Juniper Networks AI-Driven Enterprise

Wat is een AI-driven enterprise?

9 min. leestijd
Placeholder for Manufacturing robotic armManufacturing robotic arm
Juniper Networks

Share

De hoeveelheid data waarover organisaties beschikken blijft zich met een duizelingwekkende hoeveelheid vermenigvuldigen. Maar technologieën zoals analytics en artificial intelligence (AI) hebben de eigenschap om bedrijven te helpen veel beter gebruik te maken van deze enorme hoeveelheden data. Moderne technologie maakt samenwerking tussen mensen en machines mogelijk om zo de snelheid en kwaliteit van de beslissingen te verbeteren.

De toenemende volwassenheid en beschikbaarheid van artificial intelligence (AI) maakt het mogelijk een AI-driven enterprise te creëren. Steeds meer organisaties merken de voordelen van AI en integreren AI-driven oplossingen in hun bedrijfsvoering, producten en diensten. Maar wat zijn de belangrijkste kenmerken van een AI-driven enterprise? En hoe levert een AI-driven enterprise voordelen op voor werknemers en klanten? Lees er alles over in dit artikel. We laten je ook zien hoe Juniper Networks en Nomios veel nuttige AI-gerichte technologieën integreren in één allesomvattende oplossing waarmee je organisatie een AI-driven enterprise wordt.

De opkomst en evolutie van AI

In de afgelopen decennia is AI van science fiction romans naar de voorpagina's van serieuze nieuws- en zakenmedia, zoals de New York Times en de Wall Street Journal, verhuisd. Het bevindt zich niet langer in de wereld van de fictie, maar is een belangrijk zakelijk gebod geworden.

AI is een breed begrip dat gewoonlijk gebruikt wordt om de imitatie van menselijke intelligentie in machines te omschrijven. De technologie heeft zich snel ontwikkeld en verbreed. Dit heeft aanleiding gegeven tot een enorm gevarieerde overvloed aan moderne AI toepassingen. Een paar voorbeelden:

 • Gepersonaliseerd winkelen. Kunstmatige intelligentie technologie wordt gebruikt om aanbevelingsengines te creëren die winkels en bedrijven in staat stellen op een heel persoonlijk niveau met klanten in contact te komen. Persoonlijke aanbevelingen voor winkelen en marketing worden gedaan in overeenstemming met de surfgeschiedenis, voorkeuren en interesses van de klant.
 • AI-powered assistenten. Virtuele assistenten en chatbots van klantencentra kunnen vragen beantwoorden en problemen helpen oplossen.
 • Fraudepreventie. Door gedrags- en financiële patronen te analyseren kan AI banken, overheden en douanediensten helpen bij het opsporen van fraude en andere illegale activiteiten.
 • AI technologie stelt onderwijzers in staat om smart content en gepersonaliseerde leeromgevingen te creëren.
 • AI kan het eenvoudiger maken om menselijk gedrag en belangrijke markttrends nauwkeurig te voorspellen door real-time en historische data te analyseren.
 • Artificial intelligence wordt in de landbouw gebruikt om gebreken en tekorten aan voedingsstoffen in de bodem op te sporen. Dit legt de basis voor betere oogsten en duurzamere landbouwmethoden.
 • In de moderne geneeskunde kan artificial intelligence met medische gegevens helpen om chronische aandoeningen te analyseren en zo een vroege diagnose te stellen.

De hierboven genoemde voorbeelden zijn slechts een indicatie van de vrijwel onbeperkte mogelijkheden van AI. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt en uitbreidt, zal het aanbod van beschikbare AI diensten blijven groeien.

Wat is een AI-driven enterprise?

Een AI-driven enterprise is een bedrijf dat de kracht en voordelen van moderne AI-gestuurde technologie effectief benut. Tijdrovende handmatige taken worden vervangen door AI-gestuurde en pro-actieve automatisering. In dit artikel concentreer ik me op AI voor netwerken als business driver. Je kunt je voorstellen dat bedrijven hierdoor hun operationele netwerkkosten kunnen verlagen en tijd en geld kunnen besparen. En een AI-driven enterprise is ook datagestuurd. Beslissingen zijn gebaseerd op harde (en bijna) real-time gegevens en voorspellende analyses in plaats van op onderbuikgevoelens.

AI heeft het in zich om drie belangrijke bedrijfsbehoeften te ondersteunen:

 1. Het automatiseren van bedrijfsprocessen en terugkerende taken: Hierdoor kunnen je medewerkers zich volledig richten op de kerntaken die waarde toevoegen aan je bedrijf en organisatie.
 2. Betere inzichten krijgen door data-analyse: Dit geeft je de mogelijkheid om bedrijfsprocessen, marketingstrategieën en customer journeys actief te verbeteren.
 3. Betrokkenheid bij klanten en medewerkers: Met AI kun je de ervaringen van medewerkers verbeteren door ze de juiste hulpmiddelen te geven en vervelende en repetitieve taken te automatiseren. Klanten profiteren van een meer persoonlijke relatie met je bedrijf.

