NGFW Firewall

Top 5 NGFW-oplossingen van 2024

11 min. leestijd
Placeholder for Text on a laptop screenText on a laptop screen
Palo Alto Networks
Fortinet
Juniper Networks

Share

Next-Generation Firewalls (NGFW's) zijn een cruciaal onderdeel van de cybersecuritystrategie van elke organisatie. In 2023 zagen we verschillende nieuwe ontwikkelingen in de NGFW-markt, omdat leveranciers blijven innoveren om te voldoen aan de behoeften van organisaties in het kader van steeds geavanceerdere cyberdreigingen.

NGFW trends 2024

Een van de belangrijkste trends in de NGFW markt is het toenemende gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML). AI en ML kunnen worden gebruikt om geavanceerdere NGFW-functies te ontwikkelen, zoals de mogelijkheid om zero-day aanvallen te detecteren en te blokkeren, maar ook om beveiligingstaken te automatiseren. Sommige NGFW's gebruiken nu bijvoorbeeld AI om verkeerspatronen te analyseren en afwijkend gedrag te identificeren dat kan duiden op een cyberaanval.

Een andere belangrijke trend is verbeterde bescherming tegen dreigingen in de cloud. Nu steeds meer organisaties hun gegevens en applicaties naar de cloud verplaatsen, hebben ze NGFW's nodig die hen kunnen beschermen tegen cloudgebaseerde aanvallen. Veel NGFW's bieden nu functies zoals cloud security posture management (CSPM) en cloud workload security (CWS) om organisaties te helpen hun cloudomgevingen te beschermen.

Daarnaast worden NGFW's steeds flexibeler en schaalbaarder om te voldoen aan de behoeften van hybride en multi-cloud omgevingen. Hybride en multi-cloud omgevingen combineren on-premises en cloud-gebaseerde bronnen, waardoor ze complex en moeilijk te beveiligen kunnen zijn. NGFW's kunnen organisaties helpen hun hybride en multi-cloud omgevingen te beveiligen door één controlepunt voor netwerkbeveiliging te bieden.

Tot slot bevatten NGFW's nu ook mogelijkheden voor het analyseren van gebruikersgedrag (User Behaviour Analytics UBA) om organisaties te helpen bij het opsporen van en reageren op dreigingen van binnenuit en andere verdachte activiteiten. UBA kan worden gebruikt om gedragspatronen van gebruikers te analyseren en afwijkingen te identificeren die kunnen duiden op een kwaadwillende actor. UBA kan bijvoorbeeld worden gebruikt om gebruikers te identificeren die op ongebruikelijke tijden of vanaf ongebruikelijke locaties toegang hebben tot gevoelige gegevens.

Dit zijn slechts enkele van de nieuwe ontwikkelingen die we het afgelopen jaar op de NGFW-markt hebben gezien. Omdat cyberdreigingen zich blijven ontwikkelen, kunnen we in 2024 nog meer innovatie in de NGFW-ruimte verwachten. Organisaties die hun netwerkbeveiliging willen verbeteren, zouden NGFW's met de nieuwste functies en mogelijkheden moeten overwegen.

Next-gen firewall uitgelegd

Er zijn vele soorten malware waar een firewall je tegen kan beschermen, waaronder ransomware, virussen, wormen, trojans, adware en nog veel meer. Next-generation firewalls (NGFW) gaan nog een stap verder, door de mogelijkheid te bieden om malware niet alleen te identificeren, maar ook volledig te blokkeren voordat het je netwerk binnenkomt. NGFW's kunnen snel aanvallen in het hele netwerk detecteren en bestrijden. Omdat cyberaanvallen steeds geavanceerder worden, zullen next gen firewalls een essentieel onderdeel blijven van de beveiligingsoplossing van elke organisatie, of je nu in een datacenter, netwerk of cloud zit.

Het evalueren van next-generation firewalls en hun mogelijkheden is een van de stappen die genomen moeten worden om de veiligheid van een organisatie aanzienlijk te verbeteren. Cyberattacks en geavanceerde hackmethodologieën zetten tegenwoordig niet alleen ondernemingen ertoe aan om op zoek te gaan naar next-generation firewalls, ze drijven ook leveranciers van next-generation firewalls aan om hun oplossingen te optimaliseren en te updaten.

