SD-WAN

De 5 beste SD-WAN leveranciers van 2020

7 min. leestijd
Fortinet
Juniper Networks
Citrix

Share

Routergebaseerde WAN's blijken zeer complex te zijn voor de huidige multi-cloud en mobiele bedrijfsomgeving. Veel bedrijven zijn hun netwerken aan het vernieuwen ten gunste van SD-WAN-technologie, gedreven door het feit dat multi-cloud netwerken cruciaal zijn geworden voor hun cloud-gedreven onderneming. Nu de onderneming migreert naar cloud-gebaseerde toepassingen, neemt de vraag naar bandbreedte toe, waar traditionele WAN-oplossingen (zoals MPLS) moeite mee hebben om tegen aanvaardbare kosten en flexibiliteit te voldoen. Ondernemingen erkennen het belang van geïntegreerde beveiliging en SD-WAN omdat ze veilige SD-WAN-oplossingen selecteren om de complexiteit te verminderen en de beveiligingspositie van hun organisatie te verbeteren.

Er zijn veel SD-WAN-leveranciers met verschillende achtergronden zoals beveiliging, routing en WAN-optimalisatie. Elk van hen brengt zijn eigen voor- en nadelen met zich mee. De beste SD-WAN-oplossingen moeten niet alleen ononderbroken prestaties bieden, maar moeten ook worden versterkt met SD-WAN-beveiligingsfuncties, vooral voor die filialen die directe internettoegang tot online en cloud-gebaseerde bronnen hebben. Dus wat moet je zoeken in SD-WAN-leveranciers?

De SD-WAN-leveranciers bundelen de SD-WAN-mogelijkheden met andere functies, namelijk beveiliging. Hun netwerkmogelijkheden (en differentiators) komen vaak aan het licht via hun beheerconsoles. Maar eenvoudig gezegd is er geen enkele out-of-the box oplossing als het gaat om het vinden van de 'juiste' SD-WAN-leverancier. Wanneer je de weg bewandelt om de beste SD-WAN-leverancier te selecteren, zou dit overzicht van de beste SD-WAN-leveranciers in 2020 moeten helpen. We hebben gekeken naar degenen die zich in 2019 met succes hebben gedifferentieerd door een geavanceerd en innovatief portfolio van topkwaliteit SD-WAN-oplossingen aan te bieden.

1. Juniper Networks Contrail

Met Kunstmatige Intelligentie die het netwerkspel verandert, gelooft Juniper Networks dat AI het tijdperk van zelfsturende netwerken aanwakkert. Juniper maximaliseert de flexibiliteit met zowel on-premise als cloud-managed serviceopties voor SDN-controle. In 2019 breidde Juniper Networks deze voordelen verder uit met verbeteringen aan het bedrijfsportfolio en kondigde aan dat hun SD-WAN-beheerconsole nu ook de SD-LAN-service omvat.

Met Juniper SD-WAN krijgen ondernemingen een vereenvoudigde aanpak voor het beheer van de inzet van hun SD-filialen. In het verlengde van het thema 'Unified Operations' heeft Juniper Networks het ook gemakkelijker gemaakt om Wi-Fi netwerken in combinatie met de SD-Branch te bedienen. Hetzelfde portaal voor SD-WAN en SD-LAN kan worden gebruikt om Mist draadloze access points te tonen en de Mist cloud te lanceren voor WLAN provisioning, troubleshooting, management en andere dagelijkse werkzaamheden.

Placeholder for Secure sd wan federated management juniper networksSecure sd wan federated management juniper networks

Als het gaat om SD-WAN, schaalt Juniper de kleinste filialen tot de grootste campussen die een 100-Gbps-connectiviteit aan de WAN-rand nodig hebben. De Contrail SD-WAN oplossing vereenvoudigt de complexiteit van het bedrijfsbrede netwerk en beheer aanzienlijk. Contrail SD-WAN biedt uniforme beleids- en veiligheidscontroles voor talloze soorten WAN-verbindingen, met ondersteuning van MPLS, breedband, 4G LTE en andere.

Het biedt een dynamische padkeuze om de juiste transportmodus voor de werklast te garanderen. Het Contrail Service Orchestration (CSO) platform maakt het mogelijk om selfserviceportalen te creëren, waardoor het voor klanten/gebruikers eenvoudig is om elk type verbinding te maken zonder ondersteuning van IT-medewerkers of de serviceprovider.

Met zero-touch provisioning (ZTP) verstuur je eenvoudigweg hun CPE naar jouw site voor automatische SD-WAN toegang. Alle filialen en cloud-endpoints worden op deze manier beheerd en centraal ondersteund. Het instellen van policies per site, huurder of per eindgebruiker is pijnloos, snel en eenvoudig.

