man
Artikelen

Laatste nieuws en blog