Kwaadaardige e-mails, phishingschema's en andere bedreigingen die verborgen zitten in de inhoud kunnen moeilijk te detecteren zijn. Gelukkig bieden veel leveranciers van next generation firewalls de mogelijkheden die IT Security medewerkers zoeken om bedreigingen te voorkomen. De beste firewalls zijn onder andere applicatiebewustzijn, centrale beheersfuncties, Deep Packet Inspection en 100Gbps-bescherming voor bedreigingen, evenals hybride cloudbeveiliging. Om bijvoorbeeld te helpen bij de verdediging tegen de opkomst van malware, proberen binnendringers de perimeterbeveiliging en andere geavanceerde bedreigingen te omzeilen.

De mogelijkheden van de next-generation zijn bereikt door alle oplossingen in de markt voor enterprise netwerk firewalls, maar leveranciers onderscheiden zich op basis van hun sterke en zwakke punten. NGFW moeten op de shortlist van elke organisatie staan - Mohamed El Haddouchi, CTO, Nomios

NGFW eigenschappen om op te letten

De meeste leveranciers van NGFW bieden verschillende soorten firewalls aan; fysieke, virtuele en containerised firewalls. Fysieke firewalls zijn beschikbaar voor alle soorten organisaties, variërend van kleine en middelgrote bedrijfscampussen tot grote bedrijfsdatacenters en alles daartussenin. Virtuele firewalls bieden bescherming in Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Google Cloud Platform, IBM Cloud en Oracle Cloud omgevingen. Container firewalls bieden beveiligingsdiensten om de zichtbaarheid te verbeteren en applicaties te beveiligen die draaien in containers en microservices. Afhankelijk van je situatie is er altijd wel een NGFW die past bij je behoeften. Vervolgens is het slim om te kijken naar de verschillende eigenschappen die firewalls bieden.

De eigenschappen die worden aangeboden door de beste NGFW's zijn onder andere IDS/IPS, ondersteuning voor single-enterprise firewalls en filialen, web proxy en URL filtering, Web Application Firewalling en virtuele versies die worden ingezet binnen de cloud.

Voor een NGFW vergelijking is het cruciaal om te zoeken naar verschillen in:

  • Prestaties;
  • De integratiemogelijkheden van beveiligingsproducten van derden;
  • Gemak van installatie en gebruik;
  • Effectiviteit bij het blokkeren van bedreigingen;
  • Extra functies zoals zichtbaarheid van applicaties en bescherming van de cloud;
  • En natuurlijk: prijs- en consumptiemodellen.
icon  Podium

De oplossingen in dit artikel zijn in willekeurige volgorde geplaatst. Wij raden onze lezers niet aan om alleen de oplossingen te selecteren die in dit artikel worden genoemd. Ons onderzoek bestaat uit de mening van onze experts en mag niet worden opgevat als feitelijke verklaringen. Wanneer een organisatie wil weten welke oplossingen het beste bij hen past, neem dan contact op met Nomios. Wij helpen je graag in je zoektocht naar de juiste oplossing.

Dit is onze keuze voor de top 5 NGFW opossingen 2024

Palo Alto Network PA-serie

Palo Alto werd door Forrester erkend als Leader voor Enterprise Firewalls in de Forrester™ Wave in Q4 2022. En door Gartner® zijn ze voor het elfde jaar op rij uitgeroepen tot Leader in de Magic Quadrant™ voor Network Firewalls. We verwachten dat Gartner en Forrester in 2024 nieuw onderzoek zullen publiceren over de beste NGFW's.

De next-generation firewalls van Palo Alto Networks bestaan uit fysieke apparaten (PA-series), gevirtualiseerde firewalls (VM-series) en container firewalls (CN-series). Ze zijn allemaal gebaseerd op een consistente single-pass architecture en inspecteren al het verkeer, inclusief alle applicaties, bedreigingen en inhoud, en binden dat verkeer aan de gebruiker, ongeacht de locatie of het type apparaat. Ze kunnen multi-cloud bedrijven beveiligen met hun nieuwe cloud identity engine en organisaties beschermen tegen de SaaS-explosie met een geïntegreerde CASB. Palo Alto heeft de kracht van inline machine learning naar hun cloud-geleverde beveiligingsdiensten gebracht, waar ze bedreigingsdekking hebben vastgesteld in DNS-security, webbescherming tegen onbekende bedreigingen in geavanceerde URL-filtering en realtime bescherming met WildFire malware-analyse.