2. Riverbed SteelConnect

Kort na de aankondiging van Riverbed breidde de onderneming haar aanwezigheid op de SD-WAN-markt uit door de ondertekening van een strategische wereldwijde OEM met Versa Networks. Daarnaast kondigde Riverbed in oktober 2019 een belangrijke mijlpaal aan in de evolutie van haar SD-WAN-portfolio, met de introductie van de SteelConnect EX. Deze enterprise-class en carrier-grade WAN Edge Infrastructure-oplossing vult de bestaande SteelConnect CX-serie aan en biedt maximale flexibiliteit voor complexe netwerken, met geïntegreerde applicatieversnelling en geavanceerde netwerkbeveiligingsdiensten. De SteelConnect CX blijft gepositioneerd voor MKB-klanten.

Placeholder for Best sd wan vendors steelconnect ex infographicBest sd wan vendors steelconnect ex infographic

De volledige productlijn van Riverbed integreert WAN-optimalisatie en SD-WAN-functionaliteit naadloos in één apparaat. Met SteelConnect Director biedt Riverbed een gecentraliseerd beheerplatform dat de essentiële beheer-, controle- en orkestratiemogelijkheden voor gedistribueerde SD-WAN-implementaties omvat. De SD-WAN-oplossing van Riverbed kan naadloos naast elkaar bestaan en samenwerken met bestaande netwerken, terwijl SD-WAN-services organisaties in staat stellen om hybride en op internet gebaseerde topologieën toe te passen. Riverbed maakt het mogelijk om met één muisklik SD-WAN in de cloud te creëren, waarbij de connectiviteit tussen cloud-verkopers, cloudregio's, filialen en de cloud wordt geautomatiseerd. Hun SteelConnect-productlijn biedt een op beleid gebaseerde orkestratie die de gehele gedistribueerde netwerkstructuur omspant. Het omvat optimalisatie in AWS en Microsoft Azure, met één-klik connectiviteit. SteelConnect is ook in staat om de prestaties van de app te verbeteren voor al het TCP-verkeer.

Als WAN-platform integreert Riverbed's SteelHead SD SD-WAN, WAN-optimalisatie en perimeterfirewall-mogelijkheden in een geconvergeerd platform. Het biedt een hoog presterende en veilige levering van toepassingen op afstand via gecentraliseerde beleidslijnen. Het apparaat en de software zijn beschikbaar via een abonnement, waarbij Riverbed het apparaat, cloud-gebaseerde platforms en software met flexibele prijsopties aanbiedt.

Riverbed biedt ook oplossingen voor applicatieprestatiebewaking. APM is essentieel voor degenen die hun applicaties naar de cloud verplaatsen en de prestaties van hun applicaties willen blijven monitoren.

3. Citrix Netscaler

De Citrix NetScaler SD-WAN-oplossing onderscheidt zich onder de netwerkprofessionals door 'Challenger' genoemd te zijn in het Magic Quadrant 2019 van Gartner voor WAN Edge Infrastructure. Ze bieden een enkel apparaat voor de branche. De belangrijkste functies zijn onder andere realtime pakketgebaseerde patcheselectie, ondersteuning van bi-directionele QoS, beveiligingsintegratie voor de branche met geavanceerde firewall en cloud-gebaseerde beveiligingsoplossingen en zone-based segmentatie om verschillende beleidsregels voor verschillende groepen te kunnen handhaven.

Citrix SD-WAN consolideert ook andere netwerkfuncties zoals WAN-optimalisatie en stateful firewall. Apparaten worden op externe locaties en in datacenters ingezet en kunnen via één virtuele verbinding meerdere transport modi draaien, van MPLS en mobiel tot breedband.

Een van de belangrijkste kenmerken is het behandelen van meerdere WAN-circuits als een uniforme pool van bandbreedte, met gecentraliseerde rapportage en geïntegreerde WAN-optimalisatie.

Citrix SD-WAN is een krachtig apparaat dat de betrouwbaarheid van WAN verhoogt, de terugkerende kosten voor bandbreedte vermindert en de prestaties van applicaties verbetert. Het is een schaalbaar Software-Defined Wide Area Networking-product dat WAN-optimalisatie, edge routing, WAN-virtualisatie, VPN, firewall-mogelijkheden, end-to-end zichtbaarheid van applicaties en gecentraliseerde controle combineert. Het biedt ook de mogelijkheid om technologieën zoals Citrix's XenApp en XenDesktop of andere bedrijfsapplicatieprotocollen te optimaliseren.