Een AI-driven enterprise gebruikt ook de modernste technologie om de waarde van zijn draadloze netwerken te verhogen via persoonlijke locatiediensten. Wayfinding, nabijheidsmeldingen en het lokaliseren van bedrijfsmiddelen zijn enkele belangrijke voorbeelden. Een AI-driven enterprise benut de kracht en mogelijkheden van AI om de IT productiviteit te maximaliseren, tijd en geld te besparen, waarde aan de organisatie toe te voegen, en de best mogelijke netwerkervaring te leveren aan elke digitale gebruiker.

Placeholder for Cybersecurity network security engineerCybersecurity network security engineer

Bouwstenen voor een AI-driven enterprise

Maar hoe bouw je een AI-driven enterprise? Laten we eens kijken naar de belangrijkste bouwstenen.

Wi-Fi 6

Uitstekende connectiviteit is een absolute must voor een AI-driven enterprise. Hierbij is Wi-Fi 6 van belang, de volgende generatie van Wi-Fi technologie. Wi-Fi 6 heeft niet alleen een veel hogere (theoretische) snelheidslimiet dan zijn voorganger (9,6 GBps tegenover 3,5 GBps voor Wi-Fi 5), maar verbetert ook de prestaties wanneer een enorm aantal apparaten met je netwerk verbonden zijn. Wi-Fi 6 laat routers met meer apparaten tegelijk communiceren, stelt routers in staat om in dezelfde broadcast gegevens naar meerdere apparaten te sturen, en laat Wi-Fi apparaten check-ins met de router plannen. Samen houden die functies de verbindingen sterk.

Als je voor Juniper Mist kiest, kun je de vruchten plukken van echte innovatie in de wireless space met 's werelds eerste AI-driven Wireless LAN (WLAN). De Mist Learning WLAN maakt Wi-Fi voorspelbaar, betrouwbaar en meetbaar met een ongekend inzicht in de gebruikerservaring. Tijdrovende handmatige IT taken worden vervangen door proactieve, AI-gestuurde automatisering en zelfherstel, waardoor de operationele kosten van Wi-Fi dalen en veel tijd en geld wordt bespaard.

NAC

Network access control (NAC) is een beveiligingsaanpak die verschillende beveiligingstechnieken combineert om een eenduidige aanpak te bieden voor netwerktoegang, of die nu bekabeld of draadloos is. Endpoints, zoals bedrijfslaptops en mobiele telefoons, worden vaak ingezet met anti-virus software. Gebruikers ondergaan een authenticatieproces om toegang te krijgen tot belangrijke bronnen.

NAC combineert deze technologieën. Wanneer een apparaat verbinding maakt met het netwerk, kan het gebruikersauthenticatie combineren met apparaatverificatie. Zo kun je netwerk middelen beperken tot geautoriseerde gebruikers, maar ook zeker stellen dat de apparaten die wel verbinding maken met het netwerk aan de gewenste veiligheidseisen voldoen. Juniper WiteSand is een van de beste en meest uitgebreide AI-gedreven NAC oplossingen op de huidige markt.

LBS

Location-based services (LBS) maken gebruik van geografische gegevens om gebruikers informatie en diensten aan te bieden. Ze kunnen in allerlei situaties gebruikt worden (werk, privéleven, entertainment en nog veel meer). Locatiegebaseerde diensten zijn van cruciaal belang voor een AI-driven enterprise omdat ze inzichten uit gegevens halen en de informatie koppelen aan een specifieke plaats waar activiteiten plaatsvinden, vaak binnenlocaties.

Traditionele indoor locatiediensten van verouderde Wi-Fi, overlay RFID en beacons op batterijen worden vaak geassocieerd met hoge kosten, ingewikkeld en onnauwkeurig. Tegenwoordig verwacht de digitale gebruiker dynamische real-time aanwezigheidsinformatie, zeker als bedrijven nog steeds gebonden zijn aan beperkingen op het maximum aantal mensen in een gebouw vanwege Covid-19. Met Mist is het mogelijk real time inzichten te krijgen met zijn virtuele Bluetooth LE (vBLE). Hierdoor zijn Indoor locatiediensten zijn eenvoudig te implementeren en te schalen, met nauwkeurigheid en wendbaarheid.

Juniper Mist Wireless Access Points werken samen met Juniper Mist Cloud Services en Mist AI om draadloze toegangsmogelijkheden te bieden. De Juniper Mist Edge breidt microservices uit naar de campus om flexibiliteit en schaalbaarheid te bieden en tegelijk nieuwe toepassingen aan de edge mogelijk te maken.

LAN

Een LAN bestaat uit kabels, access points, switches, routers en andere componenten die apparaten in staat stellen om via wide area networks verbinding te maken met interne servers, webservers en andere LANs. LAN's stellen apparaten in staat gezamenlijk dezelfde internetverbinding te gebruiken en bestanden met elkaar te delen. Ze kunnen zelfs door elkaar benaderd en bestuurd worden.

De EX serie switches van Juniper zijn cloud-ready, high-performance toegangs- en distributie/core-layer apparaten voor bedrijfsnetwerken van filialen, campus en datacenters. Ze bieden de LAN functionaliteiten die een AI-driven enterprise nodig heeft.

SD-WAN

SD-WAN is een virtuele netwerktechnologie die bedrijfsnetwerken over grote geografische afstanden met elkaar verbindt en uitbreidt. De oplossing maakt het gemakkelijker om verkeer over een netwerk te beheren en te leiden-bijvoorbeeld door automatisch de beste beschikbare verbinding te kiezen om verkeer te routeren of om te leiden.

Juniper's beveiligde SD-WAN oplossing gebruikt Session Smart Routing om SD-WAN orkestratie en operations te stroomlijnen. Juniper Mist's WAN Assurance vult Secure Smart Routing aan door inzichten te geven die afgeleid zijn van telemetriegegevens en end-to-end impact analyse. Het detecteert en corrigeert ook automatisch afwijkingen.

NGFW

Een next-generation firewall (NFGW) is een essentieel hulpmiddel voor zichtbaarheid, controle en preventie aan de netwerk edge. Het levert volledig zicht op wie en wat je netwerk passeert en biedt onmiddellijke opsporing van bedreigingen. Juniper's SRX is de meest effectieve NGFW op de markt (geloof ons niet alleen op ons woord - vraag het ook aan Gartner). Het is een firewall die overal in elke cloud ingezet kan worden. Je kunt hem zelfs gebruiken om je containers te beschermen.

AI

Het laatste essentiële onderdeel van een AI-driven enterprise is een AI oplossing waarmee je gebruikerservaringen optimaliseert en operaties vereenvoudigt in de wireless access, wired access en SD-WAN domeinen. Juniper's AI Mist maakt deze belofte waar en biedt een zorgvuldig afgewogen combinatie van artificial intelligence, machine learning en data science technieken. Het combineert gegevens uit meerdere bronnen om end-to-end inzicht in gebruikerservaringen te creëren.

Mist AI is ook een krachtige katalysator voor next-generation klantenondersteuning. Juniper's AI-driven enterprise portfolio stelt klanten in staat de uitrol van de wired en wireless netwerken op hun campus te schalen en te vereenvoudigen en tegelijkertijd netwerkbeheerders meer inzicht en automatisering te bieden.

Placeholder for AI-driven enterprise Juniper MistAI-driven enterprise Juniper Mist
AI-driven enterprise Juniper Mist

Waarom een AI-driven enterprise van Juniper de toekomst is

Een van de redenen waarom Juniper zich onderscheidt van de massa is het feit dat vele nuttige technologieën die onmisbaar zijn voor het bouwen van de AI-driven enterprise geïntegreerd zijn in één totaaloplossing die wordt aangestuurd door geavanceerde AI technologie. Juniper biedt een complete oplossing voor de hele reeks netwerkproblemen waarmee grote organisaties te maken krijgen.

Volgens Gartner® is Juniper de Magic Quadrant™ Leader in de volgende categorieën:

Daarnaast worden ze genoemd als Visionary in het Gartner® Magic Quadrant™ voor WAN Edge Infrastructure en als Challenger voor Network Firewalls.

AI-native networking

Juniper heeft de lat opnieuw hoog gelegd met de introductie van zijn AI-Native Networking Platform en de Marvis Minis. Deze stap betekent niet alleen een sprong voorwaarts in AIOps en datacenteroperaties voor AI workloads. Het markeert ook een transformatieve benadering van het proactief oplossen van netwerkproblemen. Lees meer over AI-native networking in dit blog.

Neem contact op voor meer informatie

Wil je meer weten over de AI-driven enterprise? En ben je geïnteresseerd in de oplossingen die in dit artikel worden genoemd? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We maken graag kennis met je!

icon Trophy

Ons Elite Plus partnerschap met Juniper Networks

Sinds de start van Nomios in 2004 zijn we een toegewijde Juniper Networks partner. In 2022 introduceerde Juniper een nieuw top partner niveau: Elite Plus. Als hun meest toegewijde partner in Europa kwamen we meteen in aanmerking voor deze status. Juniper bevestigd onze unieke expertise op het gebied van networking, routing en het security-landschap, en onze diepgaande kennis van het Juniper Networks-portfolio.

Succesverhalen

Samenwerkingen met Juniper Networks

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man