In 2022 kondigde Palo Alto aan dat ze een samenwerking zijn aangegaan met Amazon Web Services (AWS) om hun nieuwe Cloud NGFW voor AWS te onthullen. In augustus 2023 lanceerden ze de Cloud NGFW voor Azure. Een managed NGFW die draait als een Azure-native ISV service. Deze dienst is ontworpen om activiteiten te stroomlijnen en te vereenvoudigen en tegelijkertijd de beveiliging te versterken voor klanten die op Microsoft Azure draaien.

Palo Alto Networks heeft zijn Prisma Cloud platform geüpgraded met "code to cloud" intelligentie. Deze nieuwe functie biedt één enkele bron van waarheid voor de risico's van applicaties. Ontwikkelaars, operations en security teams profiteren hiervan. De nieuwste versie, genaamd de Darwin release, voegt verschillende mogelijkheden toe. Deze helpen organisaties om beveiligingsrisico's vroeg in de productiecyclus aan te pakken. Ze integreren ook wijzigingen in de gehele workflow van de cloud.

Placeholder for NGFW 2024NGFW 2024

Fortinet FortiGate

Na voor de 13e keer te zijn erkend in het Gartner® Magic Quadrant™ voor Netwerk Firewalls en als Leader in de Forrester Wave™ voor Enterprise Firewalls in Q4 2022, zijn de FortiGates NGFW's het overwegen waard. Aangedreven door een single OS zijn FortiGate netwerk firewalls, of ze nu fysiek, virtueel of vanuit de cloud worden geleverd, ontworpen om elke edge op elke schaal te beschermen terwijl ze een naadloze ervaring bieden voor gebruikers en beheerders.

De FortiGate firewall-productlijn is beschikbaar voor alle use-cases van firewall-implementatie. Het is ook beschikbaar voor publieke cloud-platforms. Fortinet zorgt voor continue innovatie en biedt klanten toegang tot de meest geavanceerde beveiligingstools die ze nodig hebben om digitaal zakelijk succes mogelijk te maken. De Fortinet next-generation firewalls zijn high-performance appliances die intrusion prevention, application control en anti-malware toevoegen aan de traditionele firewall-VPN combinatie. Deze NGFW-leverancier biedt één platform voor end-to-end beveiliging binnen je gehele netwerk.

In maart 2023 kondigde Fortinet verbeterde producten en diensten aan voor operationele technologie (OT) omgevingen als uitbreiding van de Security Fabric voor OT. Ze hebben FortiGate 70F Rugged NGFW uitgebracht. De nieuwste toevoeging aan hun portfolio, ontworpen voor ruwe omgevingen. Het heeft een compact ontwerp dat draait op een enkele processor. Daarnaast heeft hij een IP40-classificatie en is hij gecertificeerd voor de vereisten van de energie-, nuts- en spoorwegindustrie.

Juniper Networks SRX Firewall

De Juniper Networks firewall-productlijn is de SRX-serie NGFW's, die beschikbaar is als hardware appliances (SRX), virtuele appliances (vSRX) en containers (cSRX). vSRX kan worden gehost op de eigen hypervisor van de klant of draaien op AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform en Oracle Cloud Infrastructure. De Juniper Networks SRX Series NGFW's combineren high-performance beveiliging met geïntegreerde diensten voor applicatiebeveiliging, intrusion protection en advanced threat detection voor elk type organisatie.

De on-premises apparaten nemen gegevens op en analyseren die afkomstig zijn van een externe firewall of beveiligingsgegevensbron. Dit stelt ondernemingen in staat om met één druk op de knop op bedreigingen te reageren, malware te detecteren en het helpt ook om vendor lock-in te voorkomen. Met Juniper's ATP-platform als open ecosysteem werkt het samen met elke firewall en SIEM. Hierdoor is het zeer compatibel en kan het direct in een omgeving worden gebruikt. Detectie en analyse en automatisering maken het ook mogelijk om met één druk op de knop te reageren. Een vrij unieke manier om geavanceerde malware te benaderen.

Juniper Networks heeft een nieuw architectuurontwerp geïntroduceerd, de Juniper Connected Security Distributed Services Architecture, met onder andere AI-gebaseerde ondersteuning voor voorspellende dreigingen en een nieuwe familie SRX Series firewalls. De nieuwe architectuur is opgenomen in het Junos besturingssysteem (versie 23.4) van de leverancier en maakt zero trust policy enforcement, inbraakdetectie en preventie over gedistribueerde datacenternetwerken mogelijk. Met deze architectuur kunnen de SRX-serie firewalls van Juniper nu kwaadaardige dreigingen detecteren binnen versleuteld verkeer met behulp van AI/ML-gedragsanalyse zonder ontsleuteling.

De SRX firewalls kunnen ook automatisch aangepaste handtekeningen genereren die uniek zijn voor de omgeving van de klant. Daarnaast heeft Juniper vier nieuwe SRX firewalls uitgebracht. De SRX1600 en SRX2300 zullen eind 2023 beschikbaar zijn en de SRX4300 en SRX4700 volgen kort daarna. Ze ondersteunen verschillende verbindingssnelheden en bevatten embedded Trusted Platform Module (TPM) 2.0 chips voor veilige provisioning.

Cisco Secure Firewall

Cisco is al jaren een sterke speler in de wereld van NGFW en zij bieden meerdere firewall productlijnen aan. Zoals Cisco Secure Firewall (voorheen Firepower), Cisco Secure Workload (voorheen Tetration) en Meraki MX series.

Cisco Secure firewalls zijn beschikbaar in vele uitvoeringen, variërend van een vestiging tot een carrier-grade datacenter. Deze firewalls zijn ook beschikbaar als virtuele firewalls om beveiliging in private en/of publieke cloud-omgevingen mogelijk te maken.

Tijdens Cisco Live in juni 2023 introduceerden ze de Cisco Secure Firewall 4200-serie die draait op de nieuwe 7.4-versie van het besturingssysteem. Het biedt AI en machine learning-gebaseerde blokkering van dreigingen zonder decryptie. Het heeft ook ZTNA-mogelijkheden en vereenvoudigde branch routing. Het is uitgebracht in september 2023 en het 7.4 OS zal in december 2023 beschikbaar zijn voor de rest van de Secure Firewall appliances.

icon  Firewall

Wist je dat Nomios managed firewall diensten aanbiedt? Onze managed firewall diensten zorgen voor het dagelijkse beheer van jouw firewall activiteiten, zorgen voor een verbeterde beschikbaarheid en garanderen continuïteit.

Het beheer van de beveiligingsinfrastructuur bestaat niet alleen uit het up-to-date houden van firewalls met patches en fixes. Wij zorgen ervoor dat de beveiligingsmaatregelen up-to-date zijn door de toegang tot het internet vanuit het bedrijfsnetwerk actief te bewaken, te reageren op kritische waarschuwingen, managementrapporten samen te stellen en begeleiding te bieden bij het optimaliseren van firewallconfiguraties.

Forcepoint

Het portfolio van Forcepoint omvat negen verschillende firewall series, met verschillende doeleinden. Alle series bevatten gecentraliseerd beheer, uitgebreide beveiliging zoals VPN, IPS, encrypted inspection, SD-WAN en bedrijfskritische applicatie proxies. In 1993 zijn ze niet begonnen met firewall-oplossingen, ze zijn begonnen als reseller voor netwerkbeveiligingsproducten.

Volgens het onderzoek van Gartner® zijn de netwerkfirewalls van Forcepoint een goede kandidaat voor gedistribueerde office use cases waarbij gebruikers op zoek zijn naar volwassen SD-WAN, VPN en gecentraliseerde beheermogelijkheden.

Volgens Forcepoint zelf is hun NGFW speciaal ontworpen voor het verminderen van de complexiteit en tijd die nodig is om je netwerk soepel en veilig te laten draaien. En om het zo te houden. De Forcepoint Next-Gen Firewall is gebouwd rond een uniforme softwarekern die consistente mogelijkheden, versnelling en gecentraliseerd beheer biedt voor alle soorten implementaties. Hun Security Management Center (SMC) kan tot 2000 Forcepoint NGFW appliances configureren, bewaken en updaten - fysiek, virtueel en in de cloud - en dat alles vanuit één enkel venster.

De NGFW partners van Nomios

Deze NGFW-leveranciers beschermen je netwerk edge, datacenter en cloudtoepassingen met fysieke, virtuele en gecontaineriseerde firewalls. Maar wist je dat volgens Gartner 99% van de firewall inbreuken worden veroorzaakt door misconfiguraties in plaats van firewall gebreken? De Nomios network security experts kunnen je helpen met de juiste configuratie van je huidige firewall of je helpen bij de zoektocht naar een nieuwe NGFW. We begrijpen dat elke organisatie anders is, dus helpen we je bij de zoektocht naar een NGFW die het beste bij jouw organisatie past.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man