4. Fortinet Secure SD-WAN

Ongeacht de grootte van het bedrijf, het dumpen van MPLS voor een snelle en goedkope breedbandverbinding gaat niet zonder uitdagingen, en een van de grootste blijft de veiligheid. Het hebben van Secure SD-WAN is een belangrijke factor bij het selecteren van SD-WAN-leveranciers.

Fortinet kreeg zijn tweede opeenvolgende NSS Labs 'Aanbevolen' classificaties in de SD-WAN Group Test. Het leverde de laagste Total Cost of Ownership per Mbps op onder acht SD-WAN-leveranciers. Ze waren ook een 'Challenger' in Gartner's 2019 Magic Quadrant voor WAN Edge Infrastructure. En in december 2019 kondigde Fortinet aan dat hun Secure SD-WAN werd gekozen door meer dan 21.000 wereldwijde klanten. Laten we eens kijken waarom Fortinet's Secure SD-WAN oplossing zeker het overwegen waard is.

Fortinet is de enige beveiligingsleverancier geweest die de afhankelijkheid van chips, die volgens Fortinet 'nooit ontworpen waren om high-end beveiliging te leveren', afwees. Met tientallen jaren gerichte ASIC-ontwikkelingservaring heeft Fortinet in 2019 de nieuwe SOC4 (system on chip) security processor uitgebracht, een speciaal gebouwde siliciumchip die routering, beveiliging en SD-WAN-functies mogelijk maakt. De FortiGate 60F Next-Generation Firewall is een van de snelste en krachtigste desktop SD-WAN-apparaten in de industrie. Om aan de hoogste eisen van de huidige gedistribueerde netwerken en bedrijfsapplicaties te kunnen voldoen, stelt het organisaties in staat om op een betaalbare manier WAN edge-transformatie te implementeren.

De FortiGate Secure SD-WAN bevat geavanceerde routing, WAN-optimalisatiemogelijkheden en NGFW-beveiliging. De eenvoudige SD-WAN-oplossing vervangt ook dure MPLS en omdat de SD-WAN-oplossing is ingebouwd in een firewall, biedt het implementatiegemak en kostenbesparingen. Het gebruik van de Fortinet secure SD-WAN oplossing kan ook resulteren in minder vertraging tussen de sites in vergelijking met de huidige MPLS.

5. Silver Peak Unity EdgeConnect

In december 2019 kondigde Silver Peak een reeks verbeteringen aan van hun cloud-scale Unity EdgeConnect SD-WAN edge platform, dat wordt geadverteerd als een 'business-driven WAN'. Het combineert SD-WAN, segmentatie, firewall, routing, applicatiebeheer, zichtbaarheid en WAN-optimalisatie in een geconsolideerd pakket.

Nieuwe mogelijkheden zijn onder andere one-click automatisering met toonaangevende cloud services, multi-fabric orchestratie en beheer, geavanceerde segmentatie en cloud-scale connectiviteit. Andere functies zijn onder andere Dynamic Path Control, WAN Hardening en Tunnel Bonding. Geavanceerde automatisering met één muisklik moet zorgen voor consistente beveiliging en handhaving van het applicatiebeleid op alle WAN-locaties, waardoor de configuratietijd sterk wordt verkort.

Silver Peak Unity EdgeConnect stelt gedistribueerde bedrijven in staat om een WAN te bouwen dat gebruikers veilig verbindt met applicaties zonder afbreuk te doen aan de prestaties van de applicatie. Geavanceerde functies zijn onder andere toepassingsspecifieke routing, volledig geautomatiseerde verkeersafhandeling en een adaptieve internetuitbraak.

De SD-WAN-leverancier heeft bewezen dat hij flexibiliteit levert en veel inzetmogelijkheden heeft die moeilijk te evenaren zijn. Ze werden in 2019 uitgeroepen tot Leader in het Gartner Magic Quadrant voor WAN Edge Infrastructure. Voor veilige SD-WAN wordt Silver Peak geleverd met een breed security partner-ecosysteem, waaronder Palo Alto Networks, McAfee, ForcePoint en Symantec.

Door het EdgeConnect SD-WAN edge platform in te zetten, worden de prestaties, veiligheid en routing van applicaties gedicteerd door top-down bedrijfsbeleid. Een sierlijke migratie naar een SD-WAN is voorzien, omdat EdgeConnect compatibel is met veel bestaande WAN-infrastructuren. Unity EdgeConnect levert een hoogwaardige SD-WAN-oplossing die het reactievermogen van de klant en de bedrijfsproductiviteit verbetert en tegelijkertijd de WAN OPEX en CAPEX aanzienlijk verlaagt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates