Transport & logistiek

Cybersecurity en netwerkinfrastructuur zijn van cruciaal belang voor de transport- en logistieke sector om gegevens te beschermen en naadloze communicatie te onderhouden, zodat de werkzaamheden soepel verlopen en cyberdreigingen worden voorkomen.

Placeholder for Transport driver working tabletTransport driver working tablet
Introductie

Secure and connected

Het delen van gegevens wordt steeds gebruikelijker binnen de transport- en logistieke sector. Denk aan verbonden magazijnen, IoT-apparaten die informatie doorgeven, transportmanagementsystemen, CMR-vervoerdocumenten en financiële dossiers, of zelfs real-time informatie over voertuiglocaties.

Dit zijn moderne methoden en systemen, en steeds complexere communicatiesystemen, die gegevensstromen en netwerken vaak onbeschermd laten. Dit alles betekent dat het voor derden relatief eenvoudig is om toegang te krijgen tot die gegevens, met mogelijk desastreuze gevolgen.

Sluit je aan bij leiders in de sector

Transport- en logistieke bedrijven die hun digitale infrastructuren aan ons toevertrouwen.
SNCF Logo
Vervaeke Group logo
Prologis Logo
Bpost Logo
Geodis Logo
Veolia Logo
Uitdagingen voor de sector

Klinken deze bekend?

Elk van deze uitdagingen vereist een slimme aanpak, vaak met geavanceerde oplossingen zoals Zero Trust, SASE en SD-WAN, om robuuste netwerkconnectiviteit en -security te garanderen.

Cybersecurity voor gegevens en vracht

Het beschermen van passagiersgegevens en vracht tegen cyberdreigingen blijft een actieve zorg om veilige operaties te garanderen.

Remote access en mobiele security

Een evenwicht vinden tussen veilige toegang tot netwerken op afstand en de behoeften van mobiele werknemers is een belangrijke uitdaging.

Naleving van beveiliging

Voldoen aan de veranderende regelgeving op het gebied van security en connectiviteit, vooral over de grenzen heen, is een constante prioriteit.

Digitalisering van de vloot

De sector staat voor de voortdurende taak om vlootbeheer en onderhoudsprocessen te digitaliseren om de operationele efficiëntie te verbeteren.

Tekort aan mankracht en expertise

Het aanpakken van het tekort aan geschoolde professionals en expertise in het beheren van complexe netwerkarchitecturen blijft een hardnekkige uitdaging.

Voordelen en security van de cloud

Het maximaliseren van de voordelen van cloud computing met behoud van security blijft een complexe onderneming.

Smart warehousing optimalisatie

Het volledige potentieel benutten van smart warehousing technologieën, waaronder automatisering en real-time voorraadbeheer, blijft een prioriteit voor logistieke bedrijven.

Uitdagingen op het gebied van naleving en regelgeving

Navigeren door en voldoen aan diverse internationale regelgevingen zoals GDPR en NIS2 vormt een grote uitdaging.

Logistiek leider Vervaeke digitaliseert en verbetert wagenparkbeheer

Vervaeke Group is een van de grootste logistieke dienstverleners in de Benelux op het gebied van het transport van chemische stoffen en benzine. Als gevolg van acquisities is het bedrijf de afgelopen tijd enorm gegroeid. Om ervoor te zorgen dat hun operationele activiteiten soepel blijven verlopen en de groei kon doorzetten, besloot het bedrijf om een digitale transformatie in gang te zetten. En als een bedrijf digitaal wil gaan werken, moet ook de IT worden getransformeerd. Er werd gekozen voor het Mist WLAN Platform om het de werknemers zo gemakkelijk mogelijk te maken om te werken vanuit alle garages, magazijnen en kantoorlocaties.

Placeholder for Lined tanksLined tanks
Case study
Aanbevolen oplossingen

Afgestemd op jouw behoeften

Onze kracht ligt in onze flexibiliteit en focus op het ontwikkelen van oplossingen op maat voor onze klanten. Ontdek op welke gebieden wij jouw IT-team kunnen ondersteunen.

Maak verbinding

Onze branche-experts helpen je graag op weg

Ons team in Zoeterwoude is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw netwerk- en beveiligingsuitdagingen te bespreken, vendoren te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Nick HeuvelNick Heuvel

Nick Heuvel

Account Executive,
Nomios Nederland

Artikelen

Laatste nieuws en blog