Juniper verscheept 1 miljoen Juniper SRX Firewalls

1 min. leestijd

Share

De vice-president van Enterprise Products en Cloud Services bij Juniper Networks, Chris Spain, heeft de verzending van de miljoenste Juniper SRX Firewall aangekondigd. De SRX-serie wordt in de hele branche erkend als een krachtige oplossing voor de Enterprise edge. De SRX wordt geïmplementeerd als een veilige router, een SD-WAN CPE-device of en met name als een geavanceerde next-generation firewall. In een blogpost zegt Chris Spain dat al meer dan 21.000 klanten de Juniper SRX Firewall wereldwijd hebben gekocht.

Voordelen van de Juniper SRX zijn dat deze overal past, van kleine bedrijfslocaties tot nationale overheid en de commerciële internetbackbone, en dat deze wordt gebruikt op filiaallocaties, op de campus en op het hoofdkantoor, evenals op datacenters.

De Juniper SRX Firewall: Een complete IT beveiligingsoplossing

De SRX-serie is een van de meest veelzijdige families van de nieuwste generatie firewalls die vandaag beschikbaar zijn. Naast fundamentele functies zoals NAT, VPN, telemetrie en rapportage, hebben klanten van de SRX-serie ook toegang tot:

  • NGFW-functies zoals Application Quality of Service (App QoS), control en visibility, user-based firewall en intrusion prevention
  • Unified Threat-management, inclusief antivirus-, antispam-, web- en content filtering
  • Threat Intelligence en feeds, inclusief botnets, C & C-servers, GeoIP, Advanced Persistent Threat en aangepaste feeds
  • Advanced Threat Prevention, zowel lokaal als cloudgebaseerd, inclusief sandboxing, evasive malware detectie, uitgebreide rapportage en analyse

De SRX-serie beschikt ook over MACsec secure Ethernet-codering, waarmee de extra lagen van strikte gegevensbescherming worden geboden die doorgaans worden aangetroffen in de federale overheid, financiële diensten en onderzoeksprogramma's van hoger onderwijs.

SD-WAN today; Software Defined-Enterprise tomorrow

"Veel leveranciers zien SD-WAN als het ultieme doel voor de moderne onderneming", schrijft Chris Spain. "Helaas hebben de meeste van deze leveranciers geen beveiliging kunnen bouwen in hun SD-WAN-oplossingen, waardoor hun klanten kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen."

"Bij Juniper geloven we dat SD-WAN slechts de eerste stap is naar een rijkere bedrijfsomgeving, iets dat we de SD-onderneming noemen. En we zijn er trots op dat beveiliging vanaf deel een onderdeel is geweest van onze SD-WAN- en SD-Enterprise-strategie." - Chris Spain, Vice President Enterprise Products en Cloud Services, Juniper Networks

Het is waar dat SD-WAN, als praktische toepassing van SDN-to-WAN-management links, belangrijke voordelen biedt. Vereenvoudigd beheer met gecentraliseerde zero-touch provisioning (ZTP) bijvoorbeeld en verbeterde prestaties via dynamic routing. Het vermindert ook de WAN-kosten door het verkeer dynamisch te beheren over meerdere leverancierslinks en biedt zelfs veerkracht met hybrid WAN-constructs.

"Er is echter een meerwaarde gevonden als je meer wilt, voor een veilige en geautomatiseerde multicloud - door verder te gaan dan alleen het implementeren van software defined WAN-koppelingen", schrijft Spain in zijn artikel. "Door beveiliging, visibility, management en orkestratie op locaties binnen je hele bedrijf, inclusief filiaal-, campus- en privéclouddatacenters te verenigen, én door te erkennen dat deze locaties op meerdere niveaus zijn geïnstalleerd, kan je een echte SD-Enterprise realiseren."

Daarom heeft Juniper een schaalbare en veelzijdige bouwsteen ontwikkeld voor de architectuur van de toekomst: de SRX-serie. Het SRX-device kan 'mee evolueren tijdens de reis van een veilige router naar SD-WAN tot het uiteindelijk verworden van een volledige SD-Enterprise', zegt Spain.

De SRX-serie voegt de broodnodige beveiliging toe aan de SD-WAN-omgeving en daarbuiten. Samen met de identieke software-based versie, de vSRX Virtual Firewall, kan de SRX-serie ondernemingen koppelen aan de openbare cloud, die als eindpunt dienen. Niet alleen dat, het dient ook als de motor in Juniper's universele CPE-apparaat, het NFX Series Network Services Platform, waarmee gebruikers vrijwel elke netwerkfunctie kunnen opstarten.

Met de SRX-serie is SD-WAN nog maar het begin, wat onvermijdelijk leidt tot een SD-Enterprise. In 2015 introduceerde Juniper Networks eveneens de SRX5800, de snelste Firewall op dat moment.

Nomios: Elite Partner van Juniper Networks

Nomios is een bekroonde Elite Partner van Juniper Networks die zich specialiseert in geavanceerde beveiliging en routering binnen organisaties. Onder onze medewerkers bevinden zich dan ook meerdere engineers die door Juniper zijn gecertificeerd als technisch experts op het gebied van hun oplossingen. Dit betekent dat je kunt rekenen op de technische knowhow en praktische ervaring van Nomios bij het nauwgezet evalueren van de technische vereisten en het ontwerpen, implementeren en beheren van jouw Juniper-oplossing.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates