NaaS Networks as a Service

Network as a Service (NaaS) is een consumptiemodel dat organisatie helpt het netwerk eenvoudig te beheren, zonder een eigen infrastructuur te bezitten, te bouwen of te onderhouden.

Placeholder for Network as a Service NaaSNetwork as a Service NaaS

Voor een goed beheerde totale netwerkinfrastructuur is specialistische kennis vereist. Deze kennis is schaars. Door deze schaarste kunnen er risico’s ontstaan door het niet tijdig uitvoeren van updates, security patches die niet worden doorgevoerd en onjuiste configuratie-instellingen. Dit alles kan gebeuren terwijl het lijkt of jouw netwerk goed presteert, er komen immers geen klachten van gebruikers binnen. Met alle risico’s van dien.

Met Network as a Service (NaaS) kunnen organisaties de levering, implementatie, het beheer, het onderhoud en het lifecycle-management van de netwerkinfrastructuur volledig uitbesteden. Met NaaS geniet je van totale 24x7 ontzorging van de netwerkinfrastructuur tegen vaste en schaalbare kosten per maand met een pay-per-use model. Je betaalt alleen voor de diensten die je afneemt.

Door middel van een abonnementsvorm breng je met dit model jouw operationele kosten (OpEx) in kaart. Dit is inclusief hardware, software, beheertools, licenties en lifecycle-diensten.

Network as a Service

Zes voordelen van NaaS

icon Geen investeringen vooraf
Geen investeringen vooraf
Er is geen kapitaalinvestering (CapEx) nodig. Zo elimineer je budgetonzekerheid met vaste maandelijkse operationele kosten (OpEx). Dit helpt bij het effectief plannen van je middelen.
icon Schaalbaarheid
Schaalbaarheid
NaaS stelt organisaties in staat om hun netwerkresources snel en gemakkelijk op te schalen of terug te schalen, afhankelijk van je behoeften, zonder te hoeven investeren in extra hardware of software.
icon Flexibiliteit
Flexibiliteit
NaaS-diensten worden geleverd via een cloudmodel om meer flexibiliteit en maatwerk te bieden dan conventionele infrastructuur. Ook biedt NaaS flexibele abonnementsvormen om verschillende verbruiksbehoeften te ondersteunen en snel aan te passen aan veranderende zakelijke behoeften.
icon Overal toegang
Overal toegang
NaaS voorziet in wereldwijde dekking met low-latency connectiviteit. Werknemers hebben op deze manier overal toegang tot het netwerk en op elk apparaat, zonder afhankelijk te zijn van VPN’s. Dit helpt het werken op afstand en maakt samenwerken gemakkelijker.
icon Verbeterde beveiliging
Verbeterde beveiliging
NaaS-oplossingen biedt on-premise en cloud-gebaseerde beveiliging om zo te voldoen aan de huidige bedrijfsbehoeften. Hierdoor wordt de overgang naar een secure access service edge (SASE) architectuur versneld.
icon Vereenvoudigd netwerkbeheer
Vereenvoudigd netwerkbeheer
Met NaaS kunnen organisaties de complexiteit van het beheren en onderhouden van hun eigen netwerkinfrastructuur uitbesteden aan een derde partij. Dit kan het netwerkbeheer vereenvoudigen en de belasting voor IT-personeel verminderen.

Waarom kiezen voor NaaS van Nomios?

Onze kracht ligt in onze flexibiliteit en focus op het ontwikkelen van oplossingen op maat voor onze klanten. In hoeverre jij jouw netwerkinfrastructuur wilt uitbesteden bepaal jij zelf, Nomios is daar flexibel in.

Daarnaast zijn wij niet afhankelijk van een vaste netwerkpartner. We adviseren je merkonafhankelijk en kijken samen welke netwerkoplossing het beste aansluit bij jouw situatie.

Toonaangevende netwerkpartners

Ons multi-partner ecosysteem

Artikelen

Laatste nieuws en blog